Melissa werd verliefd op een strakke kanten trouwjurk met open rug

Bij Melissa (25) uit Rhoon liep alles anders dan gepland. Van de romantische trouwlocatie die afbrandde tot de gedroomde korte trouwjurk die toch lang werd. Gelukkig zei ze uiteindelijk stralend ja tegen Tim (26) in haar strakke kanten trouwjurk met open rug.

Uitwijken naar een andere locatie? Dat was dus niet volgens plan?

Melissa: Een maand voor de bruiloft is onze trouwlocatie afgebrand. Er was niets van over. Het was een heel romantische setting met een glazen koepel, bij ons in de buurt. Al lang voor Tim me ten huwelijk had gevraagd droomde ik ervan om daar onder die koepel te trouwen.

Na een stressvol weekje hoorden we dat we terecht konden in een ander restaurant van dezelfde eigenaars op twee minuten lopen van de originele locatie. Superfijn natuurlijk, maar ik moest mijn teleurstelling wel even te boven komen. Uiteindelijk heb ik me eroverheen gezet, en bedacht dat het voor hun veel erger was dan voor mij. En dat wij het hoe dan ook wel weer leuk zouden gaan maken.

Wilde je in eerste instantie dan ook een romantische trouwjurk?

Melissa: Nee helemaal niet. Ik wist al mijn hele leven dat als ik ooit ging trouwen het niet in een enorme prinsessenjurk zou zijn. Ik was op zoek naar een korte trouwjurk. Ik ben nog jong, best wel sportief en ik wilde mijn benen showen. Zo kwam ik ook bij Assepoester uit, ik zag op de site allemaal leuke, korte trouwjurken. Ook al was het anderhalf uur rijden, ik wilde er gewoon naartoe. Samen met mijn moeder, schoonmoeder, zus en vriendin zijn we gegaan!

Wat was je eerste indruk in de winkel?

Melissa: Ik was best wel zenuwachtig. Toen ik voor de winkel stond, besefte ik me dat het nu echt ging gebeuren en dat ik op zoek ging naar mijn trouwjurk. Op het moment dat ik binnenstapte was dat meteen weg! Het was er heel ontspannen en ondanks dat alle verkoopsters iemand aan het helpen waren, hadden ze toch tijd voor mij.

We konden even acclimatiseren met een kopje koffie of thee. Ik hoorde mezelf gewoon een diepe zucht van opluchting slaken omdat ik wist dat het goed zou komen. Ik mocht al door de rekken gaan kijken, maar als ik liever nog even wilde blijven zitten was dat ook goed. Dat laatste heb ik gedaan, terwijl ik rustig werd en een beetje om me heen keek.

Hoe ben je toen op zoek gegaan naar die korte trouwjurk?

Melissa: Ik ben met mijn zus en vriendin door de rekken gaan snuffelen. Op een gegeven moment kwam de verkoopster naast me staan en vroeg wat ik eigenlijk zocht. Ik heb toen verteld dat ik een korte trouwjurk wilde, maar dat ik eigenlijk van alles aan wilde, zodat ik ook zeker wist dat ik het definitief af kon strepen. Ik had op dat moment alleen nog deze strakke kanten trouwjurk met open rug gepakt. Ze zei: ‘Ga jij maar terug naar je theetje, dan pak ik de rest en gaan we passen.’

Wat had ze gevonden?

Melissa: Ze kwam nog met een korte trouwjurk, een crop top trouwjurk, een lichtroze trouwjurk, een grote volle trouwjurk en een korte trouwjurk waar een losse rok overheen kon voor overdag. Ik voelde me heel erg gehoord. Ondanks dat ik zei dat ik een korte trouwjurk wilde, kreeg ik toch de ruimte om te kijken hoe andere trouwjurken me stonden. Maar goed ook, want het is dus geen korte trouwjurk geworden…!

Hoe ben je toen bij deze kanten trouwjurk met open rug uitgekomen?

Melissa: Dit was de enige trouwjurk die ik zelf had gepakt. Toen ze vroeg welke trouwjurk ik als eerste wilde pakken, werd het tot mijn eigen verbazing die. Ik schrok zelfs van mijn eigen reactie. Ik vond alles zo mooi aan deze trouwjurk: hij zat strak, dat wilde ik graag, het kant en de split vond ik heel tof, de hooggesloten hals was mooi, en de rug was helemaal fantastisch. Ik wilde ‘m gewoon aan, ondanks dat ie niet kort was. Ik kreeg meteen het gevoel dat dit ‘m was. Maar ik maakte mezelf wijs dat dat kwam omdat het de eerste trouwjurk was die ik ooit aan had. En dus ben ik verder gegaan met de andere trouwjurken.

Oh nee! Hoe is dit alsnog goed gekomen?

Melissa: De korte trouwjurk voelde als een jurkje dat ik kon dragen als ik op stap ging, ik voelde me er niet genoeg bruid in. De crop top trouwjurk was niets voor mij, vooral door die blote buik. Een trouwjurk moest voor mij toch vooral sierlijk en volwassen zijn. Ook de roze trouwjurk was niets voor mij, en die prinsessenjurk was vooral een bevestiging dat ik ‘m kon afstrepen. En eigenlijk dacht ik bij al deze trouwjurken terug aan de eerste en dat het die strakke kanten trouwjurk met open rug toch zou worden.

Als laatste had ik de korte trouwjurk met de losse, lange overrok aan en die vond ik wel heel gaaf. Vooral omdat mijn zus toen begon te huilen, ging ik heel erg twijfelen. Achteraf bleek dat gewoon een momentje, omdat ze ze allemaal zo mooi vond staan, maar dat wist ik toen nog niet…

Je bouwt de spanning wel op! Hoe was je uiteindelijk toch overtuigd?

Melissa: Na lang twijfelen en nog een paar keer wisselen had ik de strakke kanten trouwjurk met open rug weer aan en moest ik zelf huilen, en ook echt superhard. Ik wist het gewoon. Toen ik met betraand gezicht het pashokje uitkwam, moest iedereen opeens huilen. Het was zo’n fantastische moment! Toen bekenden ze allemaal dat ze vanaf het eerste moment hoopten dat ik voor deze zou gaan, maar dat ze niets hadden gezegd omdat ze me niet wilden beïnvloeden.

strakke kanten trouwjurk met open rug Assepoester strakke kanten trouwjurk met open rug Assepoester

Wat maakt dat jij zelf voor deze strakke kanten trouwjurk met open rug hebt gekozen?

Melissa: Ik had elke keer zo’n gekke kriebel in mijn buik als ik ‘m aan had. Ik was gewoon verliefd geworden op deze trouwjurk! Ik wist dat mijn man het mooi zou vinden als je mijn billen mooi zou zien, en deze jurk accentueerde al mijn vormen. Ik voelde me er zo mooi in. Hij was heel erg chic en tegelijk ook echt bruidsachtig, maar toch ook een beetje sexy door die split.

Wat vond Tim van je?

Melissa: Hij kwam me ophalen bij mijn ouderlijk huis in het bijzijn van onze daggasten. We zijn klein getrouwd met alleen naaste familie, dus we waren met 16. Toen we elkaar zagen, kregen we allebei waterige oogjes. Hij had zoiets echt niet verwacht en heeft de hele dag herhaald dat hij me zo mooi vond. Hij dacht dat het een korte trouwjurk zou worden. Het kant, de sleep en de hooggesloten hals had hij niet aan zien komen. De rug had hij toen nog niet eens gezien. Toen ik een stukje voor hem uit richting onze familie liep, riep hij alsnog over het hele plein: ‘Wooow, je rug is ook zo mooi’!

Hoe zag jullie dag eruit?

Melissa: De ceremonie was in een oud raadshuis in een beetje een huiskamersetting, heel intiem. Terwijl wij foto’s gingen maken in de regen, zijn de daggasten gaan borrelen in het restaurant waar we ’s avonds het diner hadden. We hebben een toast uitgebracht en zijn lekker gaan eten. Toen later de avondgasten kwamen hebben we een openingsdans gedaan en kon het feest beginnen. Jong en oud stond de hele avond op de dansvloer, echt een topafsluiting van een topdag!

Was je blij met je keuze voor deze trouwjurk?

Melissa: Oh ja, en als ik foto’s zie ook weer! Mijn strakke kanten trouwjurk met open rug zat als gegoten. Op een gegeven moment heb ik zelfs tegen Tim gezegd dat het voelde alsof ik mijn huispak aanhad! Zelfs als ik had gezeten of naar de wc was geweest zat ie daarna weer mooi strak. Ik heb er wel echt in geleefd, want je wilt de onderkant niet zien! Maar dat is ook een bevestiging dat het een te gek feest was. En voor de rest is hij nog spierwit, ik heb niet geknoeid, haha. Ik heb me de hele dag zo mooi gevoeld in mijn strakke kanten trouwjurk met open rug, en dat is gewoon wat je wilt als bruid.

Hoe kijk je terug op je ervaring met Assepoester?

Melissa: Heel positief. Ik werd zo hartelijk en vriendelijk onthaald, wat echt goed was voor mijn zenuwen. Alles kon op mijn tempo en ook toen ik zo lang heb getwijfeld op het laatst was er alle tijd. Ik ben ook zo goed geholpen. Toen ik de verkoopster vroeg welke jurk ik volgens haar moest nemen, zei ze: ‘De eerste, niet omdat het de mooiste is, maar om hoe jij kijkt, spreekt en straalt als je ‘m aan hebt.’ Zo fijn. Alles wat ik op dat moment nodig had, kreeg ik bij Assepoester!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

strakke kanten trouwjurk met open rug Assepoester strakke kanten trouwjurk met open rug Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen