Lucky Girls: trouwen op een droomlocatie in Zuid-Spanje

Manon: “Steven heeft me vorig jaar ten huwelijk gevraagd in de buurt van Malaga. We wisten al dat we niet in Nederland wilden trouwen, en toen hij me daar vroeg dachten we: waarom niet in Spanje? We zijn eerst gaan zoeken naar trouwlocaties in Barcelona. Maar wat ons ontzettend tegenviel waren de kosten. Zoals ik al zei: in tegenstelling tot Wes & Yo hebben we geen bossen met geld, haha, en daar trouwen bleek gewoon heel kostbaar. Je moest bijvoorbeeld met minimaal 80 personen gebruik maken van een locatie en van tevoren aanbetalen, allemaal dat soort dingen. ‘Laat maar zitten’, dachten we toen, en we waren alweer in Nederland aan het kijken.”

002_manon

Heel relaxed buiten trouwen op een droomlocatie

“Maar toen kwam mijn vriendin Miranda, die ook ceremoniemeester was, met deze locatie in Rincòn de la Victoria, net buiten Malaga in Zuid-Spanje… dat was precies wat we wilden! Voornamelijk die overkapping met die dansvloer en dat prieeltje ernaast: zó gaaf! Ik had zoiets al eens gezien in een filmpje op jullie site. Dat zag er zo vrolijk uit, met heel veel kinderen eromheen en een korte trouwjurk aan, net als ik… en daar was dus ook zo’n soort overkapping. Het zag er allemaal zó relaxed uit dat ik dacht: dát wil ik!”

“In januari zijn we naar de trouwlocatie afgereisd om te gaan kijken. Het was het landelijke en prachtig in de heuvels gelegen ‘Molino de Santillan’. Er hoort een hotel bij dat maar 21 kamers heeft. En wat nou de mazzel is: als je alle 21 kamers bezet voor twee nachten, is de locatie gratis. Dus dat scheelt héél veel geld. Daarnaast is in Spanje het eten en drinken gewoon veel goedkoper dan in Nederland. Dus we hebben er gewoon een weekend lang feest van kunnen maken met alles erop en eraan.”

011_manon

Met zestig man naar Spanje

“We hebben gelijk een Save the Date verstuurd naar alle gasten die we uit wilden nodigen waarin we ook wel hebben aangegeven van:  wij willen heel graag daar trouwen, maar we kunnen de reis niet voor iedereen betalen. Dus we vinden het waanzinnig als jullie er bij zijn, maar we begrijpen het ook als jullie er niet bij zijn. We hadden ook geen verwachtingen omtrent aanwezigheid. Je jaagt mensen misschien op kosten, maar we wilden dit tegelijk zó graag op deze manier vieren. Daarom hebben we ons voortdurend gerealiseerd dat we er misschien maar met z’n drietjes zouden staan te trouwen. Maar dat risico dat neem je dan ook. Gelukkig vonden onze vrienden en familieleden het geen bezwaar dat we gingen trouwen in het buitenland. Uiteindelijk kwam er 60 man, zó gaaf!”

003_manon

Beach Barbecue, bruiloft & brunch

“Op vrijdag hebben we een beach bbq georganiseerd in jaren ’60 stijl, in één van de tuinen, zodat onze gasten elkaar al een keer konden zien en spreken. De sfeer was heerlijk relaxed, 60s muziek op de achtergrond en bloemige shirts en jurkjes in overvloed.”

“Zaterdag overdag konden onze gasten, meer dan 60 familieleden en vrienden, lekker hun eigen gang gaan. De ceremonie was om 16:00  uur. Lang leve Google, want via Google hebben we Natasha Johnson gevonden die een prachtige ceremonie voor ons in elkaar heeft gezet. Onder het prieel, hand in hand met onze zoon die om ons heen rende, hebben wij elkaar het ja-woord gegeven. Na de cava, taart en later het tapasdiner; ook gewoon lekker relaxed in de tuin. En toen onze eerste dans. Aangezien wij niet van die goede dansers zijn besloten we om het twistdansje uit Pulp Fiction uit te voeren. Deze hebben we over laten gaan in ‘I gotta feeling’ van de Black Eyed Peas. Echt feest!”

005_manon

“Op zondag hebben we het weekend nog afgesloten met een brunch, waar we iedereen nog hebben bedankt. Als geschenk hadden we een cd gemaakt met muziek van de bruiloft.”

Een dot creativiteit

“Wij hadden geen fortuin te besteden, maar we zijn er achter gekomen dat met goed zoeken, een dot creativiteit (hulde voor Arnhems meisje!!) en niet te vergeten onze fantastische ceremoniemeester erg veel mogelijk is voor een redelijk budget!”

010_manon

“Ik vind Etsy ook een fantastische site; we hebben daar veel ideeën vandaan gehaald, waaronder Steven’s trouwring. Onze uitnodiging was een festivalticket, inclusief scheurrandjes. Daar hebben we voor gekozen omdat we allebei gek van muziek zijn en veel naar concerten en festivals gaan. We hebben ‘m zelf ontworpen en mijn schoonzus heeft het fantastisch uitgewerkt en er nog een logo bijgemaakt.
Mijn boeket was nep… gewoon bij Intratuin een paar blauwe zijden hortensia’s gekocht. Lint er omheen; tadááá! En precies in de juiste kleur. Hierdoor kon de Lucky Lady die het boeket ving het gewoon in haar koffer meenemen, haha!
Steven heeft een ringenplankje gemaakt die ik vervolgens beschilderd heb en waar ons zoontje Jack lekker mee rond kon zwiepen zonder dat de ringen er af vielen. Dat soort dingen ziet er gewoon leuk uit zonder dat het veel geld hoeft te kosten.”

008_manon

“Alle lof voor mijn vriendin Miranda Jans. Zij is freelance management-assistente en ze organiseert ook evenementen. Ze is pas voor zichzelf begonnen en onze bruiloft was de eerste die ze organiseerde. Ze heeft zó veel geregeld. Ik zou dan ook iedereen aanraden om een ceremoniemeester te vinden die dingen voor je kan regelen. Miranda sprak goed Spaans, wat heel handig is.”

“Je moet niet bang zijn om te onderhandelen. En zorg dat je alles zwart op wit krijgt als je in het buitenland trouwt. Niet in paniek raken, het is gewoon een andere cultuur en daar gaan dingen weer anders. Misschien komt het ook wel doordat we allebei heel relaxed zijn, maar we hadden ook echt zo’n instelling van: we zien wel. Als wij het maar leuk en gezellig hebben, dan hebben de mensen om ons heen het ook leuk en gezellig. Dan komt het vanzelf wel goed. En wat was het leuk!”

009_manon

De adresjes van Manon:

Trouwlocatie: Molino de Santillán, gelegen in Rincòn de la Victoria
Trouwambtenaar: Natasha Johnson
Trouwjurk: Assepoester
Trouwring Steven (en heel veel ideeën): Etsy

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen