De trouwfotografen van Mon et Mine vierden een kleine, winterse bruiloft met lekker eten

Hermine: We hoopten op een relaxte dag, met familie om ons heen. Een kleine bruiloft. Met lekker eten. En mooi weer; niet te koud. Het bleek toch ijskoud, helaas, maar dat heb je in maart: het kan alle kanten op!

Het was twee graden. In mijn korte trouwjurk was dat een beetje koud ja. Gelukkig hadden we een locatie uitgekozen waar we binnen konden trouwen. En er was warme choco en er stonden grote vuurkorven die voor warmte zorgden. Op de foto’s zie je iedereen ook knus lekker met een warme jas aan.

Een eenvoudige trouwjurk

Hermine: Toen ik voor een trouwjurk op pad moest, heb ik meteen gezegd: ik ga naar Assepoester. Via jullie zijn ook heel veel Lucky Girls bij ons terechtgekomen; daar zijn we zo blij mee! Daarnaast wilde ik ook een trouwjurk die niet standaard was en ik wist dat ik daarvoor bij jullie moest zijn.

Stiekem dacht ik al aan een korte bruidsjurk, maar ik weet dat jullie ook altijd zeggen: ‘het wordt toch niet de jurk die je denkt, kom maar passen en dan wordt alles duidelijk.’ Ik had een bepaald budget in mijn hoofd en wist ook dat je met een lange trouwjurk algauw richting de 1000 euro & meer gaat. Daarom wilde ik gewoon een mooie, eenvoudige trouwjurk. Toen vond ik mijn korte trouwjurk: hij liep mooi uit en viel binnen mijn budget. Ik dacht: dit is ’t gewoon.

Het is een echte Hermine-jurk, onder andere omdat ‘ie kort is: ik heb altijd jurkjes aan tot op de knie, dat ‘ben’ ik gewoon. Ik heb nooit een lange jurk aan. En ik wilde er niet heel anders uitzien dan normaal, snap je? Sommige bruiden leven zich helemaal uit met hun haar strak in een knot en heftige make-up, maar dat past niet bij mij. Ik wilde me wel mezelf voelen!

Kleine momentjes opslaan

Hermine: Op onze trouwdag zijn we best laat op de ochtend begonnen. Ik weet nog dat ik toen dacht: begin nou maar met die dag! Ik was er helemaal klaar voor. En uiteindelijk vloog het voorbij. Maar ik heb het allemaal heel bewust meegemaakt. Ik dacht: zelfs als de foto’s mislukken, heb ik alles nog heel helder op mijn netvlies staan.

Ik heb ook de dag ervoor en de dag erna aantekeningen gemaakt van dingen die ik echt wilde onthouden. Details, zoals dat ik voor het eerst naar Ramon toeliep en de stof op zijn pak bewonderde. Dat soort kleine momentjes wilde ik opslaan. Je kunt immers niet álles in foto’s vangen!

Rond 10:00 uur heb ik mijn kapsel laten doen. Ik heb ervoor gekozen om geen make-up te dragen, want dat draag ik normaal ook nooit. Het was een hele relaxte ochtend. Om een uurtje of 14:30 hebben Ramon en ik ons bij de gasten gevoegd op onze trouwlocatie, konden we even hoi zeggen tegen iedereen. Onze locatie was De Woeste Hoeve; een soort oranjerie/kas en een hele lichte locatie. Dat vonden we belangrijk.

Vrij snel na aankomst begon de ceremonie; om 15:30. Mijn moeder had een backdrop gemaakt die achter ons hing tijdens de ceremonie, met allemaal stroken stof in allerlei kleuren. Dat was heel veel werk en kostte veel geduld, maar je kunt dit prima zelf maken. Gewoon stroken stof knopen aan een lang touw. En het effect was geweldig. Na de ceremonie hebben we lekker taartjes gegeten met de gasten, en iedereen heeft ons toen gefeliciteerd.

Omdat we fotograferen op bruiloften, eten we zó veel bruidstaart! Ramon houdt daar niet eens zo van; die is meer van taart met fruit. Ik ben weer gek op chocoladetaart. Daarom hebben we gekozen voor een tafel met verschillende taarten: bramentaart, witte chocolade en sinaasappel, carrot cake, honing-amandeltaart… En je kon ook meerdere stukjes nemen. Omdat we geen alcohol drinken, hebben we een smoothie laten maken waarmee we konden toosten.

We hebben even wat groepsfoto’s gemaakt en een deel van de gasten ging daarna naar huis. Met de rest van ons gezelschap hebben we buiten warme chocolademelk gedronken in de kou.

Een zes gangen diner om nooit te vergeten

Hermine: Omdat een aantal gasten ook zou blijven overnachten, hebben we ze op dat moment de gelegenheid gegeven om in te checken in het hotel. Ondertussen hebben Ramon en ik foto’s gemaakt met de fotograaf; Wesley Nulens. We vinden zijn werk helemaal geweldig en wilden dat hij onze dag zou vastleggen.

Van 18:30 tot 23:30 was ons diner. Een zesgangen diner, heel uitgebreid! We zijn niet zo heel erg van de haute cuisine, dus we dachten wel even van: o jee, wat krijgen we dan? Maar het was heel leuk dat de locatie met ons meedacht. Ze zeiden: ‘carpaccio eet je altijd, dus wij maken er liever een diner van om nooit meer te vergeten.’ Daar was ik heel blij om. We hebben lang aan tafel gezeten, onze ouders hebben nog speeches gegeven en we hebben lekker gekletst.

Ik had kleine lantaarntjes gekocht voor de gasten, met de bedoeling om in een optochtje naar het hotel te lopen. Maar het was zo koud, dat we die 400 meter toch maar met de auto hebben gedaan.

Eenmaal in het hotel, moesten we echt even alles verwerken. Je verzamelt zó veel herinneringen op één dag! We waren ontzettend blij met hoe alles is gegaan. Het was fantastisch! Maar we waren ook wel weer heel blij dat het achter de rug was, dat we aan nieuwe dingen konden gaan denken. Het voelde echt alsof we samen een mijlpaal hadden behaald!

Dingen die ik meeneem in mijn werk

Hermine: We hadden eigenlijk tijd uitgetrokken om de volgende dag nog een uitgebreide photoshoot te doen met onze fotograaf, omdat we nog veel meer gave foto’s wilden, maar mede door de kou hebben we dat afgeblazen. Het was wel goed zo.

Dat is een van de dingen die ik heb geleerd nu ik zelf in de trouwschoenen stond: op de dag zelf een uurtje uittrekken voor een shoot is echt wel genoeg. Wesley was keihard aan het werken, ik stond te bibberen en hij heeft in dat uur supermooie foto’s gemaakt. Dan is het niet nodig om de volgende dag nog twee of drie uur te gaan fotograferen.

Dat neem ik nu zeker ook mee in mijn werk, als ik bruiloften fotografeer: ik wil een paar mooie foto’s maken en ik ben minder in paniek als daar weinig tijd voor is op zo’n dag door alle planningen. Dan lopen wij gewoon iets harder.

Wat me ook is opgevallen, is dat speeches zó veel waard zijn. Dat raad ik ook iedereen aan. We hebben er ontzettend van genoten. En groepsfoto’s zijn ook van belang. Als fotograaf vond ik die nooit zo leuk om te maken, maar voor een bruidspaar is het geweldig om die in het trouwalbum te hebben.

Ik fotografeer nu anders. Ik merk dat ik nu veel meer naar verhalen zoek, dan alleen naar details. Ik ga bij elke bruiloft op zoek naar het unieke karakter van die bruiloft. Want wat een werk gaat er in zoiets zitten: je bent een half jaar bezig met plannen, de familie is een half jaar bezig met het uitzoeken van mooie kleding… het viel me op hoe groot een bruiloft eigenlijk is, zelfs als je ’t klein viert. Hele families zijn daar weken of maanden mee bezig. Ik ben er heel blij mee dat ik getrouwd ben en dit heb kunnen ervaren.

Alle mooie momenten op foto

Hermine: Mijn tip voor andere Lucky Girls is: laat alles vastleggen door een fotograaf, van begin tot eind. Wesley is ook blijven overnachten in het hotel, omdat hij er tot het allerlaatste moment bij is geweest om foto’s te maken. We zijn er ontzettend blij mee dat we foto’s hebben van alle gerechten die zijn geserveerd, van het moment waarop de speeches werden gedaan… dat soort momenten hebben we allemaal op foto. We hebben net ons trouwalbum binnengekregen, dus daar gaan we nog volop van genieten!

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Wesley Nulens
Weddingplanner: Vivian ter Huurne, Het Bruidsmeisje 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen