Melanie bewijst het: ook de klassieke bruid slaagt bij Assepoester!

Melanie (26) droomt al haar hele leven van haar trouwjurk, maar is hét voorbeeld van een klassieke bruid die niet stijf wil zijn. Daarvoor reisde ze het halve land af om bij Assepoester in een klap te slagen!

Wow, wat een klassieke bruid. Wat leuk dat je toch voor Assepoester hebt gekozen!

Melanie: Grappig dat dat opvalt. Ik heb uiteindelijk best een klassieke jurk gekozen, ja. Maar de stof is heel soepel en maakt dat ik er heel goed in kan bewegen.

Ik kende Assepoester van Facebook en het kwam op mij lekker losjes over. Ik had ook naar andere winkels hier in Groningen gekeken, maar vond vooral hun stoffen heel stijf: ik had niet het gevoel dat ik daar een jurk zou vinden. Assepoester bleef maar in mijn hoofd zitten, dus ik moest gewoon eerst naar jullie toe.

Ik heb een busje gehuurd en ben met mijn oma, moeder, zusje, schoonmoeder en twee schoonzusjes naar Arnhem gereden. Vet gezellig met de hele rataplan!

Met welk idee in je hoofd ging je op pad?

Melanie: Ik wil mijn hele leven al trouwen en wilde echt een trouwjurk. Niet een te korte, of een net-niet trouwjurk. Ik had een heel pinterest bord vol inspiratie, dus ik had een goed beeld van wat het moest worden. En in het busje heb ik nog gezegd dat het enige waarvan ik zeker wist dat ik het niet wilde van dat huidkleurige gaas was…

En hoe was je ervaring bij Assepoester?

Melanie: Ik dacht: “Ik ga niet te veel zelf kijken”. De verkoopster Gé kwam meteen naar ons toe, en we konden eerst even lekker gaan zitten en een theetje drinken. Ik had haar nog niks verteld over wat ik wilde en ook nog geen foto’s laten zien. Dat deed ik expres omdat ik benieuwd was wat ze zou adviseren. En uit zichzelf zei ze: “Ik weet het al. Er is gisteren een jurk binnen gekomen en die is perfect voor jou”.

Toen ze die trouwjurk in tattoo-look liet zien, klonken de ’oooohs’ van alle kanten. Het was precies wat ik wilde. Geweldig!

Dus het was meant to be dat je precies een dag later kwam!

Melanie: Ja, bizar hè?! Ik vond de jurk ook meteen supermooi. Maar het was de eerste jurk die ik aan had, ik had nog nooit eerder een trouwjurk gepast. Dus ik dacht: “Oh god, is het niet te snel?” En vond het ergens ook wel een beetje jammer.

Dus ik heb nog wat andere dingen geprobeerd, een korte trouwjurk, een crop top trouwjurk, maar ik wilde gewoon die eerste weer aan. Ik wist zeker dat het ‘m was! Toen haalde Gé een sluier erbij en moest iedereen huilen.

Dus je bent goed geholpen?

Melanie: Ja zeker, mijn verkoopster Gé dacht heel erg mee en dat vond ik zo lief. De jurk liep door tot onder mijn sleep, wat het eigenlijk toch een beetje stijf maakte. Dus ze adviseerde om dat in te laten korten tot aan de enkels, omdat het kant doorzichtig was. Supermooi! Ik was zo blij dat ze me dit had geadviseerd, het mocht ook wel een beetje sexy zijn.

En zien we daar nu gaas? Het enige waarvan je zeker wist dat je dat niet wilde?

Melanie: Haha, ja! De rug is best wel bloot, iets wat ik al heel lang wil en mooi vind. Dat gaas geeft daar een beschermd gevoel. Het zat lekker strak om mijn lichaam, waardoor ik geen moment bang ben geweest dat mijn borsten eruit zouden vallen, of dat de stof op mijn rug zou verschuiven of zo.

Er zat ook een stukje gaas bij het decolleté, dat ik wel weg wilde laten halen. Op de rug valt het niet op, maar daar zat het echt over blote huid, om iets te verhullen wat je best mocht zien.

klassieke-bruid-Assepoester

Stel je voor dat je die jurk niet had gepast, vanwege dat gaas …

Melanie: Het is inderdaad wel gebleken dat je soms je vooroordelen aan de kant moet zetten of ook je no go’s moet proberen. Pas als je een jurk aan hebt, kun je echt ervaren dat het niet gaat om wat je in je hoofd hebt, maar puur om je gevoel. In mijn geval loopt de jurk mooi over mijn rug. Het gaas is een pluspunt gebleken dat mij en de jurk mooier maakte, terwijl ik van tevoren dacht dat het heel lelijk zou zijn.

En om het klassieke plaatje af te maken kwam er ook nog een sluier bij!

Melanie: Ik wilde het gewoon proberen, en dacht eigenlijk dat het too much zou worden omdat de jurk ook al een lange sleep had. Maar ik voelde me meteen meer bruid met een sluier. Ik vond ‘m ook echt tof, want er zaten heel subtiele steentjes in. In de jurk zat helemaal geen glim, wat ook niet per sé hoefde. Maar juist dat detail in de sluier versterkte het bruidsgevoel. Ik heb ‘m wel alleen bij de ceremonie gedragen.

En hoe was de reactie van Gerardus?

Melanie: Hij kwam me ophalen in een Kever, samen met onze bruidsmeisjes, de kinderen van zijn broer. We hadden allebei heel traditioneel thuis geslapen. Iedereen had positie ingenomen om onze ontmoeting goed te kunnen zien. Dus toen ik in mijn eentje stond te wachten tot ik het teken kreeg om tevoorschijn te komen ging mijn hart als een razende tekeer! Ik was zenuwachtig of hij mijn haar mooi zou vinden, omdat ik het altijd los draag.

Toen ik hem zag, was ik juist met hem bezig. Hij zag er supertof uit, in een beetje een jogging-achtige broek met touwtjes, wat wel een pak was. Hoe dichterbij ik kwam, hoe mooier ik hem vond. En hij bleef ook maar zeggen dat hij mij zo mooi vond. Ik voelde me heel blij en opgelucht en had het gevoel dat het nu echt ging beginnen!

Dus jullie grote dag kon niet meer stuk?

Melanie: Zeker niet! Het was ook heel relaxed. We hadden een beetje een festival thema, met een toegangspoort, main stage, gin&tonic bar en een foodtruck. We vierden het bij mijn ouders thuis, dus we hebben de hele dag lekker ongedwongen daar in de tuin van de ene naar de andere plek bewogen, tussen de ceremonie, het taart aansnijden, het proosten, het eten en het feest.

Met een singer-songwriter die overdag de sfeer aanvulde met haar muziek, en zelfs voor ons een eigen tekst had geschreven op een bestaand nummer. Met ontroerende speeches tijdens het diner, waarbij zelfs de vrienden van Gerardus het niet droog hielden. En een feest dat we met z’n tweeën een beetje schuifelend hebben geopend op live muziek van de band, en onze vrienden en familie spontaan de dansvloer op kwamen toen we het een beetje lang vonden duren!

Wat is je het meest bijgebleven van je grote dag?

Melanie: Dat het zo liefdevol was en zoveel mensen heeft geraakt. We zijn al tien jaar samen en nog best jong. Bijna al mijn vriendinnen zijn nog vrijgezel, en zeggen nu echt dat ze het zo mooi en hoopvol vonden om te zien dat dit bestaat. En mijn tweelingbroer kwam bijna niet uit zijn woorden tijdens de speech.

Ik had niet gedacht dat trouwen zo’n impact zou hebben op familiebanden en de relatie met vrienden, en alles zo zou verdiepen en versterken. Ook in de aanloop er naartoe. Allebei onze families hebben een week vrij genomen om te helpen alles op te bouwen en klaar te maken. Dat was zo speciaal dat Gerardus en ik vrijdag nog tegen elkaar zeiden: Zelfs als er morgen geen bruiloft zou zijn, dan is het het alsnog helemaal waard geweest!

Kom ook langs bij Assepoester, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Trouwfoto’s: Douwsies Fotografie

klassieke bruid

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen