“We waren om 15:30 uur in Arnhem en om 16:00 uur klaar. Cool man!”

Toen Annemieke (40) en Rut (43) uit Nijverdal op de website van Assepoester terechtkwamen, zijn ze direct in de auto gesprongen. Annemieke: “Om 14:00 uur zag ik het en om 16:00 uur waren we klaar. En dat voor een niet-jurkenmeisje!”. 

Annemieke: Ik las de teksten op de website van Assepoester en dacht: daar moet ik nu naartoe. Ik ben er ook echt op dat moment naartoe gegaan. Waarom? Vooral omdat er zo veel aanbod is bij Assepoester. Ik ben niet zo’n meisje dat zo veel wil passen. Ik dacht: dan moet ik gewoon daar naartoe. Want als er veel keuze is, zal ik vast slagen. Zo klonk het ook door in de klantenverhalen op de site, dat mensen bij Assepoester goed kunnen slagen.

Rut ging met me mee. We stapten direct in de auto naar Arnhem. Om 14:00 zag ik het en we waren om 15:30 in Arnhem en om 16:00 uur klaar. Cool man! Ik was er hartstikke gelukkig mee. En dat voor een niet-jurkenmeisje!

Van tevoren twijfelde ik wel een beetje. Ik had het beeld in mijn hoofd dat ik niet meer zo slank ben als 20 jaar geleden. Dus ik wilde wel graag een trouwjurk vinden die een beetje leuk zou zijn én die mijn figuur een beetje goed zou doen uitkomen. Ik twijfelde of dat zou lukken… maar dat is gelukt!

Je voelt je niet zo ongemakkelijk

Annemieke: Ik vertelde één van de Meiden van Assepoester wat ik zocht. Ze pakte twee, drie dingen, ik ging passen en klaar. Dat was echt zó leuk! Geweldig. Dat het zo kan, dat ik kan vertellen wat ik wil en dat ze onder het lopen en praten dat zó uit de rekken pakte en zei: ‘Pas maar aan’. Ik dacht van tevoren: ik moet zeker 10 à 20 dingen passen en daar zag ik best tegenop. Het duurde nog geen halfuurtje, toen was ik al klaar. Serieus! Dat was echt leuk.

Hoe mijn ervaring met Assepoester was? Super dus! Ik vond het goed aansluiten bij mijn wensen en dat de Meiden kundig zijn, ontzettend deskundig. Ik raad het ook mensen aan, alleen al omdat er meer mensen zijn die zich onzeker voelen. Daar hoef je daar dus gewoon geen last van te hebben.

Assepoester zegt ook: ‘voor elk model is er gewoon een trouwjurk en dat hebben wij’. Dat is heel fijn om te weten van tevoren. Dat je niet in een winkel staat waar het maatje 36 moet zijn of je daar commentaar op krijgt. Want jij bent dan te dik ofzo. Bij Assepoester voel je je veel minder bezwaard. Dat merkte ik echt. Dan voel je je niet zo ongemakkelijk.

Mam, wat ben je mooi!

Annemieke: We vierden het middelgroot en heel relaxed. Ik had een verrassing geregeld voor Rut en dat was een optreden van Julia Zahra van The Voice. Toen wij elkaar leerden kennen was dat het eerste nummer dat we uitwisselden, ‘All of Me’ van John Legend, gezongen door Julia. Dat nummer heeft zij tijdens de ceremonie gezongen, heel romantisch. Daar genieten we nog vaak van.

We deden eigenlijk alles anders dan ‘hoe het hoort’. We zijn al wat ouder en hebben het op onze eigen manier gedaan. Ik heb drie kleine kindjes van 3, 4 en 6 jaar oud, die hebben meegeholpen. Dat ging heel leuk en relaxed. Ze hebben een kindertrouwakte ondertekend en de oudste heeft onze trouwringen gebracht.

Het leukste moment was toen ik uit de auto stapte en mijn kinderen spontaan riepen: ‘Mam, wat ben je mooi!’. Ze hebben aan mijn trouwjurk zitten frummelen en waren helemaal onder de indruk. Verder was het ook heel kort. We houden niet van een lange ceremonie: iedereen weet wie we zijn en dat we gaan trouwen. Jongens, kom op zeg!

Trouwen om 10:00 uur

Annemieke: Onze trouwlocatie lag op de Holtenberg: ‘T Losse Hoes heet het. Het is een restaurant. We hebben daar eens een feestje van mijn oma gehad en ik date daar heel vaak met mijn vrouw. Dan gaat de openhaard aan en kun je daar gezellig koffiedrinken.

We zijn al om 09:30 uur begonnen, vooral voor de kinderen. Anders zou het veel te laat worden voor ze. Het trouwen stond gepland om 10:00 uur. Julia heeft daarna nog een half uurtje opgetreden.

Met z’n allen aan de tango

Annemieke: Daarna was er een brunch met petit-fours, die waren heel mooi gemaakt. We kozen dus voor meerdere kleine zoete hapjes in plaats van bruidstaart. Wij zijn nog even foto’s gaan maken, daarna volgde een lunch. Heel uitgebreid, iedereen mocht los. Er was een buffet gevormd en je kon gewoon bij elkaar aanschuiven, bewegen. Heel ontspannen. Voor de kinderen was er een kinderbuffet met snoep. Dus die waren helemaal blij.

’s Middags, na de ceremonie, hebben we de tango gedanst. Daarna hebben we met alle gasten een tango-workshop gevolgd. Dat vonden wij nou leuk. Het is niet voor niets de dans van de liefde!

Dat duurde tot 17:00 uur, toen zijn we naar het strand van Noordwijk geracet om de zon te zien ondergaan. We hebben zo hard gereden dat we achteraf nog een hele hoge boete hebben gekregen, haha! Maar we hebben samen de zon zien ondergaan. Daar hebben we in een suite geslapen. Mooi man! Het was in het Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk. We gingen niet op huwelijksreis, want we waren al naar Rome geweest. Wel hadden we de bruidssuite. Dat mag ook best voor een keer!

Blij en gelukkig

Annemieke: Er waren heel veel hoogtepunten. Wat ik zelf het mooiste vond, was dat Rut echt heel blij was met Julia. Daar heb ik haar heel erg mee verrast maar ook echt blij en gelukkig mee gemaakt. Natuurlijk wil je iemand daar vooral mee laten zien: zoveel houd ik van je, dat ik dit voor je regel. Die boodschap is aangekomen. Iets heel moois. Dit doe je niet zomaar, dit doe je echt wel als je van iemand houdt.

Julia was ook zo leuk, vrolijk, gaf ons allebei een dikke knuffel en staat met Rut op de foto. Staat ze daar met haar gitaartje, trekt die bek open en dan komt daar toch er toch een stem uit! Maar ook dat we dit samen met de kinderen konden doen, vond ik heel erg leuk en bijzonder.

The sky is the limit

Annemieke: Mijn gouden tip? Gewoon gaan! In de winkel ben ik ontzettend goed geholpen. Dus gewoon doen: naar Assepoester! Daar moet je helemaal niet over nadenken.

En verder: the sky is the limit, echt. Je kunt het doen zoals je wil. Je moet niet denken: dat kan niet. Het kan allemaal zoals jij dat wil. Dan heb je een fantastische dag. Zorg dat het jouw dag wordt. En dan hebben mensen plezier hóór. Mensen gingen weer in de liefde geloven. De liefde tussen ons was voelbaar. Dus dat dat kan, hebben wij laten zien. En dat komt dan van iemand die niet in sprookjes gelooft…!

Wil jij ook snel slagen voor de bruidsjurk die bij je past? Dat gaan we regelen!

De adresjes van Annemieke:

Trouwfotograaf: Mav de Vries

Trouwlocatie: ’T Losse Hoes, Holten

Muziek: Julia Zahra

Tango-workshop: Tango Abrazo

Korte strapless trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Trouwkleding Rut: overal vandaan ☺

Hotelovernachting: Radisson Blu Palace Hotel, Noordwijk

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen