Marie-Louise (42): ”door mijn mix & match trouwjurk had ik ’s avonds een compleet andere outfit”

De man van Marie-Louise vroeg haar niet één, maar zelfs drie keer ten huwelijk. En driemaal bleek scheepsrecht, want na een relatie van 27 jaar stapten zij vorige week eindelijk samen in het huwelijksbootje! Inclusief een prachtige mix & match trouwjurk met een leuke verrassing…

Horen wij dat goed, jij werd maar liefst 3x door je man ten huwelijk gevraagd?

Ja, echt waar. En zal ik je iets leuks vertellen: alle drie de keren zei ik ‘ja’! Het kwam er gewoon steeds niet van. Mijn man wilde altijd al graag trouwens, maar ik vond het maar een duur grapje. En zo’n hele dag in de belangstelling staan hoefde van mij ook niet echt.

Toen ik 40 werd besloot hij het nog één keer te vragen. Ik dacht: waarom ook niet? Dit is al de 3e keer dat hij het vraagt en de kinderen zijn inmiddels groot. Je staat wel in de belangstelling, maar hoe fijn is het om het leven te vieren met de mensen die jij erbij wilt hebben? Laten we het nu gewoon écht gaan doen!

En toen kon de zoektocht naar een trouwjurk beginnen! Jij wilde het lekker relaxt aanpakken?

Absoluut. Ik wilde sowieso geen poespas, gekke fratsen of een over the top prinsessenjurk met pofmouwen. Dat past gewoon niet bij mij. En zo’n stijve bruidswinkel zag ik ook niet echt zitten. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik jullie voorbij zag komen op Instagram. Lekker stoer, niet zo stijf en no-nonsense. En dus besloot ik samen met mijn moeder en 2 dochters naar Arnhem te rijden. ‘Gewoon om even te kijken’, dacht ik.

Wat was je eerste reactie toen je de winkel binnen kwam lopen?

Wow, wat hangt er veel! Ook leuk om te zien dat er allerlei extra’s zijn, zoals spijkerjasjes, accessoires, cowboylaarzen enzo. Je kijkt echt je ogen uit. Verder viel de relaxte sfeer mij meteen op, lekker nonchalant, gewoon je eigen gang gaan. Heel fijn!

Was er een bepaald type jurk die je aandacht trok?

In het lookbook had ik wat losse rokken en tops gezien, dat sprak mij aan. Lekker comfortabel, heerlijk om in te bewegen en het ziet er nog mooi uit ook. Ik heb wel nog wat jurken gepast, gewoon om te proberen, maar daar vond ik me echt te veel bruid in. Samen met jullie verkoopster ben ik toen gaan kijken naar outfits met een losse rok.

Een mix & match trouwjurk bleek de perfecte optie te zijn?

Ik kreeg een hele mooie strakke kanten jurk aan met daaroverheen een rok die voor wat korter is dan achter. Hier voelde ik me meteen prettig in en hij zat nog heerlijk ook. Toen ik uit het pashokje uitkwam zei mijn moeder meteen: ‘dit past helemaal bij je!’ Ik voelde me echt een bruid, maar toch nog mezelf. En extra leuk was natuurlijk dat ik ’s avonds de rok uit kon doen en dan een totaal andere outfit had.

Hoewel ik vrijwel direct wist dat dit dé jurk zou zijn, ging het toch allemaal heel snel voor m’n gevoel. We zijn dan ook eerst gaan lunchen bij jullie om de hoek om alles even te laten bezinken. Daarna zijn we weer teruggekomen en werd het besluit gemaakt: dit is mijn trouwjurk!

Je was zó enthousiast dat je de jurk niet lang geheim kon houden voor je man?

Ja, ik had al snel dingen over mijn jurk verklapt. Zo van: ‘kijk, dit gaat zo uit!’ Ik kon het gewoon niet goed geheim bewaren. Maar alsnog was het first-look moment op de grote dag heel speciaal. Hij was echt heel enthousiast: ‘deze jurk past helemaal bij je, je bent zo mooi!

Wat leuk! En hoe zag de grote dag eruit?

Wij wilden in Den Bosch trouwen op het stadhuis, maar door Corona liep dat heel anders. Gelukkig zijn we toen bij de KASerne uitgekomen. Een oude militaire kazerne die nu tot horeca locatie is omgebouwd, een prachtige tuinkas met Scandinavische stijl. Onze beste vriend was de Babs en heeft ons hier getrouwd. Tijdens de ceremonie heeft onze jongste dochter nog een lied gezongen. Heel bijzonder en mooi!

Daarna zijn we naar het eetgedeelte verplaatst voor het tweede deel van de dag en natuurlijk het feest. Wij hadden één wens en dat was dat er écht goed gedanst kon worden. Alle foute hits werden uit de kast getrokken en er kwam zelfs een Duitse artiest optreden. Dat grote feest is dus ook meer dan gelukt! Iedereen vond het zó leuk, we hebben intens genoten van deze dag.

Hoe reageerden de gasten ’s avonds op je ‘tweede’ trouwjurk?

Het was echt een leuke verrassing. Door de rok uit te doen had ik opeens een totaal andere outfit. Iedereen reageerde zo leuk en verbaasd. ‘Oh je bent prachtig!’ Zo mooi!’. Ondanks dat ik vooraf niet echt in het middelpunt wilde staan, voelde ik me in deze jurk heel prettig. Ik kon ook heerlijk bewegen en dansen. Het is het helemaal waard geweest!

Heb je nog een tip voor andere vrouwen die twijfelen over een bruiloft (of deze steeds uitstellen)?

Doe iets aan waar jij je echt prettig bij voelt. Het draait om jou, jij moet je er goed en mooi in voelen. Dat is het allerbelangrijkste. En wees ook niet bang dat je er in een trouwjurk meteen als een suikerspin uitziet, er is zoveel moois te vinden. Juist ook als je niet helemaal over the top gekleed wilt gaan.

En als ik nog één tip mag geven: het gaat echt om de mensen met wie je bent. Zeker als je iets ouder bent, ga je daar veel bewuster over nadenken. Hoe bijzonder is het dat je al zo lang samen bent? Daar mag je echt trots op zijn! En vergeet niet: op deze leeftijd heb je niet zo vaak een bruiloft meer. Des te leuker is het om met je vrienden samen te komen en er een hele bijzondere dag van te maken, om het leven en de liefde te vieren! Het is een dag die je nooit meer vergeet.

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Fotografie door: Marcella Tenlima Fotografie 

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen