Marieke: ‘’Je mag gewoon jurken pakken die jij mooi vindt en daarna duik je zelf het pashokje in’’

Marieke en Nicky kozen voor een relaxte buitenbruiloft met 50 van hun beste vrienden en vriendinnen. En bij een ‘laid back bruiloft’ hoorde ook een stress-vrije en vooral gezellige jurken zoektocht. En daarvoor reed Marieke met alle liefde vanuit Bergen op Zoom naar Assepoester in Arnhem. Mét succes!

Jij dacht, voor een relaxt dagje shoppen moet ik bij Assepoester zijn?

Eigenlijk wel! Voor mij hoeft het allemaal niet zo stijf en serieus. Een winkel zonder Barbie jurken of over the top aanpak is meer mijn ding. Bovendien wilde ik gewoon een comfortabele jurk die mooi accentueert, zonder fratsen en gedoe. En toen ik op jullie website las dat je gewoon zelf de rekken in mag duiken, sprak mij dat meteen aan. Lekker laagdrempelig, precies zoals ik het graag zie!

Ruim 2 uur rijden voor een trouwjurk, dat vond je geen probleem?

Het was voor ons inderdaad een flink stuk rijden vanuit Bergen op Zoom. Dat we zonder afspraak binnen konden wandelen was dus wel even spannend. Ik dacht: hebben ze wel tijd voor ons? Maar eenmaal aangekomen bleek dit echt super goed geregeld. Ik wist eigenlijk meteen: dit is de winkel die bij mij past!

Wat was je eerste reactie van onze winkel?

Heel prettig! Je wordt vriendelijk ontvangen en krijgt meteen te horen: ‘pak lekker wat te drinken, pak iets te snacken’. Je voelt je gewoon heel erg op je gemak. Daarnaast viel meteen op dat er overal gympen in de winkel staan. Ik draag zelf nooit hakken en wilde dit ook niet op m’n bruiloft. Want waarom zou je dat op die dag opeens wél doen? Roze Allstars, die wilde ik aan! En dan is het zo leuk als de winkel vol staat met sneakers als voorbeeld. Ik geloof ook niet dat andere trouwwinkels dit hebben.

En je had meteen één specifieke jurk op het oog?

Bij binnenkomst trok één paspop met jurk direct mijn aandacht. ‘Die vind ik mooi!’, zei ik. En ik hoorde de verkoopster zeggen: oké, dan gaan we die passen! En zo gezegd zo gedaan. Gek genoeg wist ik meteen dat dit ‘m was. Maar is de eerste jurk meteen dé jurk? Het voelde vreemd om geen andere jurken te passen, daarom heb ik er nog een paar aangetrokken. Maar eigenlijk wist ik het al, mijn enthousiasme over die ene jurk bleef en hij zat echt als gegoten. Het was gewoon meant to be!

Hoe vond je het trouwens om zelf de rekken in te duiken?

Heel fijn! Je kan lekker op je gemakje alle jurken langsgaan, niks voelt gehaast. En vervolgens pak je gewoon de jurken die jij mooi vindt en duik je daarna het pashokje in. Dat vond ik ook wel bijzonder hoor. Als ik het met vriendinnen over hun ervaring in andere winkels had dan was dit echt totaal anders. Dan pakte de verkoopsters de jurken en mochten ze zelf niks aanraken. Bij Assepoester mag je juist alles zelf doen. De verkoopster zei nog: ‘al wil je 20 jurken aan, gewoon doen. Leef je uit!’.

En die relaxte sfeer stond ook centraal op jullie bruiloft?

Zeker! Zo laid back als het zoeken naar de jurk was, zo relaxt zou de bruiloft ook moeten zijn. Lekker buiten, met 50 van onze beste vrienden en vriendinnen. Door corona moesten we ons namelijk nog aan een maximum aantal gasten houden, maar stiekem was dit heel fijn. Het maakte het zo intiem. En bij een relaxte bruiloft hoort ook een fijne dresscode. Daarom kozen we voor: kleurrijk, maar vooral iets wat lekker zit. We zeiden ook tegen onze gasten: ‘’Kom lekker op je gympen als je wilt, wij doen dat ook!’’.

Jullie first look moment was met alle gasten samen, vertel?

Voor onze gasten was onze trouwdag één grote verrassing. Ze wisten dat we gingen trouwen, maar verder hebben we de locaties geheim gehouden. Er was hun alleen verteld dat ze om 13:00 ergens opgehaald werden en ’s avonds weer afgezet zouden worden.

Alle gasten werden met een grote bus opgepikt en naar de boerderij gebracht waar ons dagprogramma plaatsvond. Daar stond Nicky, mijn ouders en de ceremoniemeester al klaar. Ik kwam net iets later met mijn vader aanrijden in een oud Volkswagen busje. Het first look moment was dus met iedereen erbij, echt geweldig. De reacties op de jurk waren ook ontzettend positief en leuk!

Hoe zag de grote dag er verder uit?

Na de ceremonie werden de gasten weer verrast, want zij wisten niet dat we nog van locatie gingen veranderen. Om 16:00 werd iedereen weer met de bus opgehaald en naar het restaurant gebracht. Hier stonden heerlijke tapas hapjes klaar, iedereen kon pakken waar hij of zij zin in had.

Om 19:00 zat de stemming er ook al goed in. Normaal duurt het even voordat de dansvloer gevuld wordt, maar iedereen dacht: we hebben maar tot 0:00, we gaan er maximaal van genieten! Dansen in de trouwjurk ging trouwens ook heel goed. Zo goed, dat ik zelfs op de tafel heb staan dansen.

En die jurk ging een aantal weken later nog een keer aan?

Klopt, veel familie konden we niet uitnodigen door het maximaal aantal toegestane gasten. Vandaar dat we besloten om 3 weken na de bruiloft nog een trouwborrel te geven. Inclusief trouwkleding! Inmiddels hangt de jurk aan een haakje om te bewonderen. Nog iedere dag komt er een glimlach op m’n gezicht als ik ernaar kijk.

Tot slot, zou je Assepoester aanraden?

Ja, zeker weten. Ik heb al meerdere vriendinnen jullie kant opgestuurd. Maar dat relaxte moet wel bij je passen natuurlijk. Sommige willen juist veel aandacht en een privé behandeling. Dan is dit niet de juiste winkel voor je. Maar ik moet zeggen, zodra je op de website kijkt, zie je meteen of het iets voor je is of niet. Jullie stralen dat goed uit.

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Foto’s door Quay Photography  / Instagram: @quayphotography.nl

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen