Mathanja: “Ik vind het belangrijk dat je je eigen gang kunt gaan. Dat vond ik terug bij Assepoester.”

Mathanja (41) uit Veenendaal had haar trouwjurk binnen een uur in the pocket. Zo snel kan dat dus gaan. En dat terwijl het een totáál andere jurk werd dan ze in haar hoofd had. Mathanja: “Ik had ‘m er zelf nooit uitgepakt. Ik had in mijn hoofd dat het een trouwjurk met lange mouwen moest worden. Achteraf denk ik: hoe heb ik dat kunnen denken?”

Waarom viel jouw keuze op Assepoester?

We waren binnen een uur klaar bij Assepoester! Ik had van tevoren het lookbook gedownload en dacht: we gaan een keer kijken. Dat kwam door wat ik over Assepoester had gelezen: dat je gewoon zo binnen kon lopen, mocht passen wat je wilde en dat het allemaal wat gemoedelijker gaat. Het voelde vrijblijvend. Ik ben een keer eerder getrouwd, toen ik 21 was, en ben toen naar een traditionele bruidsjurkenwinkel geweest. Oh, dat ging zo anders. Je moest een afspraak maken, er stond de hele tijd een coupeuse om je heen… Ik vond het héél ongemakkelijk.

Wat veroorzaakte dat ongemak?

Vooral in zo’n verkoopster die dan enthousiast staat te gillen van ‘dit moet ‘m zijn!’. Het word je vaak een beetje aangepraat, zo’n jurk. Achteraf denk ik ook – maar dat is nu makkelijk kletsen – dat ik toen in een jurk ben getrouwd die niet zo bij mij paste. Als je 21 jaar bent wil je toch eigenlijk anders trouwen dan zoals op het traditionele plaatje.

Ik ben zelf fotograaf en werk bijvoorbeeld veel mee aan styled shoots en dan zie ik wel eens trouwjurken voorbij komen waarvan ik denk: oei, oei, oei. Ik ben dus best een beetje bevooroordeeld, haha!

Waarin was Assepoester een match voor jou?

Ik vind het belangrijk dat je je eigen gang kunt gaan, dat je je eigen dingetjes kunt uitzoeken. Dat vond ik terug bij Assepoester. Toen ik een trouwjurk zocht was het ook een gekke tijd; de boel zat op slot. Ik dacht: hoe gaan we dat doen? Bij Assepoester zijn alle trouwjurken direct op voorraad. Ik had dus de goede keuze gemaakt.

Heeft budget ook nog een rol gespeeld in jouw keuze voor Assepoester?

Nee, dat niet hoor. Mijn moeder – die mee was – is bijvoorbeeld echt van de oude stempel. Die zegt rustig: als het duur is, is het goed. Bij Assepoester hangen de jurken op prijs, dus mijn moeder begon zelfs bij de duurdere jurken met zoeken. Uiteindelijk heb ik een jurk gevonden die ik spotgoedkoop vond. Maar hij hoorde helemaal bij me. Ik stond voor alles open.

Je hebt in de winkel lekker relaxed zelf mogen rondkijken. Hoe ging dat?

Wat ik in mijn hoofd had, stond me voor geen meter. Tot mijn moeder zei: “Deze is leuk”. Ik trok ‘m aan, hij was geweldig en hij zat zó lekker. En toen waren we klaar. Heel apart. Binnen een uur. Gaat dat vaak zo snel bij Assepoester, ja? Ik vond het verrassend.

Het is wel echt een Mathanja-jurk. Iedereen op onze bruiloft zei ook: deze jurk is echt ‘jij’. Ik had ‘m er zelf nooit uitgepakt. Ik had in mijn hoofd dat het een trouwjurk met lange mouwen moest worden. Achteraf denk ik: hoe heb ik dat kunnen denken? – Schaterlachend – nou, dat is dus iets compleet anders geworden!

In traditionele trouwjurkenwinkels waar je op afspraak wordt ontvangen, ben je de enige klant. Bij Assepoester is dat helemaal anders en zijn er meer Lucky Girls. Wat vond je daarvan?

Ik had denk ik geluk, want ik was er op een rustig moment. Maar ik denk niet dat het me wat had uitgemaakt. Er hangt toch een lekker sfeertje. Je gaat iets heel bijzonders doen, dus je bent toch al een beetje euforisch, het is gezellig, er is koffie, je krijgt uitleg over hoe alles werkt… je zit al in een blije bubbel. Bovendien is de ruimte groot genoeg, je hoeft niet bij elkaar in de buurt te zijn.

Wat vond je van de nuchtere aanpak van de verkoopsters? Ben je goed geholpen?

Heel goed, echt heel goed. Ik werd geholpen door een hele leuke meid die heel eerlijk was. Daar hou ik van. Ik had een bepaalde stijl in mijn hoofd omdat ik vond dat het moest passen bij de aankleding van de bruiloft en de locatie. Gelukkig zei ze meteen: “Heel eerlijk, dat moet je niet doen. Zet die knop om, om een ander beeld te krijgen.” Daar ben ik heel blij om, anders had ik later echt spijt gekregen. Die eerlijkheid is zo belangrijk. Er wordt echt met je meegedacht en dat ging ook nog eens heel gezellig en spontaan.

Zou je Assepoester aanraden?

Ja, ik heb ook gelijk een recensie achtergelaten op Facebook! Het voelde echt als een uitje. Stel dat ik niet geslaagd was, dan was het ook prima geweest. Dat het niet zo traditioneel en stijfjes voelde, vond ik ook belangrijk. Dan kwamen ze bijvoorbeeld nog even aan met een leuk spijkerjasje en een leren jackje om te laten zien dat dat ook heel gaaf kan staan op een trouwjurk.

Hoe kijk je terug op jullie bruiloft?

We trouwden in een hotel, in de tuin. Die was helemaal in bohemian-stijl versierd. We hebben op dezelfde locatie ons feest gegeven, gegeten en de gasten zijn ook blijven slapen. Het zonnetje scheen, we konden buiten trouwen… het klopte helemaal. Kort daarna ging de boel op slot vanwege corona.

Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk dat we zo’n dag hebben meegemaakt. Onze gasten zeiden ook achteraf: het was net alsof corona voor één dag niet bestond. Het was echt een lichtpuntje in een rare tijd. Dan denk je wel: jeetje, wat hebben wij een geluk gehad!

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen