Magisch mooi: Lucia had een sfeervolle winterbruiloft

Is jouw bruiloft helaas gecanceld vanwege de corona-crisis? Denk ook eens aan een winterbruiloft! Lucia (28) en Martijn (30) uit Rosmalen trouwden vlak voor kerst in een super sfeervolle setting.

Waarom een winterbruiloft?

Lucia: Martijn heeft me op 1 juli ten huwelijk gevraagd, op de dag dat we zes jaar samen waren. Als ik iets wil, wil ik het meestal snel geregeld hebben. Ik had al vaker zitten speuren naar bruiloft inspiratie en winterbruiloften spraken me heel erg aan. Supermooi en romantisch met al die lampjes, helemaal vlak voor kerst. Zo hadden we al snel besloten dat we alles binnen een half jaar wilden regelen, en dat is dus gelukt!

Binnen vijf dagen hadden we de locatie gevonden, Landgoed Huize Bergen in Vught. Nooit eerder van gehoord, maar ideaal voor onze winterbruiloft. We waren meteen verkocht, dus hoefden niet eens verder te kijken. Een voordeel van in de winter trouwen is dat zulke locaties meestal nog wel beschikbaar zijn. Een dag later gingen we drie weken op vakantie en daarna zou mijn trouwjurk aan de beurt zijn!

Naar Assepoester

Lucia: Mijn neef is vorig jaar getrouwd en zijn vrouw heeft haar trouwjurk bij Assepoester gekocht. Ze vertelde dat je daar alle trouwjurken zelf uit de rekken mag pakken en dat er een heel relaxte sfeer hing. In het lookbook zag ik heel veel trouwjurken die ik heel mooi vond, dus ik wilde zelf ook wel een poging wagen. Met mijn moeder, zus, oma en schoonmoeder zijn we naar Arnhem gegaan.

Zij kennen mij allemaal supergoed, met mijn moeder en zus heb ik natuurlijk vaker geshopt, dus ik vond het heel leuk dat zij ook nu met me mee konden speuren in de rekken. Het was ook superfijn dat we daar lekker de tijd voor konden nemen en dat we zelf konden kiezen. Maar er werd ook goed geluisterd naar mijn wensen en meegedacht, dus ook dat beviel supergoed! Wat ik het leukste vond, is dat mijn zus deze trouwjurk uit het rek heeft gepakt.

Lucia winterbruiloft Assepoester

Meteen raak!

Lucia: Het was eind juli, hartje hittegolf en 40 graden, dus ook in de winkel was het best warm. Ik was belachelijk bruin van de vakantie, dus daar moest ik even doorheen kijken, omdat die kleur tijdens de winterbruiloft alweer verdwenen zou zijn. Ik had altijd een beeld in mijn hoofd van een trouwjurk met een slanke taille en een wijde uitloop en daar ben ik niet van afgeweken. Het werd de eerste die ik aantrok, ik was meteen verliefd.

Het model was bijzonder, met een kanten lijfje met een mooie afwerking. Het was een beetje doorzichtig, wat wel gewaagd was, maar het bleef chique. De trouwjurk had een lange uitloop met een sleep en de stof viel heel mooi. De stof was iets dikker en daardoor heel geschikt voor een winterbruiloft.

Ik ben 1.87 m, waar ik me van tevoren nogal druk over had gemaakt, maar daardoor viel deze trouwjurk juist perfect. Ook de maat was goed, dus er hoefde helemaal niets aan te gebeuren. Dat je ‘m meteen in de juiste maat kon passen, zonder van die vreselijke klemmen, vond ik heel fijn aan Assepoester.

Meisjesdroom

Lucia: Als meisje tekende ik al trouwjurken. Ik denk dat als je die tekeningen erbij haalt, ik nu precies zo’n trouwjurk had! Ik denk dat ik later iets te veel romantische comedy’s heb gekeken, want ook dat had ik voor mezelf in gedachten.

Op de dag van de bruiloft kwam Martijn me bij mijn ouders thuis ophalen. Onder de bewonderende blikken van onze families kwam ik in een mooi versierde hal van de trap af voor onze ontmoeting. Dat was echt een bijzonder wow-moment voor ons allebei! Het was wel apart om dat moment waar ik zo lang naar uit heb gekeken opeens echt mee te maken.

Super sfeer

Lucia: Mijn schoonzusje doet styling en heeft veel van de aankleding geregeld. Een dag van tevoren zijn we op de locatie gaan versieren. Lantaarns langs de looppaden, dennenappels aan de stoelen, rozenblaadjes en kerstversiering overal, en mooie naamkaartjes en de tafelstyling voor het diner.

Nog een voordeel van een winterbruiloft is dat de locatie zelf ook al supermooi was aangekleed met lampjes in de bomen, kerstbomen overal en een supermooi versierde trap. Dus eigenlijk hoef je zelf niet eens heel veel te doen. Alleen wat extra dingetjes die het persoonlijk maken.

Verder waren er ook open haarden, brandden er overal kaarsen en hingen er kerstballen in de kroonluchters in de feestruimte. Die sfeer van kerst maakte het superleuk. Je zag het ook terug in de outfits van de gasten, die droegen andere kleuren dan in de zomer, en wat meer glitter, zodat het er meteen heel feestelijk uitzag.

Perfecte plaatje

Lucia: Mijn trouwjurk heeft de hele dag supergoed gezeten. De losse stof viel zo soepel om mijn lijf en door de rits aan de zijkant zat het nergens te strak. Ik had er ook alleen maar een broekje onder aan, dat was superchill.

Ik heb superveel complimenten gekregen dat mensen mijn trouwjurk zo mooi vonden en dat ie helemaal bij me paste. Het kant en het doorschijnende stuk vonden ze supervet en toch heel chique, maar net iets spannender dan een normale trouwjurk. Toen alles samenkwam met make-up, sieraden en de speld in mijn ingevlochten haar was het voor mij ook het perfecte plaatje!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Lucia winterbruiloft Assepoester

Foto’s: Nikki Leeyen

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Nieuw! De 2021 collectie is binnen – alle jurken onder €1000,-

Bekijk 2021 collectie

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen