Linda: ”Waarom een jurk van €5000 uitzoeken? Ik ga van dat geld veel liever met de kinderen op vakantie”

Toen Linda op haar 40e verjaardag door Wouter ten huwelijk gevraagd werd, wisten zij één ding zeker: wij gaan trouwen in het bos. Op een plek waar je lekker zelf je gang mag gaan. Zonder traditionele trouwringen, maar met een hele bijzondere ceremonie, veel aandacht voor de kinderen én bitterballen. Oja, en en mooie en comfortabele trouwjurk waar je heerlijk in kunt bewegen. Voor dat laatste ging Linda samen met haar twee dochters bij Assepoester op jurken jacht… mét succes! 

Waarom besloot je naar Assepoester te gaan?

Het was mijn 2e keer trouwen, dus het moest allemaal niet te degelijk en zwaar zijn. Ik wilde gewoon lol hebben en een jurk uitzoeken die bij me past en wat lekker voelt. Niet te veel tierelantijntjes, maar gewoon een zaak waar ik kan zeggen wat ik vind. Tijdens het online zoeken, kwam ik jullie tegen.  Toen ik de etalage op de foto zag, dacht ik: wat gaaf, er staan gouden laarzen en leren jackie. Dit is echt anders dan anders, daar moet ik heen!

We verkopen alleen jurken onder de 2299 euro, was dat ook belangrijk voor je?

Absoluut. Ik dacht ik kan een jurk van 5000 euro uitzoeken, maar ik ga veel liever met de kinderen op vakantie. Een jurk hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn, ik wilde er gewoon eentje waar ik me goed in voelde. Het mooie bij Assepoester is natuurlijk dat je weet wat de prijsklasse is en dat je nooit voor verassingen komt te staan, omdat er aan elke jurk een duidelijk prijskaartje hangt. Ik had op een gegeven moment een jurk van 999 euro en eentje van 1599 euro waar ik tussen twijfelde. De verkoopsters gaven echt eerlijk advies en tips. Ik werd totaal niet aangespoord om die duurdere variant te kiezen. Ze kijken gewoon echt naar wat het beste bij jou past en geven pluspunten van beide jurken. Eerlijk advies waar je wat aan hebt.

Hoe was het om samen met je twee meiden een jurk uit te zoeken?

Het bijzondere was, dat dit het allereerste uitje voor ons was in tijden van Corona. Mijn moeder wilde mij graag pas op de dag zelf in m’n jurk zien en dus gingen we lekker met z’n drietjes op pad. Ze waren zo blij en enthousiast voor me en konden echt niet wachten om samen jurken uit te zoeken. Eenmaal aangekomen in de winkel zei ik dat ze allebei een jurk voor mij mochten kiezen.

Wat voor soort jurken kozen ze uit? 

De jongste wilde echt een assepoester jurk, zo’n hele wijde. Ik had haar vooraf al gewaarschuwd dat ze dat type jurk hier niet zouden hebben, maar het lukte haar hoor. Lara koos de meest wijde jurk van de hele winkel uit! Ik heb ‘m natuurlijk voor haar gepast en meteen gezegd: ‘kom eens kijken. In deze jurk kan je helemaal niet tegen mij aanleunen. Ik wil wel met je kunnen knuffelen, dat kan toch niet met deze jurk?’ Donna had een jurk uitgekozen waar ik meteen verliefd op werd, maar hij was wat aan de zware kant. En dus zijn we zijn verder gaan kijken totdat we een jurk hadden die er heel erg op leek. Ik voelde eigenlijk direct: dit is dé jurk! Dat werd nog eens bevestigd toen ik het pashokje uit kwam lopen. Donna zei: ‘mama dit ben jij’. Zo’n bijzonder en mooi moment.

Eigenlijk wilde je alleen komen kijken, maar de jurk kon dus direct mee naar huis?

Ja ik was in dubio, want ik ging erheen met het gevoel van ‘ik kom alleen kijken’. Maar ik wist: dit is ‘m gewoon. En ook zo mooi om dit met m’n twee meiden te doen. Toen zijn we gaan facetimen met m’n vriendinnen zodat zij ook even konden meekijken. M’n dochter zei: ‘mama is zo blij, ze wil ‘m eigenlijk meteen kopen’. M’n vriendinnen reageerden met: doen, gewoon doen! En dus stonden we een minuut later met een glaasje bubbels, ranja en taart in onze handen. Echt een geweldige middag, het heeft zo moeten zijn.

Jullie kozen voor een bruiloft in het bos?

Ik wilde een plek in de natuur, waar we onze gang konden gaan. Alles indelen hoe wij het wilden, zonder regels. En toen we op deze plek kwamen, werden we er echt verliefd op. Het was zo’n magische plek. Weliswaar geen officiële trouwlocatie, maar we wisten meteen dat we hier wilden trouwen. Omdat het geen officiële locatie was, hebben we bijna alles zelf gedaan. De dag ervoor zijn we alles met de kinderen gaan versieren en op de dag zelf ben ik er om 5:00 uit gegaan om de tafels te dekken en de laatste dingen klaar te zetten.

En ondanks dat, was het een hele relaxte dag. Heel knus en intiem. Waarbij vrienden zelf koffie konden zetten en iedereen kon pakken waar hij of zij zin in had. Met ’s avonds een haardvuur met bankjes en kleden erbij, live cooking en een BBQ. De jurk was zó comfortabel dat ik er later op de avond zelfs nog bitterballen in heb staan bakken! We hebben deze hele dag echt de liefde en vriendschap van iedereen om ons heen gevoeld en daar droeg de ceremonie ook enorm aan bij.

Kan je wat meer vertellen over jullie bijzondere ceremonie?

We vonden de ceremonie het belangrijkste. Dat het niet om ons twee ging, maar ook om de kinderen, vrienden en familieleden. Dus werd het een hele persoonlijke ceremonie, waarbij het eerste gedeelte over ons ging en daarna over de mensen om ons heen. Heel leuk om ze zo te verrassen, want iedereen dacht dat het na het ja-woord afgelopen was, maar toen werd dus nog iedereen genoemd via een speciaal ‘luisterverhaal’. Op deze manier wilden we iedereen die er was laten weten dat ze belangrijk voor ons zijn en onze dankbaarheid uiten.

De ceremonie duurde uiteindelijk zelfs langer dan een uur, maar zo voelde het echt niet. Het was zo bijzonder, mooi en persoonlijk dat dit iedereen raakte. Zelfs Leah, onze fotograaf die we al wel kenden voor de bruiloft, hield het niet droog. Jorgen en Jolanda van Luizter kunnen echt iets unieks samen en ze hadden de ceremonie tot in de puntjes voorbereid. Ondanks dat we ze alleen nog maar online hadden gesproken, voelde het net of we elkaar al heel lang kenden

En er was dus ook een speciale rol voor de kinderen?

Klopt, we zijn maandag ervoor snel op het gemeentehuis getrouwd, zodat we op de dag zelf alles naar wens konden plannen. Het was hierdoor bijvoorbeeld mogelijk dat Wouter zijn middelste zoon als getuigen koos. De twee jongsten gaven de ring en armband aan en mijn zoon gaf me weg. De kinderen hadden hierdoor een rol. Mijn zoon deed trouwens vooraf een beetje stoer van ‘ik loop je wel even weg hoor’, maar de avond ervoor werd hij toch wat nerveus. ‘Wat moet ik doen dan? Moet ik Wouter een hand geven?’. Vlak voordat we opkwamen zei hij: ‘mam, ik weet wat ik ga zeggen. Ik ga hem omhelzen en dan vertellen hoe trots ik op ‘m ben’.

Wat mooi! En geen traditionele trouwringen dus?

Toen Wouter mij ten huwelijk vroeg, kreeg ik een hele bijzondere ring die hij samen met een vriendin heeft ontworpen. Dat vond ik zo mooi, dat ik dacht: moeten wij wel trouwringen uitzoeken? Zeker omdat hij zelf helemaal niet van ringen houdt. Dus toen heb ik besloten dat ik graag die ring wilde houden als trouwring en Wouter koos een armband uit, die heeft hij laten graveren. 

Wat waren de reacties op de jurk?

Geweldig! Ze vonden de jurk echt bij mij passen. De split had niet iedereen verwacht, maar ze vonden ‘m heel chique en helemaal mij. Ik had verder ook alles rustig gehouden qua haar en sieraden. Ik had zoiets van: de jurk zegt al zoveel, ik wil geen sluier en m’n haren gewoon los.

Tot slot, zou je Assepoester aanraden?

Ja, zeker weten. Bij andere trouwzaken hangt zo’n deftig sfeertje, heel stijf met vaak wat oudere verkoopsters. Hier was het heel vrolijk met een fijne sfeer. Je ziet ook andere vrouwen jurken passen, waar je een praatje mee kunt maken. Ik voelde me meteen thuis. Hier mag je echt alles zeggen, zelf jurken uit de rekken pakken en passen wat je wilt. Dat super laagdrempelige is zó fijn. Ik kan het iedereen aanraden.

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Fotografie door: ByLeah Photography

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen