Margo vond de perfecte strapless trouwjurk met kant, bínnen haar budget

Margo (27) wilde van alles proberen en stond open voor iedere stijl, zolang het maar binnen haar budget paste. Daar hielden ze bij Assepoester goed rekening mee. De strapless trouwjurk met kant die ze daardoor vond, bleek perfect voor haar én voor haar portemonnee.

Was je op zoek naar een strapless trouwjurk met kant?

Margo: Niet eens per sé. Een kanten trouwjurk vond ik wel het mooist. Verder hoefde het voor mij geen strakke trouwjurk te zijn, de rok mocht wel iets uitlopen. Dat was het beeld dat ik voor ogen had, maar dat ik ook totaal heb losgelaten toen ik eenmaal op pad ging. Ik wilde alles proberen en zien wat me stond. Door er zo blanco in te gaan heb ik stijlen gepast die ik normaal nooit zelf had gekozen. Daar ben ik in de winkel heel goed bij geholpen.

Hoe kwam je vanuit Groningen bij Assepoester terecht?

Margo: Dat was vanuit Groningen inderdaad geen heel logische keuze en lag vooral aan mijn budget. Ik had 1500 euro in mijn hoofd en wilde niet verliefd worden op een trouwjurk buiten mijn budget. Dus ben ik op zoek gegaan naar een winkel waar ik iedere trouwjurk aan kon trekken, zonder dat ik bang hoefde te zijn dat die ver boven mijn budget zou zijn. Zo vond ik Assepoester, waar de prijzen heel duidelijk staan aangegeven: 99,9% van de bruidsjurken kost tussen de 499 en 1299 euro. Ik wist zeker dat ik daar met een betaalbare trouwjurk én een goed gevoel de winkel uit zou gaan. Samen met mijn moeder en schoonmoeder hebben we er een gezellig uitje van gemaakt.

Superleuk! En was het die hele reis waard?

Margo: Zeker! We mochten zelf door de winkel lopen en trouwjurken uitzoeken. De verkoopster had er nog twee trouwjurken bij gehangen. Één van die twee kreeg ik als eerste aan. Zo stond ik in een keer voor de spiegel in een trouwjurk die ik niet zelf had gekozen. Tot mijn verrassing zag ik er heel mooi uit en ook de moeders waren dolenthousiast.

Wow! Wat voor trouwjurk had je aan?

Margo: Een strapless trouwjurk met kant. Een beetje zoals ik oorspronkelijk in mijn hoofd had, vooral de rok. Die was mooi uitlopend doordat er een paar lagen tule over elkaar zaten, met een kanten laag eroverheen. Ik ben toch wel gek op kant, bleek toen nog maar eens. En een strapless trouwjurk sprak me ook wel aan, ik was alleen bang dat ik daar de hele tijd aan zou zitten trekken. Maar dat viel erg mee, hij zat juist prettig. Met een hart-vorm aan de bovenkant en een glanzende ceintuur die mooi afstak. Het voelde heel bijzonder om zo’n trouwjurk aan te hebben, een prinsessengevoel.

Heb je nog meer stijlen geprobeerd?

Margo: Ja, ik heb nog verschillende trouwjurken aan gehad. Van korte trouwjurken tot grote, wijde trouwjurken. Toch ook aansluitende trouwjurken en een trouwjurk met losse rok, zodat het ’s avonds een korte trouwjurk was.

Op het laatst had ik twee trouwjurken over. Die eerste, en een trouwjurk die helemaal van kant was en die ook prachtig stond. Toen dacht ik: ‘Hoe weet je nou dat het dé trouwjurk is?’. Maar ik werd geholpen door reacties van andere mensen uit de winkel, door de moeders, en ook wel door mijn eigen gevoel. Als ik die kanten trouwjurk aan had zeiden mensen dat ik echt voor die andere moest gaan! Ik heb ze om en om aan gehad en uiteindelijk wist ik het: de strapless trouwjurk met kant was het!

Hoe was je ervaring in de winkel?

Margo: Ik ben heel fijn en enthousiast geholpen! Vooral toen ik zo lang twijfelde tussen die laatste twee trouwjurken. Ik heb wel zes keer gewisseld, en één van de twee trouwjurken had een veter-rug, dus de verkoopster moest me elke keer weer helemaal insnoeren. Maar ze drukte me op het hart dat ik me daar niet druk om moest maken, dat het erbij hoorde, en dat het erom ging dat ik zeker wist dat ik de juiste trouwjurk had gekozen. Zij veegde mijn gevoel dat ik tot last was helemaal van tafel en dat was heel prettig.

Ze keek mee naar mijn figuur en wat daar bij paste en was ook open over wat ik vooral niet moest doen. Ik hecht veel waarde aan een eerlijke verkoopster. Op het laatst was er als verrassing opeens champagne met taart. Helemaal leuk! Het was echt een super ervaring en we gingen er met een heel goed gevoel weg.

strapless trouwjurk met kant Assepoester

Dus het is ook gelukt om binnen je budget te blijven?

Margo: Ja, ik heb een betaalbare trouwjurk gevonden, dat was prettig shoppen! De rest had ik niet meegeteld, zoals schoenen en sieraden. De moeders vonden dat een sluier het plaatje compleet maakte. Voor mij hoefde dat niet, en ik vond het ook te duur, maar die heb ik toen van hen gekregen. Zij vonden dat echt geweldig. Hij maakte het helemaal af, zeker omdat hij net zo lang was als de rok.

Wat maakte dat je uiteindelijk voor deze trouwjurk hebt gekozen?

Margo: Eigenlijk was deze strapless trouwjurk met kant perfect. Er zat van alles in wat ik onbewust voor ogen had. En wat ook bij mij paste, vooral bij mijn figuur. Dat had de verkoopster heel goed in de gaten, zo kun je maar weer zien hoe goed ze hun vak verstaan. De eerste trouwjurk is het uiteindelijk gewoon geworden. Het gevoel klopte, ik kon me er goed in bewegen, en om te dansen was er een lus aan de sleep gemaakt, zodat ik die omhoog kon doen.

Was het belangrijk voor je dat je er goed in kon dansen?

Margo: Ja, Tom kan heel goed dansen en dus leiden, en we hadden bedacht dat we iets bijzonders wilden doen met onze openingsdans. We zijn allebei grote filmfanaten en in onze favoriete jeugdfilms, The Mask en The mask of Zorro, zit allebei een dansscene. Die stijlen, Coco Bongo en tango, wilden we gaan nabootsen. Daar hebben we nog een stuk uit LaLaLand aan toegevoegd en we zijn geëindigd met de Blues Brothers waarbij we familie en vrienden de dansvloer op getrokken hebben. Mensen hebben het er nog over, en ik moet zeggen dat ik er zelf ook hele mooie herinneringen aan heb!

Hoe waren de reacties op je strapless trouwjurk met kant?

Margo: Bij Tom had ik altijd stiekem gehoopt dat hij een traantje weg zou pinken, maar daar is hij te nuchter voor. Al reageerde hij wel heel enthousiast. Die reactie kreeg ik alsnog bij mijn vader. Dat ben ik niet van hem gewend, maar hij schoot toch wel een beetje vol toen hij me zag. Dat was een bijzonder moment.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

strapless trouwjurk met kant Assepoester

Dagfoto’s: Anouk Wubs 
Avondfoto: Wouter Smit

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen