Magdalena vond ondanks haar grote cupmaat een kanten trouwjurk mét decolleté!

Magdalena (27) uit Bulgarije studeerde in Groningen en vond daar haar grote liefde Joël (30). Dat ze voor hem in Nederland bleef werd beloond met een aanzoek. Ze vreesde alleen dat er geen trouwjurk voor een grote cupmaat zou zijn, dus stelde ze haar zoektocht steeds uit. Van dat uitstel kwam gelukkig geen afstel, maar… Assepoester!

Jij stond niet echt te springen om een trouwjurk te gaan kopen?

Magdalena: Nee. Ik wist altijd wel dat ik wilde trouwen en had al allerlei ideeën over de dag en over de kleuren van de aankleding. Maar totaal niet over hoe ik er zelf uit zou zien. Ik ben geen girly-girl en draag nooit jurken, behalve als ik naar een bruiloft ga bijvoorbeeld.

Het is lastig voor mij om een passende jurk te vinden vanwege mijn grote cupmaat. Laat staan een trouwjurk. Het maakte me super nerveus en daarom bleef ik het maar uitstellen.

Hoe heb je Assepoester toen gevonden?

Magdalena: Ik ben gaan zoeken op ‘de snelste manier om een trouwjurk te vinden in Nederland’, en zo kwam ik bij Assepoester uit. Ik vond het fantastisch dat ik geen afspraak hoefde te maken. Er stond ook dat jullie trouwjurken tot maat 44 hadden, dus dat moest precies passen. Ik ben er met een vriendin naartoe gegaan en heb het verder tegen niemand gezegd, voor het geval dat een trouwjurk met een grote cupmaat vinden toch niet voor mij was weggelegd.

Had je verder wensen voor je trouwjurk?

Magdalena: Ik wilde graag een lange trouwjurk zonder al te veel poespas en heb tegen de verkoopster gezegd dat ik hoopte dat jullie iets voor me zouden hebben. Dat ik wilde dat mijn trouwjurk comfortabel zou zitten. En dat ik het belangrijk vond dat ik er goed in kon dansen.

Hoe verliep je zoektocht?

Magdalena: Ik heb vijf trouwjurken aan gehad. Allemaal waren ze lang. Ik heb trouwjurken met en zonder mouw geprobeerd. De tweede trouwjurk die ik aan had, vond ik helemaal mooi. Het was deze kanten trouwjurk met decolleté, met mouwtjes, en waarbij mijn rug bedekt was. Dat vond ik belangrijk.

Toch wilde ik kijken of er nog mooiere opties waren. Zo wilde ik ook een simpele trouwjurk proberen, die helemaal glad was. De verkoopster gaf al aan dat ze het gevoel had dat een kanten trouwjurk mij mooier zou staan, en ze had helemaal gelijk.

Hoe heb je uiteindelijk voor deze prachtige kanten trouwjurk gekozen?

Magdalena: Ik heb die tweede nog een keer aangetrokken en toen wist ik het zeker. Ik heb een foto naar mijn moeder gestuurd. En ondanks dat ze nietsvermoedend was, zei ze meteen: ‘Ja, ja, ja, die moet je kopen!’

De eerste die ik aan had was ook een kanten trouwjurk met mouw, maar die gaf minder steun bij mijn boezem. De trouwjurk die ik heb gekozen maakte het beter, daarin was de cup al voorgevormd. Ik was zo blij dat er toch een trouwjurk met grote cupmaat voor mij bleek te zijn!

Je hebt zelfs een trouwjurk voor een grote cupmaat gevonden met een prachtig decolleté!

Magdalena: Ik wilde heel graag dat de trouwjurk ondanks mijn grote cupmaat wel open zou zijn bij de hals en dat niet mijn hele schouders bedekt waren. Er zit een bh in de trouwjurk die zoveel steun gaf dat alles op z’n plek bleef, ook toen ik aan het dansen en springen was. Ik vond het super dat ik niet ook nog een bh aan hoefde, omdat je die bandjes toch altijd ziet zitten op de rug.

grote cupmaat kanten trouwjurk met decolleté Assepoester

Wat maakt deze kanten trouwjurk met decolleté helemaal jou?

Magdalena: Hij heeft precies de juiste vorm, helemaal niet pofferig of zo. Het kant was simpel maar mooi, niet met allerlei bloemetjes en dingetjes. Hij zat comfortabel, het is ook een beetje een romantische trouwjurk, en hij had een klein beetje bling. De verkoopster kwam met het idee om er een riempje op te dragen. Toen ik het zag was ik meteen verkocht. Ze gaf echt supergoed advies!

Dus die zoektocht waar je zo tegenop had gezien, viel uiteindelijk mee?

Magdalena: Zeker, met dank aan Assepoester! Binnen een uur had ik mijn trouwjurk uitgekozen, gekocht en meegenomen! Ik had voor de zekerheid voor die dag nog een afspraak gemaakt bij een andere zaak, maar die heb ik ter plekke afgebeld.

Het was het makkelijkste van de hele bruiloft – de stropdas voor Joël vinden was nog moeilijker – en veruit de leukste ervaring!

Heb je er goed in kunnen dansen tijdens je bruiloft?

Magdalena: Zeker! Dat was ook heel belangrijk, want wij hebben een traditionele dans waarbij je in een kring een rondje danst terwijl je de handen van je buurman vast hebt. Dat gaat heel snel, je moet bijna rennen, dus zeker de bruid mag daarbij niet vallen.

Een vriendin van mij gaf een soort workshop, zodat ook de Nederlanders mee konden doen. Het was zo speciaal om iedereen tegelijk bij elkaar te hebben. Zelfs onze oma’s deden mee. Het was één grote droom!

Hoe zag de rest van je dag eruit?

Magdalena: We kwamen aan met een bootje bij een herberg in Rijswijk. In de tuin was de ceremonie, op de warmste dag van deze zomer! Iedereen was er de hele dag bij. Daarna was er taart en champagne en zijn wij foto’s gaan maken voordat het diner begon.

Tussen de gangen door waren er voordrachtjes en speeches. Een vriendin van mij heeft alles in drie talen vertaald, een hele organisatie, maar het is gelukt! ’s Avonds was het feest. Het was niet te geloven dat het in Nederland zo warm kon zijn. Mijn trouwjurk bleef gelukkig lekker luchtig. Hij is ook niet zwaar en heeft niet veel lagen. Het decolleté hielp natuurlijk ook.

Wat vond Joel eigenlijk van je kanten trouwjurk met decolleté?

Magdalena: Heel mooi. Normaal gesproken is hij heel serieus en laat hij zijn emoties niet snel zien. Maar hij vond het geweldig, en tijdens de ceremonie zag ik dat hij tranen in zijn ogen had. Toen ik later vroeg hoe dat kwam zei hij dat hij me zo mooi vond en zich besefte dat het het perfecte moment was om te trouwen!

Wat was nou het verhaal van zijn stropdas?

Magdalena: De kleuren van de bruiloft waren wit en lichtroze, dus dat moest die stropdas ook zijn. Maar die was niet te vinden in de juiste kleur of dikte die ook nog bij zijn overhemd paste. Ik heb echt dagen besteed aan alle mogelijke zaken afstruinen. Uiteindelijk heb ik ‘m een paar dagen voor de bruiloft gevonden. Maar wat denk je? Toen ik mijn bruidsboeket had weggegooid naar de single vrouwen, leek het hem opeens een goed idee om zijn stropdas weg te gooien naar de single mannen! Ik riep nog: ‘Nee, nee, nee!’ Maar hij was al weg.

Hoe kijk je terug op je bruiloft in jouw prachtige kanten trouwjurk met decolleté?

Magdalena: Ik bleef die zoektocht maar uitstellen omdat ik bang was dat ze voor mij geen trouwjurk met een grote cupmaat hadden, of dat het niet zou passen. Vriendinnen hebben ook trouwjurken gevonden die anders waren dan ze in gedachten hadden, maar die ze hebben genomen omdat ze nou eenmaal pasten. Dat gevoel ken ik maar al te goed, als ik al een jurk draag, is het omdat ie past. Maar ik kan oprecht zeggen dat deze kanten trouwjurk voelde als MIJN jurk. Dat heb ik nog nooit eerder gehad in mijn leven.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

grote cupmaat kanten trouwjurk met decolleté Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen