Marije combineerde haar romantische outlet trouwjurk met een stoer leren jasje

Marije (26)  uit Valkenswaard wist precies wat ze wilde voor haar bruiloft met Yuri (29). Toch werd ze in de outlet van Assepoester verrast door iets totaal anders!  Een romantische trouwjurk die ze zelf ook nog eens te gek afstylde met een uniek leren jasje.

Hoe kende je Assepoester?

Marije: Er zijn zoveel bruidswinkels dat ik geen idee had waar ik moest beginnen. Ik heb online gezocht naar bohemian trouwjurken, want dat wilde ik graag, en zo heb ik Assepoester gevonden. De site sprak me meteen aan, omdat het heel down to earth en toegankelijk aanvoelde. Als een soort thuiskomen, heel vertrouwd.

Na het zien van de trouwjurken in het lookbook wist ik meteen dat ik erheen wilde. Zeker ook vanwege de mogelijkheid om zelf rond te kijken en je eigen ding te doen, daar hou ik van. Ik word nerveus als ik in m’n nek word gezeten. Het hele sfeertje sprak me aan!

Leuk! Wie had je meegenomen?

Marije: Ik ben met mijn moeder, schoonmoeder en twee zussen op vrijdagochtend naar Arnhem gegaan. Het was niet zo druk en we konden eerst zelf rondkijken. We liepen een beetje verspreid door de winkel. Ik ging op zoek naar mijn favoriete trouwjurk uit het lookbook: een bohemian trouwjurk met lange mouwen, kant en een tulen rok. Dat zou ‘m worden, ik wist het zeker! Tot ik ‘m aan had, het stond zo lelijk. Hij maakte me heel erg tuttig, echt niet mooi. Dat had ik niet verwacht, dus toen moesten we op zoek naar iets anders.

Oei spannend!

Marije: Shoppen met mijn schoonmoeder is altijd een verrassing, die vindt overal nog iets tussen. En nu ook. Zij had bij de outlet trouwjurken gekeken en had ergens achteraan, helemaal weggestopt, een trouwjurk gevonden met een kort mouwtje, een tulen rok, met een open rug met knoopjes. Hij was niet wit, ook niet echt champagne, maar een beetje lichtroze.

Er hing er nog maar een van, precies in mijn maat. Ik vond deze outlet trouwjurk wel heel mooi, maar het was niet wat ik in mijn hoofd had. Maar ja, wat had ik te verliezen? Ik dacht ik pas ‘m gewoon even. Op het moment dat de verkoopster ‘m dichtknoopte op mijn rug voelde ik het al: dit is ‘m!

Wow, wat vond je zelf zo mooi aan deze outlet trouwjurk?

Marije: Dat de kleur zo apart was, en de knoopjes op de rug. En ik wilde echt een mouwtje. Dit is wel een kort mouwtje, maar precies genoeg. Hij had ook een heel subtiel bandje in mijn taille. De rok was van tule, maar viel toch heel soepel en mooi. Deze jurk had een heel eigen stijl, het was een beetje een romantische trouwjurk. Omdat het een outlet trouwjurk was, was het ook nog een koopje.

Heb je nog andere trouwjurken in die stijl gepast?

Marije: Ik had nog een trouwjurk met een split in de paskamer hangen, en heb even getwijfeld of ik toch nog meer trouwjurken in dit stijltje moest passen. Maar ik had eenmaal dat gevoel dat het ‘m was, en daar kwam ik ook niet meer van af. Vanaf het moment dat ie werd dichtgeknoopt voelde ik het, dat heb ik bij geen een andere trouwjurk gehad. Mensen vragen achteraf of ik geen spijt heb dat ik toch niet verder ben gaan kijken. Maar ik heb geen moment getwijfeld dat deze outlet trouwjurk mijn jurk was. En stomtoevallig paste hij ook nog supermooi bij het pak van Yuri.

romantische outlet trouwjurk Assepoester

Ja, het hele plaatje is wel perfect!

Marije: Ik was ook flabbergasted dat wij zo goed matchten, ik had echt niet verwacht dat hij in een bordeauxrood pak zou komen. Ik heb een week voor de bruiloft nog nieuwe schoenen besteld, omdat ik hele mooi zag: bordeauxrode! Hij vond mij ook heel mooi, we waren zo trots op elkaar.

Het mooie is dat wij daar helemaal niet mee bezig waren, alles viel gewoon perfect op z’n plek. Zo konden we ook een mooie trouwauto lenen van een vriend van Yuri’s vader. We hadden geen idee welke kleur die auto had. Toen we er op de dag zelf naast stonden, kon het niet beter!

En je leren jasje gaf nog een stoere twist aan het geheel!

Marije: Ik moest een jasje over mijn trouwjurk omdat we begin oktober trouwden en je nooit weet wat het weer gaat doen. Ik zag alleen maar tuttige bolerootjes en dat past echt niet bij mij. Tot ik een foto van zo’n leren jasje met tekst en bloemen tegenkwam. Geen idee hoe je daar aan moet komen, dus het leek me wel gaaf om het zelf te maken. Ik heb een oud leren jasje uit de kast getrokken en met watervaste buitenmarker ‘The Mrs.’ erop gezet. Dat leek me leuk, en hij is ook supergaaf geworden! Ik heb er zoveel reacties op gekregen, iedereen vond het supergaaf en helemaal mij.

Had jouw romantische outlet trouwjurk dat nog nodig?

Marije: Niet eens, maar het gaf ‘m wel extra pit. Ik heb zelf ook twee kanten. Ik ben een meisje-meisje, maar ik kan ook heel stoer zijn. Dat lieve zat al in de romantische trouwjurk en het jasje gaf die pittige touch. Zo was het de perfecte combinatie! En dat weer samen met die speelse bloemenkrans in mijn haar, maakte het voor mij toch ook nog een bohemian geheel. Die krans stak zo mooi af bij de jurk.

Hoe zag jullie dag eruit?

Marije: Alles was in Eindhoven op het Ketelhuis, een modern uitziende trouwlocatie. We hadden eerst trouwfoto’s gemaakt in het bos voor de mooie herfstkleuren en op een industrieel terrein met oude fabrieken voor wat stoerdere foto’s. Daar kwam het leren jasje extra goed uit de verf!

Toen we met de auto aankwamen op de locatie stond de familie ons op te wachten. We zijn getrouwd door Yuri’s tante tijdens een heel eigen, mooie ceremonie. We hebben getoast met champagne en Limburgse vlaaien. Yuri komt uit Limburg en we taart vinden we zelf eigenlijk helemaal niet zo lekker.

’s Avonds hebben we ook daar gegeten en kwamen er nog extra gasten voor het feest. We hadden een bandje dat voor achtergrondmuziek zorgde tijdens het borrelen en later hebben we zelfs nog gedanst. Het was heel tof, gezellig en ontspannen, precies zoals we voor ogen hadden. Mijn outlet trouwjurk zat gewoon lekker, ik heb er de hele dag niet naar om hoeven kijken.

Hoe kijk je terug op je ervaring bij Assepoester?

Marije: Vanaf het moment dat ik binnenstapte had ik een ontspannen gevoel. Er was ook koffie en thee en we konden lekker zelf rondkijken. De verkoopster gaf me alle tijd en ruimte om mijn eigen ding te doen, en op het moment dat ik even iemand nodig had, was ze er meteen.

Ik vond het ook heel leuk dat het vinden van de trouwjurk gevierd werd met taart en champagne. Zo’n dag is toch een rollercoaster en zo kun je nog even lekker met elkaar nababbelen.

En de outlet was dus ook de moeite waard!

Marije: Jazeker, die is heel leuk, ik kan iedereen aanraden om daar ook even een kijkje te nemen. Dat doe je in eerste instantie niet, omdat de hele winkel vol hangt met betaalbare trouwjurken. En vaak denk je bij een outlet dat daar de restjes hangen of dingen die door niemand gekocht worden. Maar de outlet trouwjurken bij Assepoester doen zeker niet onder voor de rest van de winkel!

En je leren jasje, ga je dat nog dragen?

Marije: Sterker nog, ik heb ‘m al aan gehad, hij blijft supergaaf om aan te trekken. En je ziet mensen dan ook echt twee keer kijken, haha, superleuk!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

romantische outlet trouwjurk Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen