Daphne vond een luchtige trouwjurk voor haar bruiloft op Curaçao

Daphne (28) vond een luchtige trouwjurk voor haar bruiloft op Curaçao. Met een strak lijfje en een volle rok die voor kort en achter lang was zodat haar blote benen goed te zien waren. In een stralend zonnetje liep ze langs de zee aan de arm van haar man Diederik (29).

Had je zo’n luchtige trouwjurk al in gedachten voor je bruiloft op Curaçao?

Daphne: Ja, mijn idee was dat mijn trouwjurk niet te zwaar moest wegen. Ik wilde wel een echte bruidsjurk, maar dan bijvoorbeeld eentje met een split. Of een trouwjurk die voor kort en achter lang was, zodat je mijn blote benen zag. Zoiets moest het worden, dat leek me het lekkerste voor daar.

Hoe kwam je bij Assepoester terecht?

Daphne: Mijn moeder had het online gevonden. Dat het anders dan anders was sprak me aan. En het idee dat je zelf rond mag kijken. Daar is vaak geen ruimte voor, in de meeste zaken dragen ze iets aan. Dit leek niet zo stijf. Het was anderhalf uur rijden voor mijn moeder, mijn zus en mij. Eenmaal in de winkel hing er meteen een goede sfeer.

Hoe verliep je zoektocht naar je luchtige trouwjurk?

Daphne: We werden verwelkomd en mochten even zitten omdat de verkoopster nog bezig was. Maar ik was zo nieuwsgierig dat ik toch alvast op onderzoek uit ben gegaan. Ik had van alles wat meegenomen naar de paskamer, want ik wilde bijvoorbeeld ook een kanten trouwjurk aan.

De verkoopster droeg ook suggesties aan: een heel mooie crop top trouwjurk met een kanten topje en een satijnen rok. Ik wilde liever iets meer bruidsjurk, met wat meer volume in de rok. Het model van mijn luchtige trouwjurk vond ik meteen mooi, met een strak lijfje en volle rok. Maar het is moeilijk om te zien op het haakje, je moet het toch aantrekken.

En hoe stonden jouw keuzes je?

Daphne: Alles stond me eigenlijk wel! Dat vond ik heel bijzonder. Ik heb best grote borsten en had geen idee hoe die trouwjurken zouden zitten. Daarom moet je ook van alles proberen, dan weet je pas hoe zo’n trouwjurk staat. Als eerste had ik de crop top trouwjurk aan. En al bij de tweede trouwjurk had ik het idee dat ik ‘m had gevonden. Vooral ook omdat opeens iedereen in de winkel naar me keek.

Toch heb ik daarna nog een stuk of vier trouwjurken aan gehad, waaronder een kanten trouwjurk. Je doet het maar een keer in je leven, en dat momentje wilde ik toch even stelen. Bij Assepoester mag je ook foto’s maken van de trouwjurken die je aanhebt, dat is ook bijna nergens anders zo. Het was fijn om een beeld te hebben van wat je aan hebt gehad. De verkoopster keek ook mee, maar zei iedere keer: nee hoor, die tweede is het!

Wat maakte die tweede trouwjurk zo speciaal?

Daphne: Het was een kek jurkje en ik kreeg er meteen een heel feestelijk gevoel bij. Het zat soepel en ik kon me er lekker in bewegen. Ik kon zitten, dansen en het voelde al meteen tropisch. Ik wilde die rok lekker heen en weer kunnen gooien en daar was deze trouwjurk die voor kort en achter lang was perfect voor. Ik voelde me er ook heel vrouwelijk, sexy en elegant in.

Deze werd het dus?

Daphne: Ja, hij zat super. Hij ging zo dicht en hoefde niet eens vermaakt te worden. Het glazen muiltje paste! Ook al was het een strapless trouwjurk, alles beleef op z’n plek. Toen ik in de spiegel keek zag ik dat hij precies de juiste pasvorm had voor mijn lijf. Mijn zus vond deze trouwjurk met strak lijfje en volle rok precies zoals ik ben, en mijn moeder zei dat ik helemaal straalde. Dit was ‘m gewoon!

Echt die luchtige trouwjurk voor je bruiloft op Curaçao dus?!

Daphne: Het was inderdaad die luchtige trouwjurk die ik zocht. Die dag bij Assepoester was het ook heel warm, maar het voelde goed. De stof was niet te dik, en ademde. Zeker met die hoge split aan de voorkant kon er een windje doorheen. Ik heb het tijdens de bruiloft op Curaçao ook geen moment te warm gehad.

luchtige bruidsjurk Assepoester

Hoe paste de jurk in het plaatje eenmaal op locatie?

Daphne: De rok waaide heerlijk op door de zuchtjes wind, lopen voelde heel luchtig en het bovenlijfje zat perfect, helemaal niet heet. Mijn man had ook een luchtig pak en heeft niet eens gezweet. We konden ons dus prima bewegen daar.

We hadden een trouwpakket waar een Rolls-Royce bij zat. Daarmee zijn we een rondje door Willemstad gereden en hebben we mooie foto’s gemaakt op leuke en kleurrijke plekjes. We hadden veel bekijks. Mensen zwaaien naar je of feliciteren je, en vooral de Amerikanen vinden het prachtig en staan gewoon foto’s te maken. Zelf zit je zo in een bubbel, dat je bijna vergeet dat je de bruid bent!

Hoe vond je man je luchtige trouwjurk?

Daphne: We hadden een first look momentje gemaakt door eerst met de rug naar elkaar toe te staan, dan een paar stappen te doen en dan om te draaien. Zo schattig, hij kon gewoon niks meer zeggen toen hij me zag. Hij vond me echt zoals ik ben in deze trouwjurk, niet helemaal opgedirkt. Ik kon alleen maar lachen en stralen. Je bent weer zo verliefd op elkaar en hebt alle geliefden om je heen.

Er waren nog best veel mensen mee naar je bruiloft op Curaçao!

Daphne: We zijn allebei reislustige types en wilden graag in het buitenland trouwen, met garantie op mooi weer. Dan weet je dat je nooit iedereen mee krijgt, maar wie wilde komen was welkom. Al onze directe naasten waren er, ouders, zussen, neefjes, nichtjes, een oom en tante met kinderen en kleinkinderen en dan nog wat vrienden. Het was heel intiem met zo’n kleine groep en ook al was de bruiloft op Curaçao het voelde als thuis. Toch geven we in de zomer in Nederland ook nog een klein feestje. En mag ik m’n luchtige trouwjurk nog een keer aan!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Foto’s: Michael van Drunen

luchtige bruidsjurk Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen