Linde: ”Een prachtige jurk hoeft echt geen fortuin te kosten, dat blijkt maar weer”

Een mooie trouwjurk vinden, zonder al te veel geld uit te geven. Dat was de wens van Linde. Want waarom zou je een smak geld neerleggen voor een jurk die je toch maar één keer draagt? En dus besloot ze naar Arnhem te rijden. Mét succes, want binnen 1,5 uur tijd vond ze haar droomjurk mét lage rug!

Jij dacht, ik wil niet te veel geld uitgeven: ik ga naar Assepoester!

Ja! Ik was echt op zoek naar een mooie jurk voor een bepaald budget. Een trouwjurk vind ik belangrijk, maar het hoeft echt niet allemaal zo overdreven duur. Uiteindelijk draag je ‘m toch maar één keer. Mijn zus woont in Arnhem en kende jullie winkel: ‘daar kan je echt hele mooie dingen kopen voor een leuke prijs’, vertelde ze. En dus besloot ik samen met haar zonder afspraak langs te komen. Want dat kan gewoon bij jullie!

Wat was je eerste reactie van onze winkel?

Wat ziet dit er mooi uit! Het oogt totaal niet goedkoop. Alles hangt netjes en ziet er super verzorgd uit. Net alsof je een ‘normale’ bruidswinkel binnenloopt met hele dure jurken. Ook de gezelligheid viel meteen op. Er hang een ongedwongen sfeertje, niet te druk, gewoon gezellig. En voor mij persoonlijk fijn: je ziet aan elke jurk hele duidelijke prijskaartjes hangen.

Had je al een bepaald type jurk op het oog?

Nee, totaal niet. Ik had wel op Pinterest gekeken, maar ben er verder heel blanco ingegaan. Ik wilde gewoon van alles wat passen, dan zou ik vanzelf wel ontdekken waar ik mij prettig in voel. Toen we werden ontvangen met koffie en wat lekkers keek ik echt m’n ogen uit. Er hangen zoveel jurken en allemaal met zo’n mooie kwaliteit. Ik had echt géén idee waar ik moest beginnen, maar werd direct heel goed geholpen.

Niet wetende dat dé jurk héél snel voorbij zou komen….

Nou, inderdaad! Een van jullie meiden zei: ga eerst maar lekker door de winkel lopen en zelf iets uitzoeken. Wat trouwens super leuk was om te doen. In de tussentijd zocht zij zelf ook een aantal jurken voor me uit, waarna we het pashokje in gingen. En je gelooft het niet, het was bij de eerste jurk meteen raak!

Ik hoopte vooraf al dat ik heel duidelijk zou voelen dat het dé jurk was. Dat ik mezelf mooi zou vinden en me er direct prettig in voelde. En dat was meteen het geval bij deze jurk. Ook mijn zus, moeder, schoonmoeder en de andere meiden in de winkel waren direct enthousiast. Omdat het zó snel ging heb ik wel nog wat andere jurken gepast voor het idee, maar ik wist het zeker: deze jurk moest het zijn. Andere bruiden in de winkel zeiden zelfs: ‘Dit is ‘m hoor!’, zo leuk om te horen!

Dat heb je snel gedaan! En na de champagne kon de jurk direct mee naar huis?

Ja, ook dat is zo leuk, er wordt echt een momentje van gemaakt. Met een glaasje bubbels en heerlijke taartjes. Het feit dat de jurk meteen naar huis kan is ook zo fijn. Ik vind het zo’n onzin dat je bij veel winkels de jurk pas na 6 maanden kan ophalen. Juist de voorpret is zo leuk, af en toe de jurk aanraken, kijken welke bruidsschoenen eronder passen en de jurk ook nog een keer aandoen. Ook handig: mocht je iets willen verstellen, kan je dat gewoon bij jou in de buurt laten doen.

De jurk geheimhouden was alleen niet helemaal gelukt…? ?

Ik was wel benieuwd wat voor jurk mijn man in gedachte had en dus vroeg ik: ‘wat denk je dat ik heb gekozen?’ Bizar genoeg omschreef hij mijn gekochte jurk tot in detail, het klopte zelfs helemaal! ‘Lage rug, beetje decolleté, iets met een sleepje, ik denk strak bij de heupen en wat losser aan de onderkant’ Hij kent me blijkbaar gewoon heel goed, want zonder het te weten, omschreef hij precies mijn jurk.

Wat was zijn reactie toen hij de jurk in het echt zag?

Op de dag van de bruiloft ben ik me klaar gaan maken bij mijn ouders. Daar kwam hij me ophalen samen met vrienden die dicht bij ons staan. Toen hij aanbelde kwam ik in mijn jurk de trap af gelopen. Zijn reactie was heel leuk, hij vond ‘m geweldig en heel mooi!

Ook de andere gasten waren positief verrast, zij hadden niet zo’n mooie jurk verwacht?

Ik had verteld dat ik geen overdreven jurk wilde, niet te duur ook. Hierdoor hadden ze eigenlijk niet zulke hoge verwachtingen, ze dachten dat ik het heel simpel wilde houden. Des te leuker was hun reactie: ‘Je hebt een echte trouwjurk aan’, zeiden ze verrast. Iedereen vond ‘m allemaal prachtig en heel erg bij mij passen. Ze waren super enthousiast!

Vanwege jullie verhuisplannen, pakten jullie het op de grote dag nét even anders aan. Vertel?

Klopt, begin september gaan wij emigreren naar Afrika en dus vonden we het belangrijk om slimme keuzes te maken qua geld. Wij wilden alleen geld uitgeven aan dat wat wij écht belangrijk vonden, zoals de locatie. Maar verder hoefde het allemaal niet zo over the top. En dus besloten we geen papieren uitnodigingen te versturen. Dit kon gewoon via Whatsapp. Ook een bruidstaart hoefde van ons niet per se, dus die hebben we weggelaten.

Groot gelijk, het is jullie dag! Hoe zag de bruiloft er verder uit?

Wij besloten ’s avonds te trouwen, op een prachtig dakterras met uitzicht op zee. De staande ceremonie vond plaatst tijdens de zonsondergang en daarna kon het feest direct beginnen! Zo hadden we ook geen gedoe met dag- en avondgasten, iedereen was van het begin tot eind aanwezig. Met een heerlijk feest, waar tot in de late uurtjes gedanst werd op blote voeten en teenslippers.

Heb je nog tips voor bruiden die het ook anders willen aanpakken?

Er zijn altijd mensen om je heen die een mening hebben over hoe een bruiloft eruit hoort te zien. Sommigen vinden een avondbruiloft of uitnodiging via Whatsapp misschien gek of raar, maar het gaat erom dat je kijkt naar wat jij leuk vindt. Het hoeft niet zo te zijn, zoals anderen het doen. Juist je eigen manier, maakt het zo leuk. Ook wij kregen reacties van ‘huh, alleen in de avond?’, maar achteraf waren er alleen maar positieve reacties!

Tot slot, zou je Assepoester aanraden?

Zeker weten! Als iemand het aan mij vraagt, stuur ik ze meteen jullie kant op. Het was zo’n leuke ervaring. Gezellig, lekker ongedwongen en met prachtige jurken voor hele leuke prijzen. Je weet precies wat je kan verwachten aangezien alle jurken onder de 2299 euro zijn. Bovendien word je super goed geholpen en is het echt een feestje met de champagne en al het lekkers. Absoluut een aanrader!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen