“Toen ik voor de winkel stond, dacht ik: ja hoor, ik kom met mijn man binnen, wat moeten die mensen wel niet denken?”

Dé tip van Louise (37) en Mitchell (34) uit Lelystad: ga lekker samen op pad voor die strandtrouwjurk. Dat is namelijk reuze gezellig. En bovendien: “Je kunt wel iedereen meenemen en iedereen heeft een eigen mening, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat hij het mooi vindt”, aldus onze Lucky Girl. Zij beschrijft haar ervaring met Assepoester én haar supermooie bruiloft aan het strand. 

Louise: Mijn oude bazin is ooit bij Assepoester geweest en gaf dat echt als tip: ‘die meiden zijn zo leuk’, zei ze. Zij had een klein budget. Ondanks dat kleine budget deden jullie heel veel moeite voor haar. Dat heb ik altijd onthouden, dat vond ik zó fantastisch.

Ik wist dus meteen: ik ga eerst daar naartoe. Niet met vriendinnen of mijn moeder, maar met mijn aanstaande. Met z’n tweeën. Omdat ik zoiets heb van: je kunt wel iedereen meenemen en iedereen heeft een eigen mening, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat hij het mooi vindt. We zijn al tien jaar samen. We hadden zoiets van: we doen het gewoon anders dan anderen. We houden niet zo van tradities.

ervaring assepoester arnhem

Ga met je aanstaande!

Louise: We kwamen aan, liepen voorbij en toen zagen we allemaal dames gezellig aan tafel zitten kletsen. Ik werd echt helemaal nerveus, omdat ik natuurlijk mijn aanstaande had meegenomen. Mijn moeder had van tevoren al gezegd: ‘Nee dit moet je gewoon gaan doen Lou! Je kunt niet alles via internet bestellen’. Maar toen ik voor de winkel stond, dacht ik: ik kom met mijn man binnen, wat moeten die mensen wel niet denken? Dat was even een dingetje.

We gingen eerst maar even koffie drinken om de hoek, waar ik dit verhaal tegen de serveerster liet vallen. Ze zei: ‘O, maar er komen daar wel vaker mannen hoor. Je hoeft niet bang te wezen, komt goed!’

En dat kwam ook meteen goed. We voelden ons meteen welkom. Mitchell ook, absoluut. Wat ik fijn vond – dat had ook zo moeten zijn – was dat er achterin de winkel een plekje voor ons was gemaakt. Niet echt tussen al die wulpse dames, maar lekker echt met z’n tweeën. Je trouwdag moet jullie dag zijn, maar die voorbereidingen zijn ook zo belangrijk, vind ik. Het was ook echt toen al onze dag. Ik raad het iedereen aan: ga niet met je vriendinnen, maar met je aanstaande, zo leuk!

ervaring assepoester arnhem

Totaal anders, maar perfect

Louise: De ervaring met Assepoester vond ik fantastisch, echt waar. Nu adviseer ik iedereen om eerst naar jullie toe te gaan. Echt hoor! Ga echt naar Arnhem, echt waar.

Geranda hielp ons: een hele leuke dame. Die wist ook echt wel wat wij wilden. Het gekke was: ik ging naar binnen voor een trouwjurk met een strakke bovenkant en een gekke onderkant. Daar ging ik dus écht niet mee weg. Het werd een trouwjurk die ik zelf van tevoren nóóit uitgekozen zou hebben.

Ik gaf aan hoe we onze bruiloft zouden vieren: de trouwjurk moest fijn zitten voor op het strand. Geranda wist eigenlijk wel wat ze voor me moest pakken, ieder z’n vak natuurlijk. Ik had niet zo heel veel jurken gepast, drie of vier, en toen deze. Dit was ‘m ook echt. Ik kwam het hokje uit en keek naar Mitchell, die daar zat met tranen in zijn ogen. Ik wist: dit is ‘m.

Deze trouwjurk was absoluut totaal anders dan het plaatje dat ik in mijn hoofd had, maar hij was perfect, kon niet beter. Toen ik ‘m ging ophalen met mijn moeder, schoonmoeder en dochter bleken zij ook blij verrast. De hele tijd is onze insteek geweest: wij vinden het mooi en dat is belangrijk. Dat gold ook voor onze bruiloft: wij hangen de slingers op en ze moeten er zelf een feestje van maken.

ervaring assepoester arnhem

Het strand hiernaartoe halen

Louise: Hoe onze bruiloft eruit zag? Een beetje vintage, in mijn eigen stijl. We hadden een dresscode: pasteltinten. Dat je wel een beetje een eenheid hebt. Het liefst wilden we in het buitenland trouwen, zon, zee, strand. Maar mijn ouders gaan echt niet naar het buitenland en dat zijn mensen die je erbij moet hebben natuurlijk. Dan maar gewoon het strand hiernaartoe halen!

Omdat de kust best een stukje rijden is voor ons, kwamen we bij Kraggenburg. Je rijdt door de polder, boerendorpjes, ineens kun je eraf en kom je in een natuurgebied: Netl: De Wildste Tuin. Daar hebben ze een strandje opgespoten. Op dat strand zijn we getrouwd.

ervaring assepoester arnhem

Met een bootje naar het strand

Louise: Onze bruiloft was op 6 oktober. Omdat we al zo lang samen zijn, zijn we samen in hetzelfde huis gebleven. Mitchell is naar zolder gegaan met onze jongens en ik was met de meiden op de tweede verdieping. De getuigen, ouders, schoonouders waren er al toen ik naar beneden kwam. We hebben lekker met z’n allen geluncht. Met de kinderen zijn we in een Volkswagenbusje T1 naar Netl gereden. Daar heben wij eerst onze photoshoot gedaan en de rest van de gasten lekker even koffie gedronken en het prieeltje gezellig gemaakt.

Daarna zijn we met de kinderen in een sampanbootje gaan zitten en werden we naar het strandje gebracht. Iedereen zat klaar op het strandje, waar de ceremonie begon. Wij hadden geen klassieke trouwringen, maar stoere Buddha to Buddha ringen. En als je over vijf jaar denkt: ik wil een andere ring, koop je een andere ring!

We hebben er niet zomaar onze namen in laten zetten. In mijn ring staat: ‘niet zomaar, en in die van Mitchell, maar echt’. Dat zeggen we altijd tegen elkaar: ‘ik hou van jou, niet zomaar, maar echt’. Al in onze eerste smsjes – WhatsApp had je toen nog niet.

ervaring assepoester arnhem

Meteen feest

Louise: We zijn naar boven gegaan, daar is een houten lodge waar we konden proosten en barbecuen. Gevolgd door bruidstaart; helemaal wit met een kanten randje en bovenop drie grote bloemen. Less is more. Echt prachtig was ‘ie en lekker ook! Daarna begon het feest.

We hadden een photobooth gehuurd waarin je gekke foto’s kon laten maken. Ook was er een zanger en een dj. Het moest dan ook gewoon maar goed hè? Ook niet eerst een kopje koffie, maar meteen feest. De ontvangst was met rosecco, een lichtroze-achtig drankje, passend bij de kleding. En verder: gewoon gáán!

Vanaf 22:30 uur, na een borreltje, stond de vloer vol en hebben we met z’n allen lekker gedanst. Het feest duurde tot 00:30 uur. Om 00:00 uur was ik jarig, samen met mijn moeder. Daar hebben we op geproost en de zanger heeft voor ons gezongen.

Naderhand zijn we ook daar blijven slapen. We hadden twee pionierswoningen gehuurd: het ene voor mijn getuige uit Purmerend met haar ouders en zoon en ik het andere huisje voor ons, met onze ouders en kinderen. ‘s Ochtends konden we de deur openmaken tussen de twee woningen. Mijn schoonouders, zwager en schoonzusje sliepen in hotel in de buurt. Doordat iedereen vlakbij was, konden we nog samen ontbijten.

ervaring assepoester arnhem

Voldaan

Louise: Wat ik het meest bijzonder vond aan deze bruiloft, is dat je je ouders en je kinderen er allemaal bij hebt. Vaak trouwen mensen jonger, als er nog geen kinderen zijn. Ik vond gewoon de hele dag zoiets moois, echt een cadeau. En dat je dan ook nog op 6 oktober op het strand kan trouwen, is ook echt bijzonder, dat hadden we nooit verwacht.

Ik heb alleen maar met een lach op mijn gezicht gelopen, ook als ik het er nu weer over heb. Mensen zeggen vaak: probeer wel te genieten hoor! Nou, ik heb elk moment genoten. Aan het einde van de avond dacht ik: het was goed, ik was voldaan, het was mooi zo.

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls? Denk niet aan de dingen die fout kunnen gaan… En als er wat fout gaat, dan heb je iets grappigs om op terug te kijken. Mijn zoontje ging slootjespringen. Met zijn beige broek. En viel in de sloot. De foto die daarvan is gemaakt, is zó prachtig geworden. Dat kan ook echt alleen hem weer overkomen. Da’s weer een verhaal voor later. Laat het gewoon over je heen komen. Al gaat er wat fout, er zijn ergere dingen.

Wil je ook zo’n gave jurk als Louise? Kom langs, dan helpen we je aan de jurk voor jóu.

De adresjes van Louise:

Trouwfotograaf: Martine de Leeuw van Fotostudio Bellavie

Strandtrouwjurk: Assepoester, Arnhem

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen