Sabine: “Last-minute bruiloft. Assepoester was mijn laatste hoop!”

Sabine (28) trouwde met haar vriendin Anouk (32). Die was zo enthousiast over de trouwjurk die ze bij Assepoester had gekocht dat Sabine begon te twijfelen over haar Marktplaats-trouwjurk. En de bruiloft was al over 5 weken…

Op de foto’s ben jij degene in de korte trouwjurk met kanten mouwtjes. Maar dat was niet jouw eerste jurk…

Sabine: Nee, klopt. 8 maanden voordat we gingen trouwen had ik via Marktplaats een tweedehands trouwjurk gekocht. Maar 5 weken voor de bruiloft voelde ik me niet meer prettig bij die trouwjurk. Anouk kwam helemaal enthousiast terug van Assepoester.

Er zat toch wel een verschilletje in hoe zij over haar trouwjurk sprak en hoe ik me voelde bij die van mij. Ik heb toen ook in het lookbook gekeken en vond die trouwjurken veel gaver dan die van mij. Ik wilde er ook naartoe, maar de bruiloft kwam steeds dichterbij en ik lag er inmiddels behoorlijk wakker van!

En toen?

Sabine: Mijn moeder, die zelf in België woont, dacht dat ik gek geworden was om helemaal naar Arnhem te willen. Ze vond dat ik maar eerst in Eindhoven -waar ik zelf woon- in bruidswinkels moest gaan kijken. Dus dat heb ik gedaan. Daar sloeg de stress pas echt toe, want nergens wilden ze me helpen!

5 weken voor de bruiloft? Nee, daar begonnen andere bruidswinkels niet aan. Want wat als er iets vermaakt moest worden? Dat ging echt niet meer lukken. Mijn laatste hoop was Assepoester. We zijn er een dag later naartoe gereden.

Hoe werd je ontvangen in de winkel?

Sabine: Zo fijn! Ze zeiden letterlijk: ‘5 weken voor de bruiloft? Boeien! Kom, we gaan kijken, we vinden echt wel een oplossing.’

Dat gaf zo’n goed gevoel, ik zou me toch nog prettig voelen op de belangrijkste dag van mijn leven! Bij Assepoester keken ze niet naar wat niet kon, maar naar de mogelijkheden.

De verkoopster vond het ook helemaal geweldig dat mijn partner ook al een trouwjurk bij ze had gekocht. Ik mocht lekker gaan zitten en zij ging ondertussen trouwjurken voor me uitzoeken. Het voelde zo huiselijk en vertrouwd, ze stelde me meteen gerust en zei: ‘Jij gaat hier straks met een mooie trouwjurk naar buiten’.

Had je keuze voor Assepoester er ook mee te maken dat je met een vrouw ging trouwen?

Sabine: Het sprak mij zeker aan dat Assepoester zich verdiept in lesbische bruiden. Jullie zijn de enige bruidsmodezaak die ik ken die dat ook bewust promoot. Het voelt prettig en vertrouwd om te zien dat jullie aandacht besteden aan lesbische bruiden.

Je vraagt je toch af hoe mensen zullen reageren als je zegt dat je gaat trouwen met een vrouw. Bij Assepoester wist ik gewoon dat er niet raar op gekeken zou worden en dat ik warm onthaald zou worden.

Ook omdat we allebei geen meisje-meisje type zijn. We wilden wel een trouwjurk, maar niet Sissi-achtig, wel een beetje stoer. We wilden ook sneakers onder onze trouwjurk en dat zagen we terug in het lookbook. Bij geen enkele andere bruidswinkel zie je dat een fotomodel sneakers draagt, dus ook dat sprak ons meteen aan!

lesbische bruid trouwjurk met lage rug Assepoester

Sabine: “Alleen Assepoester toonde modellen met trouwjurken en sneakers, dus dat sprak ons meteen aan”

Hoe moest jouw trouwjurk eruit gaan zien?

Sabine: Ik had Anouks bon meegenomen, zodat ze wisten hoe haar trouwjurk eruit zag. Ik wilde een trouwjurk die wel anders was, maar ook bij haar bruidsjurk paste. Vooral dat de kleur hetzelfde zou zijn vonden we belangrijk. Niet dat zij een spierwitte trouwjurk zou dragen en ik een roomkleurige.

Anouk had natuurlijk een trouwjurk gekocht die bij mijn eerste trouwjurk paste … Maar ik wilde wel nog steeds iets in die stijl, dus dat mocht geen probleem zijn.

De bovenkant van die eerste trouwjurk was met kant en een driekwart mouw. Dat was iets wat ik heel mooi vond en wat ik meteen in gedachten had vanaf het moment dat wist dat we gingen trouwen. Dat wilde ik ook nog steeds.

Mijn eerste trouwjurk was lang, maar dat zou niet mooi zijn met sneakers. Dus sinds we het idee hadden om een trouwjurk met sneakers te combineren, wist ik dat het een korte trouwjurk moest gaan worden.

Hoe heb je uiteindelijk jouw korte trouwjurk met kanten mouwtjes gevonden?

Sabine: Ik heb 5 trouwjurken gepast, en de eerste was eigenlijk meteen raak. Ik heb ook nog een trouwjurk aan gehad die voor kort en achter lang was, maar dat vond ik niet ‘wow’.

Op advies van de verkoopster heb ik zelfs een vintage trouwjurk in jaren 50 stijl aan gehad. Toen ik ‘m zag hangen vond ik ‘m niet zo mooi, maar ik was verrast over hoe supergaaf hij me stond. Dat had ze heel goed ingeschat! Het was de favoriet van mijn moeder.

Maar die korte trouwjurk met kanten mouwtjes paste simpelweg het best bij de stijl van mijn eerste trouwjurk en dus ook bij de bruidsjurk die Anouk had gekozen. En ik voelde me er prettig in. Ik dacht: ‘Ik kan nog wel anderen gaan passen, maar deze wordt het gewoon’. Binnen 2 uur was ik geslaagd.”

Hoe was het om elkaar te zien in jullie trouwjurken?

Sabine: We hadden allebei een trouwjurk die echt bij ons als persoon past. Gelukkig hadden we niet precies dezelfde stijl, maar ze stonden hartstikke mooi bij elkaar.

Ik vond haar trouwjurk met transparante rug supermooi, maar dat zou niets voor mij zijn. Iedereen zei dat ik echt een Sabine-jurk droeg. Een korte trouwjurk, met sneakers, met kant, en een mouwtje. Zo’n top zou ik ook aan kunnen doen als ik op stap ga.

Lees ook het verhaal van Anouk, die alle herinneringen aan haar trouwdag nú nog terugziet in haar trouwjurk met lage rug van Assepoester.

En jullie dragen ook nog allebei een spijkerjasje.

Sabine: Dat was een tip van Assepoester. Dat hadden ze eerst aan Anouk voorgesteld en zij vroeg of ik het ook leuk vond om een trouwjurk met een spijkerjasje te combineren. Het stond best wel leuk, dus waarom niet?

Hoe zat je korte trouwjurk met kanten mouwtjes tijdens de dag?

Sabine: Als gegoten! Hij zat echt véél beter dan die Marktplaats-trouwjurk. Die zat helemaal niet zo lekker. Daar moest ik bij iedere beweging wel even aan trekken. Bij deze totaal niet. Op het moment dat ik opstond, zat alles meteen weer goed. Ik hoefde nergens over na te denken.

Hebben jullie nog reacties gekregen op het feit dat jullie twee vrouwen zijn?

Sabine: Op het moment dat we in de lift stonden in het hotel waar we verbleven, maakte een man de opmerking: ‘Wat leuk, twee bruidsmeisjes’. Toen we zeiden dat we getrouwd waren riep hij: ‘Oh, dat meen je niet. Jullie zien er heel mooi uit!’.

In de trouwauto zag je mensen soms ook kijken als ze opeens zagen dat er twee lesbische bruiden in zaten.

Wij moeten keihard lachen om dat soort reacties.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

lesbische bruid korte trouwjurk met kanten mouwtjes Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen