Nazomer bruiloft in een vintage romantische trouwjurk

Kelly (32) en Rick (34) vierden een relaxte Rotterdamse park bruiloft in oktober. Ze werden getrakteerd op supermooi weer en zomerse temperaturen, dus het is maar goed dat Kelly in plaats van voor een trouwjurk met lange mouwen voor een vintage romantische trouwjurk had gekozen!

Hoe kwam je bij Assepoester terecht?

Kelly: Door een vriendin. Zij was een paar maanden voor mij getrouwd en wist dat Assepoester in Arnhem zat. Ik was eerst op zoek gegaan naar een trouwjurk in Rotterdam, maar daar kon ik het niet vinden. Ik had een bepaald budget en wilde in eerste instantie een trouwjurk met lange mouwen, maar dat zag ik daar helemaal niet. Op de site van Assepoester zag ik fantastische voorbeelden. Ik had het idee dat daar veel meer keuze zou zijn en het leek me een leuke winkel. Het was wel een eindje rijden, maar we zijn er toch heen gegaan.

Hoe vond je het in de winkel?

Kelly: Heel knus. Ik had verwacht dat het groter zou zijn, maar het was er heel gezellig en er was heel veel keuze. Dat moest wel gaan lukken. Ik had er zin in!

Je ging dus op zoek naar een trouwjurk met lange mouwen?

Kelly: Ja, we trouwden in oktober. Uiteindelijk was het bloedheet op onze trouwdag, maar dat wist ik toen nog niet. Een trouwjurk met lange mouwen leek me een goed idee en vond ik er bovendien mooi en romantisch uit zien.

Tijdens het passen merkte ik dat zo’n trouwjurk minder bewegelijk is. Omdat alles aan elkaar vast zit, verplaatst alles mee naar boven op het moment dat je bijvoorbeeld je armen omhoog doet. Dat ging ‘m niet worden. En achteraf, met dat mooie weer, maar goed dus!

Hoe ben je vervolgens te werk gegaan?

Kelly: Ik heb aangegeven wat ik wilde: een trouwjurk met kant, geen dik stof, niet te wijd aan de onderkant, maar recht aflopend. De verkoopster liet wat dingen zien en ik kon aangeven wat ik mooi vond of juist niet. Ik neigde toen al een beetje naar een vintage romantische trouwjurk. Uiteindelijk heeft zij drie trouwjurken gekozen en ik drie en zijn we gaan passen.

Hoe ging dat?

Kelly: Deze vintage romantische trouwjurk had ik als eerste aan. Die eerste trouwjurk was niet spierwit en de onderjurk was heel lichtroze. Daarna heb ik nog verschillende variaties aan gehad op wat het is geworden. Ik heb ook een losse top en een losse rok gepast. Een kanten trouwjurk, met heel wit kant, maar dat stond me niet zo mooi. En nog een trouwjurk met een open rug met doorzichtig kant, maar ook dat was het niet. Mijn gevoel dat ik die vintage romantische trouwjurk nog een keer aan moest werd steeds sterker! De tweede keer dat ik ‘m aantrok heb ik er een sluier bij gepast en een bandje in mijn haar gedaan en toen wist ik gewoon dat dit ‘m was!

Wat vond je zo mooi aan deze vintage romantische trouwjurk?

Kelly: De rug is heel erg mooi, met die knoopjes die helemaal naar beneden door lopen over de sleep. Op de sleep zaten ook nog kleine stipjes. We hebben aan de onderkant een stuk van de onderjurk af gehaald, waardoor je die sleep met dat prachtige kant nog beter ziet. Ook aan de voorkant loopt het patroontje van het kant in het bovenlijf nog door op de rok, waardoor je het daar bijna nog verfijnder ziet. De rok is verder heel simpel, maar juist door dat kant met die bloemen wordt de trouwjurk nog romantischer.

Wat heeft de doorslag gegeven om deze trouwjurk te kiezen?

Kelly: Hoe ik mezelf erin voelde. Als je iets aanpast, en het zit lekker en het staat mooi, dan vervliegen de ideeën die je van tevoren had bedacht. Dat straalde ik zelf uit en dat zag ik weer terug in de reacties van degenen die er bij waren.

Zeker na een paar trouwjurken wist ik dat deze het gewoon was. Hij valt mooi naar beneden, en is daardoor eenvoudig maar toch ook bijzonder. Hij is wel druk door het kant, maar heeft ook weer niet te veel tierlantijnen. Zo ben ik ook wel.

vintage romantische trouwjurk Assepoester

Beschrijf dat eens, in hoeverre past deze trouwjurk bij joú?

Kelly: Ik ben een romantisch type, maar ook recht door zee. Ik zeg waar het op staat, en als iets goed is, is het goed. Ik ga meer af op een gevoel dat ik ergens bij krijg, dan dat ik iets per sé wil.

Toen ik begon met passen leek het wel alsof ik in een verkleedkist met allemaal witte jurken terecht was gekomen. Deze vintage romantische trouwjurk gaf mij een speciaal gevoel, ik voelde me er heel bijzonder en vrouwelijk in. En ik was nog steeds mezelf, het voelde helemaal niet meer als verkleden. Dit was een trouwjurk voor mij.

Hoe reageerde Rick toen hij je zag?

Kelly: We zagen elkaar voor het eerst bij het altaar. Hij was eerst met z’n groomsmen daar aangekomen, en daarna kwam ik, voorgegaan door mijn zusje en beste vriendinnen. Hij stond me met tranen in z’n ogen op te wachten en vond me echt prachtig. Hij had er geen woorden voor, hij kon alleen maar naar me kijken!

Jullie bruiloft was in Rotterdam?

Kelly: Ja, daar komen we vandaan en we trouwden in het Euromast park. In de zomer zitten we daar vaak te barbecuen of we gaan daar wandelen. Nu in de herfst waren de bomen aan het verkleuren en zaten we lekker tussen het groen. We waren al voor de wet getrouwd, dus die dag was er tijd en ruimte voor persoonlijke verhalen, bijvoorbeeld over onze eerste ontmoeting. Net als onze geloften naar elkaar gingen al die speeches gepaard met veel humor en ook hier en daar een traan. Aan het eind hebben we confetti de lucht in geknald en was het tijd voor taart en champagne. We wilden zelfs nog even de Euromast op, maar daar stond zo’n lange rij dat we iets anders hebben bedacht.

Dat klinkt veelbelovend…

Kelly: We wilden toch een beetje spektakel en zijn uiteindelijk in een watertaxi gestapt en een klein stukje over het water gesjeesd op volle snelheid! Ik moest mijn sluier goed vasthouden anders vloog die uit mijn haar! We zijn bij ons hotel afgezet en konden daar nog even chillen totdat het feest ’s avonds begon.

Aha, vandaar die roze rugzak als accessoire bij je trouwjurk!

Kelly: Ja, die had ik speciaal voor die dag gekocht! Rick had al een nachtje in een hotel naast het park geslapen en ik ging ’s ochtends natuurlijk optutten met vriendinnen en mijn moeder. Dan zijn er altijd wel wat laatste dingetjes die je nog mee wilt nemen. Helemaal op z’n Rotterdams ‘niet lullen, maar poetsen’, vond ik dat ik mijn spullen prima zelf kon dragen. Ik heb toch niets aan mijn handen, ook al ga ik trouwen! Iedereen vond het hilarisch, maar het past gewoon bij ons.

En hoe was het feest ’s avonds?

Kelly: Top! De gasten waren er al, en wij kwamen binnen op een nummer waarop we een beetje gingen freestylen. Dat nummer werd steeds heftiger en we hadden tegen vrienden gezegd dat ze vooral lekker mee moesten doen. Daarmee was de sfeer gezet, iedereen danste er op los en dat is tot in de vroege uurtjes door gegaan.

Hoe zat je trouwjurk tijdens de dag?

Kelly: Hij zat prima, alleen bij mijn benen was het bloedheet! Overdag was het superwarm en ’s avonds natuurlijk ook weer. De onderjurk was volgens mij dubbel gevoerd, ik had er zo mee in de Alpen kunnen trouwen! Maar ik heb ‘m gewoon aan gehouden, je draagt ‘m maar een keer en dit was mijn trouwdag! Er zat zelfs een haakje aan om de sleep aan vast te maken en dat is goed blijven zitten, dus ik heb er ook lekker in kunnen dansen!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

vintage romantische trouwjurk Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen