Mirjam: ”Je mag bij Assepoester gewoon je eigen ding doen, zonder irritante verkoopsters”

Na een verloving van 4 jaar, stapte Mirjam en Rutger dit jaar ein-de-lijk in het huwelijksbootje. Inclusief een knaller van een feest mét optreden van Mirjam en haar band. In tegenstelling tot dit knalfeest moest haar jurkenzoektocht vooral heel relaxt zijn: niks over the tops en zonder irritante verkoopster. En dus reed ze met haar witte Dr. Martens naar Arnhem voor het scoren van dé jurk.

Jij werd héél spontaan ten huwelijk gevraagd?

Dit is misschien wel het meest spontane aanzoek ooit geweest. Het was letterlijk om 3:00 in de kroeg, waar we met vrienden waren. Rutger had het blijkbaar al langer in zijn hoofd, maar ik wilde niet per se trouwen. Toen we het die avond over bruiloften hadden, dacht hij: ik ga het gewoon nú doen. En dus ging hij met een biertje in z’n handen op z’n knieën. Inclusief de ring van mijn vriendin die ze speciaal voor ons had afgedaan.

Jouw reactie was niet helemaal wat hij verwacht had?

Nee, ik dacht jij maakt een grapje! Ik zei ook iets van ‘nee, wij gaan nooit trouwen’ en toen ben ik gewoon weggelopen om naar de wc te gaan. Hij zei nog ‘volgens mij begrijpt ze niet dat dit echt is…’ Pas toen mijn vriendin aangaf dat ik nog antwoord moest geven, had ik door dat hij het serieus bedoelde. Mijn antwoord? ‘Ja, maar dan wil ik wel een echte ring!’ Zes weken later volgde nog een ‘officieel’ aanzoek op het strand. Nu, 4 jaar later was het dan eindelijk tijd voor de grote dag!

En toen kon de jurkenjacht beginnen, jij wilde het graag lekker relaxt aanpakken?

Klopt, vooral niet over the top. Gewoon leuk, relaxt en gezellig. Volgens mij kwam ik jullie via Instagram tegen en dat hele sfeertje sprak me direct aan. Niet heel duur, lekker chill en waar je gewoon je eigen ding mag doen, zonder irritante verkoopsters. Ook wilde ik heel graag m’n Dr. Martens onder m’n trouwjurk dragen en ik wist bij jullie zeker dat ik daar niet raar op aangekeken zou worden.

Wat was je eerste reactie toen je onze winkel binnenstapte?

Heel tof! We werden leuk ontvangen door Esmee met koffie en wat lekkers erbij. Na het aanwijzen van ons plekje zei ze: ‘ga maar lekker rondneuzen!’. De sfeer in de winkel is zo fijn, heel leuk ook om te zien wat andere bruiden dragen. Iedereen geeft elkaar complimenten. Het is echt heel lief en gemoedelijk.

Had je een bepaalde jurk of pasvorm in gedachten?

Ik wilde graag een aansluitende jurk en had tijdens het rondneuzen 3 jurken uitgezocht, die mij heel mooi leken. Maar toen ik ze ging passen voelde ik het totáál niet. Sterker nog, ze konden meteen weer uit. Gelukkig had ik vooraf al bedacht dat ik het beste open kon staan voor tips van jullie meiden en dat heb ik ook gedaan.

Esmée wist je uiteindelijk heel goed te helpen?

Ja, Esmée heeft geweldig geholpen. Ze wist dat ik een jurk met split mooi vond en doordat ze alle jurken uit de winkel kent, kan ze heel gericht voor je gaan zoeken. Ze kwam met hele mooie jurken aanzetten, maar ook één waarvan ik dacht dat dit ‘m nooit zou gaan worden.

En je raadt het al: deze vond ik geweldig! Hij was zó mooi. Deze specifieke jurk miste alleen wat kant, het mocht iets meer speciaal. Maar hierdoor wist ik wel dat ander type jurken ook prachtig stonden.

Daarna volgde dé jurk?

Esmée had nog een jurk voor mij uitgekozen. Aansluitend, met kant, satijn en een hoge split. Wat ik dus heel chill vond is dat ze meteen aangaf dat deze wel iets boven mijn budget lag. Dit bleek echter nét erboven te zijn, dus vond ik ‘m prima om te passen. Maar wel heel goed dat ze hier zo op letten en het vooraf bij je checken.

Toen ik deze jurk aanhad dacht ik meteen: Jahaa this is it! Deze jurk was helemaal mij en zat heel lekker. Ook mijn 2 beste vriendinnen en moeder waren meteen enthousiast en super supportive. Ze zeiden dat ze direct aan m’n gezicht zagen dat dit ‘m was.

Hoe reageerde Rutger op je trouwjurk?

De dagen voor de bruiloft maakte ik me opeens een beetje zorgen of ik wel de goede jurk had gekozen. Maar toen ik ‘m op die ochtend aantrok wist ik meteen dat ik dit echt mijn jurk was. Rutger had me horen twijfelen, dus toen hij zich omdraaide en mij voor het eerst zag, was zijn reactie: ‘Maakte je je hier nou zo’n zorgen over? Je ziet er zó mooi uit!’. Achteraf wel een grappig moment.

Hoe zag jullie grote dag er verder uit?

Na het first look moment in de wijngaard en het maken van de foto’s zijn we naar de locatie van de ceremonie gereden. Hier werden wij met live muziek op de achtergrond getrouwd door het zusje van mijn man, echt heel cool. Daarna volgde een borrel met champagne, speeches, lekker eten en natuurlijk feest!

En wat voor een feest… Je hebt zelfs opgetreden in je trouwjurk! Vertel?

Als we zouden gaan trouwen, wilden we ook écht een geweldig feest geven. Met iedereen die we tof vinden en natuurlijk live muziek van mijn band. Wij spelen zelf namelijk ook veel op bruiloften. Dat de band kwam spelen, was geen verrassing, maar dat ik zelf zou gaan zingen ín m’n trouwjurk, dat wist niemand!

Speciaal voor de avond had een je een bijzonder nummer uitgezocht? ?

Gek genoeg doet ‘ik leef niet meer voor jou’ het altijd erg goed op bruiloften. Ik had dus al bedacht: hoe geniaal zou het zijn als ik deze in m’n trouwjurk zou zingen? En zo gezegd zo gedaan. Iedereen ging helemaal los! Daarna heb ik natuurlijk ook nog het nummer smoorverliefd gezongen voor de afwisseling 😉

Wat waren de reacties op je jurk?

Zoveel mensen vonden ‘m mooi. Ook de split vonden ze super cool, vooral in combi met m’n Dr. Martens. Het was gewoon heel erg mij, iedereen vond het heel tof staan!

Super leuk! Tot slot, zou je Assepoester aanraden?

Ja, sowieso. De winkel moet wel bij je passen, als je een soort privé behandeling wilt, is dit niks voor jou. Maar als je niet te traditioneel wilt trouwen, en echt op je eigen manier wilt doen (andere schoenen eronder, jasje erbij, haar op bepaalde manier), dan is dit zeker wat voor jou!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Foto’s overdag door Joyce de Vries van JOYphotography
Foto’s feest door Willem Spaan

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen