Een groot liefdesfeest in festival-stijl met live muziek, food trucks, een aanzoek en een korte trouwjurk

Mendy: We hebben altijd geroepen dat wij niet per se hoeven te trouwen. Bij mij komt dat een beetje door mijn achtergrond: veel mensen in mijn omgeving zijn gescheiden. Daardoor had ik niet zo’n romantisch beeld van trouwen.

Inmiddels is dat wel anders hoor; ik hoor ook hele mooie verhalen en enkele van onze vrienden zijn inmiddels ook getrouwd. Daardoor is mijn beeld van trouwen wel degelijk veranderd.

Liefdesfeest

Mendy: Toch was ons plan altijd: als we tien jaar samen zijn, gaan we een groot feest geven. En dan ook echt op ónze manier! We werken allebei in de evenementensector en gaan graag naar feestjes en festivals. We hebben elkaar zelfs op die manier leren kennen.

Wel hebben we even gedacht dat mensen zouden gaan vermoeden dat we als verrassing tijdens het feest zouden gaan trouwen. Even twijfelden of we daar wat mee moesten doen. Maar nee, het was onze droom om echt een groot feest te geven, dus dat liefdesfeest, dat ging er komen ook.

Ons feest moest het gevoel hebben van een festival. Met veel verschillende activiteiten, zodat je denkt: oeh, er is te veel om te doen! Zoals je dat op een festival ook hebt.

We hebben 125 mensen uitgenodigd, waaronder 25 kinderen. Alle leeftijden door elkaar dus. We zijn daarom gewoon overdag begonnen: van 15:00 uur tot 23:00 uur zou ons feest duren. Rond etenstijd werden de meeste kinderen opgehaald. En ’s avonds is het feest natuurlijk uitgelopen!

De feestlocatie: een camping in Alphen

Mendy: Onze feestlocatie was een camping in Alphen, net onder Breda. Die hebben we helemaal afgehuurd. Daar kon iedereen ook meteen lekker blijven slapen. Het had een prachtige tuin met mooie planten en bloemen en allemaal leuke hoekjes; we zagen ons feest meteen voor ons. Liefde op het eerste gezicht!

006_mendy

De camping wordt normaal niet als feestlocatie gebruikt. Bij wijze van uitzondering, konden wij de hele camping afhuren, waardoor er ook een feest mocht plaatsvinden. Misschien maken ze voor iemand anders ook wel ooit een uitzondering!

Overdag waren er vooral veel spellen. Voor de kinderen een springkussen en schminken en voor de volwassenen allemaal spelletjes met een twist. Zo hadden we bijvoorbeeld ‘bedminton’: badmintonnen vanaf twee bedden die tegenover elkaar stonden opgesteld. Of ‘schattige smoelen sjoelen’, waarbij we op alle sjoelschijven foto’s hadden geplakt van de kinderen die op het feest waren.

011_mendy

Suikerspinnen & salades

Mendy: Voor de catering hebben we popcorn en suikerspinnen geregeld; die zijn erg in de smaak gevallen. Daarnaast hebben we veel vrienden en collega’s gevraagd om ons te helpen. Dat vonden we ook leuk, om het samen met hen te creëren.

Een vriend die goede smoothies kan maken, heeft op ons festival een smoothiebar gekregen: ‘Koeniemoenie’s Silent Dj Smoothiebar’. Terwijl je wachtte op je smoothie, kreeg je een koptelefoon op en luisterde je een nummertje.

We hadden ook een professionele barista ingehuurd die met een Italiaans karretje op het terrein stond. Zij maakte vanalles: koffie, thee en zelfs Chai Latte.

’s Avonds kwam de focus meer te liggen op het eten. Er stond een frietkraam – want friet is altijd goed, dachten we. Een vriendin van ons (haar bedrijf heet Eetafoor) maakt bijzonder eten met een twist. Zij kwam met een Volkswagenbusje naar het feest en doopte haar food truck om tot ‘Sweetheart Salads’. Je kon uit een aantal elementen van de liefde kiezen, daarna stelde ze een salade voor je samen die paste bij je antwoorden. Erg leuk.

Marry me!

Mendy: Op een ander deel van de camping was ruimte voor muziek. Bart en ik openden de avond met een dansshow. Ik hou erg van dansen – Bart iets minder – en ik wilde heel graag met hem samen dansen op ons feest. ‘Oké, dan ga ik op dansles’, zei hij toen.

Hij is maanden voor ons feest gaan trainen bij een dansschool in de buurt, waar ze een beetje hiphop-achtig dansen. Ze hebben daar zelfs een choreografie gemaakt voor onze dans. Zo hebben we de feestavond geopend.

Er waren een paar dj’s op ons feest en een band: Mama Franko. Zij spelen reggae en ska. Echt lekkere feestmuziek.

Op een gegeven moment kreeg Bart de microfoon. Dat was net tijdens een ‘sit-down’, zoals ze dat vaak doen op festivals: dan moet iedereen op de grond gaan zitten en telt de band af tot het moment waarop je met z’n allen omhoog springt en losgaat. Bart begon te zingen en te rappen en liep tussen het publiek door. Ik was helemaal verrast.

Toen liep hij naar mij toe en gebaarde mij om te gaan staan. Daarna ging hij op z’n knieeën en zong: ‘What you see is what you get and what you get is what you see… so don’t expect any more, unless anymore, unless when you marry me!’.

022_mendy
Toen werd het ineens héél stil en vervolgens begon iedereen te gillen en heb ik heel hard ‘ja!’ geroepen. Ik krijg nog kippenvel als ik het vertel. Het was écht een verrassing.

Lekker los

Mendy: De laatste dj-set werd gedraaid door Bart en een paar vrienden; zij hadden vroeger een drive-in-show. Toen ging iedereen lekker los.

Omdat het een mini-camping was, konden er ongeveer 25 mensen blijven slapen. Familie die wat verder weg woont, bleef overnachten, evenals een aantal vrienden. ’s Ochtends hebben we nog lekker samen ontbeten. Fijn dat het niet in één keer voorbij was, maar dat we die ochtend nog na konden kletsen.

018_mendy

“Waarschijnlijk gaan we begin volgend jaar trouwen. Het lijkt ons leuk om dat een half jaar na het feest te doen. We willen het graag klein houden, intiem en romantisch. Ik denk dat we op een bijzondere manier gaan dineren met de familie ofzo. De jurk heb ik natuurlijk al!”

Een trouwjurk voor een festival

Mendy: Waarom ik een korte trouwjurk met kant heb gekocht voor ons feest? Dat wilde ik eigenlijk niet; het plan was om een vintage-achtige jurk te vinden. Het liefst een rode jurk: in de kleur van de liefde. Ik heb van alles gepast en besteld via internet, maar het was het allemaal niet. Toen tipte iemand me om naar Assepoester te gaan, omdat je daar heel veel keuze hebt.

Ik kwam binnen bij Assepoester en vertelde aan De Meiden van Assepoester dat ik een rode jurk zocht. Veel mensen dachten al dat we zouden gaan trouwen; een witte jurk zou dat vermoeden alleen maar bevestigen, dacht ik.

De Meiden zeiden het toen al: waarschijnlijk ga je met iets héél anders naar huis, want zo gaat dat altijd. Ik trok eerst een rode pittige jurk aan. Die was heel gaaf, een hele stoere jurk.
Toen trok ik deze korte witte trouwjurk aan. Ik liep de paskamer uit en zag meteen aan Bart’s ogen dat dit ‘m was.

Het is de perfecte vintage trouwjurk. Een hele lieve jurk, die ik mooi kon combineren met een rood lint om mijn middel en rode hakken eronder. Ik ben heel blij dat ik juist díe heb gekozen, want nu kan ik ‘m nog een keer aan, als we gaan trouwen! Dan ga ik ‘m weer op een andere manier combineren. Misschien met een andere kleur en een leuk jasje eroverheen.

Vier de liefde!

Mendy: Ik zou het andere Lucky Girls zeker aanraden om hun liefde te vieren met een groot feest. Zeker als je niet wilt trouwen of dat op een andere manier wilt doen. Een camping is daarvoor een ideale locatie.

We hebben wel heel veel moeten regelen, van de aankleding tot de drank en de bekers. Dat is natuurlijk wel anders dan bij een echte feestlocatie. We zijn er ongeveer een jaar mee bezig geweest, maar het was de moeite waard.

Mijn liefpa – de vriend van mijn moeder – is timmerman en heeft voor ons een welkomstpoort gemaakt. Want ga je naar een festival, dan hoor je door een poort naar binnen te gaan! In plaats van wegwerpglazen hadden we glazen van harde kunststof met een naamsticker erop. Dat was dan je glas voor de dag. Tussendoor kon je het wassen. Dat scheelde een heleboel troep en vuilnis. Bovendien hebben veel mensen hun glas meegenomen als aandenken aan ons feest.

Flabbergasted

Mendy: Wat ik het hoogtepunt vond? Ja haha, het aanzoek natuurlijk! Omdat iedereen toen losging. Ik stond daar, flabbergasted. Ik wist niet wat me overkwam. Het doet me nog steeds heel veel.

027_mendy

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: vooral echt doen wat je zelf voor ogen hebt. Ook kan ik iedereen aanraden om te genieten van de voorbereidingen en daar de tijd voor te nemen. Bart en ik hadden elke week een vaste avond waarop we de choreografie oefenden en bespraken wat we gingen doen. De voorbereiding op zich is al echt een feest…!

Wil je ook zo’n gave korte witte trouwjurk? Hier vind je ons.

Fotograaf: Sugarcoated

Fotograaf feest: Dax Pegels

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen