Trouwen in een villa, borrelen, een high tea en ’s avonds lekker met z’n tweeën naar Scheveningen

Waarom ging jij naar Assepoester voor jouw bruidsjurk?

Astrid: Assepoester leek me veel vlotter dan die stijve bruidsmodewinkels. Ik was helemaal niet van plan om met een witte trouwjurk thuis te komen, ik wilde eigenlijk iets anders dan normaal. Toch is het een vrij klassieke trouwjurk geworden, terwijl dat niet de insteek was. Ik ben echt naar Assepoester gegaan omdat ik iets wilde dat anders dan anders was.

Had je al een bepaald type trouwjurk in gedachten?

Astrid: Ik was al bij een andere bruidsjurkenwinkel geweest, waar ik verliefd was geworden op een trouwjurk die niet meer beschikbaar was in mijn maat. Die jurk hadden ze natuurlijk niet bij Assepoester. Maar er is heel goed naar me geluisterd.

Zo vroeg de verkoopster die mij hielp wat me aansprak in die jurk en vroeg ze naar mijn stijl. Ze pakte daarna vijf trouwjurken voor me uit de rekken en de eerste jurk die ik aantrok was het al. Dat vond ik heel bijzonder!

Ik had ook zelf in de rekken kunnen gaan kijken, maar nu heb ik me helemaal overgegeven. Ik dacht: ik ga nooit voor een trouwjurk kijken, ik heb geen idee waar ik op moet letten: zij doet het vaker. Dat gaf me een heel rustig gevoel.

008_astrid

Ben je goed geholpen?

Astrid: Ik vond de manier waarop ik ben geholpen super! Een hele fijne winkel en een ontspannen sfeer. Het was ook gewoon gezellig; ik had de moeders en een vriendin mee en we voelden ons niet opgejaagd, het was heel ontspannen.

De jurk moest nog flink worden ingenomen en ook dat ging zo fijn allemaal. De coupeuse werkte heel snel, er is goed naar me geluisterd en naar de twijfels die ik had. Dat voelde heel goed, daardoor voelde ik dat ik de goede jurk had.

Beschrijf jouw trouwjurk eens!

Astrid: Mijn trouwjurk… romantisch vind ik ‘m. Het is een jurk waarvan ik niet had gedacht dat het mijn trouwjurk zou worden. Een witte jurk had ik al helemáál niet in mijn hoofd en het is ook een beetje een prinsessenjurk, maar dan heel eenvoudig. Ik voelde me er helemaal ontspannen in, ook op de dag zelf.

Het voelde ook niet alsof ik met een jurk liep te sjouwen; hij was niet zwaar en ik kon gewoon zitten, bewegen en eten. De reacties waren alleen maar positief. Iedereen was heel verrast: ze dachten dat ik in een rode trouwjurk zou trouwen!”

008_astrid(2)

Waar zijn jullie getrouwd?

Astrid: Onze trouwlocatie was Stadsvilla in Park Sonsbeek in Arnhem. We wilden één mooie locatie en niet van hot naar her hoeven reizen. We komen allebei niet oorspronkelijk uit Arnhem, maar wonen hier nu een tijdje. Het leek ons leuk om het lokaal te houden en om aan onze gasten te laten zien hoe mooi Arnhem is.

Dus de trouwfotograaf en de trouwkaarten kwamen uit Arnhem. En Stadsvilla Sonsbeek is natuurlijk een hele mooie sprookjesachtige locatie, heel dicht bij huis. We hadden eigenlijk heel snel besloten dat we daar wilden trouwen.

Hoe wilden jullie dat de dag zou worden?

Astrid: Dat het een relaxte dag zou worden, was voor ons het uitgangspunt van de bruiloft. We wilden het heel klein houden; alleen met de naaste familieleden en vrienden en die er de hele dag bij hebben. We hebben het vooral lekker ontspannen gehouden en geen strakke planning gemaakt.

Dat is gelukt dankzij een hele goede ceremoniemeester en doordat we niet teveel wilden doen; dat is denk ik de sleutel tot ontspannen.

010_astrid

Wat was het draaiboek voor jullie bruiloft?

Astrid: Onze dag bestond uit de plechtigheid, wat foto’s en een high tea. De ceremonie begon om 14:00 uur, gevolgd door een groepsfoto en een drankje op het balkon.

Daarna was er een high tea binnen in de villa met hartige en zoete hapjes, heel goed verzorgd. Wie wilde, kon wat langer blijven en nog even op het balkon een drankje doen. Het liep spontaan ten einde.

’s Avonds zijn Timo en ik met z’n tweeën naar Scheveningen naar een hotel gegaan. Twee dagen later vertrokken we op huwelijksreis naar Marokko. We hebben dit heel bewust met z’n tweeën gepland, hebben ook niet veel bemoeienis van buitenaf gehad. Bij alles hebben we vooral gedacht: wat vinden wij leuk?

017_astrid

Hoe hebben jullie de gasten vermaakt?

Astrid: De gasten hebben zichzelf vooral vermaakt. Bij aankomst voor de ceremonie, stond er koffie, thee en drankjes voor ze klaar.

Er waren drie kinderen bij; twee van vier jaar en één van zes. Elk van hen kreeg een verrassingstasje met wat cadeautjes, zoals bellenblaas, een puzzeltje en een kleurboek. Dat was een groot succes!

We hebben nauwelijks iets aan decoratie gedaan: ik had een bruidsboeket en er waren twee bloemstukken, allemaal lekker vrolijk in de stijl van een veldboeket met allerlei kleurtjes. Ook hebben we bij de trouwlocatie aangegeven dat we graag gemengd servies wilden en verschillende stoelen, zodat het niet te strak zou ogen.

006_astrid

Hoe kijk je terug op jullie trouwdag?

Astrid: Ik vond het een hele mooie dag. Ik heb nooit het idee gehad dat ik móest trouwen, dat hebben we half augustus gewoon besloten. Maar het voelt toch wel heel speciaal, zo’n dag. Ik kijk er met veel plezier op terug.

Het leuke is ook dat de mensen om je heen er nog steeds op terugkomen. Het was echt een belevenis. Dat mijn opa van 90 jaar erbij kon zijn, vond ik heel bijzonder. Toen we eenmaal hadden besloten dat we gingen trouwen, wilden we daarom niet te lang wachten. Er zaten negen maanden tussen, maar we hebben alles grotendeels binnen twee maanden geregeld. Toen de locatie en fotograaf eenmaal waren geboekt, viel de rest ook algauw op z’n plek.

009_astrid

Heb je een gouden tip voor andere Lucky Girls?

Astrid: Wat ik andere Lucky Girls wil meegeven is: lekker doen wat je zelf wilt. Mensen geven allemaal tips over wat je wel en niet moet doen, maar die kun je gewoon naast je neerleggen. Bedenk vooral: wat wil ik zelf?

Ook heb ik me niet teveel druk gemaakt om wat er mis kon gaan. Ik dacht: het komt wel goed. Ik ga gewoon genieten op die dag en dan maakt het niet uit als het niet volgens het boekje gaat.

Wil je ook zo’n gave romantische trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Astrid:

Trouwfotograaf: Masha Bakker Weddings

Trouwlocatie: Stadsvilla Sonsbeek, Arnhem

Romantische trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Trouwpak Timo: Rietbergh, Westervoort

Bloemen: Mon Fleuri, Arnhem

Haar en make-up: Fleur Pieterse Beauty Care, Arnhem

Trouwuitnodigingen: Ik blijf je trouw, Arnhem

Schoenen Timo: Mas Colori, Rotterdam

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen