Nine: ”Heel even twijfelde ik. Kon zo’n sexy jurk wel als 41-jarige?”

Nine wist één ding zeker: ik ga met Daan trouwen op Vlieland. Alleen wat voor jurk moest het worden? Een combinatie van bohemian en sexy of toch iets stoerders? Tot haar eigen verbazing koos ze een héle sexy (en prachtige) trouwjurk uit. Maar wel met een te gekke twist…

Jij dacht, ik wil het anders dan anders: ik ga naar Assepoester?

Mijn grootste angst was om geholpen te worden door tuttige verkoopsters. Dat je in 5 jurken gehesen wordt en je er direct eentje uit moet kiezen. Iets wat ik ab-so-luut niet wilde. En dus zocht ik op Google naar ‘bohemian’, ‘niet te moeilijk’ en ‘zelf passen’. Zo kwam ik bij Assepoester uit, ik had meteen het gevoel dat dit wél bij mij zou passen!

Dit werd nog meer bevestigd toen ik een vriendin over mijn plannen vertelde. Ze zei: ‘daar ben ik ook geweest, het was fantastisch!’ Op dat moment wist ik het zeker: ik ga naar Arnhem!

Wat was je eerste reactie van onze winkel?

We werden super vriendelijk ontvangen en het voelde meteen helemaal goed. Echt iets voor mij. ‘’Loop lekker zelf door de rekken heen en kies maar een jurk uit die jij zou willen passen.’’, kreeg ik te horen. Dit was precies waar ik Assepoester op had uitgekozen. Juist die ruimte om zelf te pakken wat je wilt. Als kind droomde ik stiekem van een jurk met veel kant en glitters. En dus ging ik direct voor de grootste blingbling jurk die er was. Gewoon, om toch even te voelen hoe het is om zo’n jurk aan te trekken.

En… Was het een succes?

Nee, die glitterjurk ging meteen weer uit! Het paste helemaal niet bij mij. Iets wat ik al dacht, maar toch fijn om dit bevestigd te hebben. Gelukkig kon ik hierna op de deskundigheid van jullie meiden vertrouwen en zijn we samen naar jurken gaan zoeken die wél bij mij passen.

Vooraf had ik al het idee om te trouwen op sneakers in een bohemian jurk. Maarja, wat is bohemian? Mijn man had vlak voor vertrek naar Arnhem gezegd: ‘niet te veel kant he?’ Tja, wat doe je dan… Bohemian was naar mijn idee toch echt een jurk met kant.

Hoe ben je bij dé jurk uit gekomen?

De verkoopster vroeg of ze een paar suggesties mocht doen. Ze pakte drie jurken en deze waren alle drie precies wat ik zocht. De perfecte middenweg tussen bohemian en glitter. Bij de eerste jurk gingen mijn ogen direct glinsteren. Toen ik ‘m aantrok dacht ik: oei, wel héél sexy dit!

Heel even twijfelde ik, kan dat wel als 41-jarige? Maar mijn zus zei: ‘jij hebt er de borsten voor en kan ‘m hebben, gewoon doen!’ Eigenlijk voelde ik ook snel dat dit ‘m was. Ik zag mezelf er al op Vlieland lopen. Het was echt mijn jurk. En dus volgden er bubbels en zoenen, het was echt een feestje in de winkel en de reis vanuit Utrecht meer dan waard!

Je hebt een eigen stoere twist aan deze sexy jurk gegeven. Vertel?

Tijdens het passen van de jurk dacht ik vrijwel meteen: hier moeten glittergympen onder. En zo gezegd, zo gedaan. In de winkel hingen ook hele toffe spijkerjasjes. Ik keek ernaar en dacht: dit is perfect! De ideale combi tussen lief en stoer. Bovendien maakte zo’n jasje het meer ‘mij’. En voor een strandbruiloft op Vlieland kan het ook nog eens heel goed van pas komen!

Super leuk! En zowel het jasje als de jurk konden direct mee naar huis?

Dat was heel fijn, want we gingen al een maand later trouwen! Echt stress of haast had ik niet. Het komt wel goed, was mijn gedachte. En dat bleek ook totaal niet nodig. Alle jurken pas je direct in je eigen maat, dus er hoeft bijna niks vermaakt te worden. Mijn jurk zat perfect, maar was alleen een stukje te lang. Gelukkig kreeg ik meteen een goed adresje van jullie om ‘m iets te laten innemen.

Jullie kozen voor een festivalbruiloft op Vlieland, hoe zag deze grote dag eruit?

Daan en ik zijn op Vlieland verliefd geworden en wilden daar 7 jaar later ook onze bruiloft vieren. Onze wens was om een intiem buitenfestival te creëren en dat is gelukt!

Onze beste vrienden en familie sliepen allemaal in boshuisjes bij elkaar. Hier hebben we ons ’s ochtends klaargemaakt, gevolgd door het first look moment. Daan huilt nooit, maar kreeg spontaan tranen toen hij mij zag. Daarna heb ik de jurk laten zien aan onze twee kinderen. Ze kregen hele grote ogen en vonden het héél indrukwekkend!

Vervolgens zijn we in een bakfiets naar de trouwlocatie gereden en met z’n viertjes het terrein op gelopen. Een prachtige plek, helemaal in festivalsfeer aangekleed. Na de ceremonie onder de vuurtoren zijn we met z’n allen naar het strand gegaan. Met een heerlijke BBQ, muziek uit de speakers, vuurkorven aan en voldoende drank. Het was één groot feest, waarbij we allemaal in het zand hebben staan dansen. Echt fantastisch!

Dit klinkt geweldig! En wat waren de reacties op je jurk?

Iedereen vond de jurk helemaal bij me passen! Juist door die combi van stoer en vrouwelijk, met sneakers en een jasje. Op het strand kwamen we trouwens nog een kindje tegen. Haar moeder zei: sorry dat we jullie storen, maar ze wil graag iets zeggen tegen je. ‘Ben jij een prinses?’, vroeg ze. Zo zoet!

Tot slot, kan je Assepoester aanraden bij anderen?

Ja! Je wordt super vriendelijk ontvangen, het is een heerlijke winkel. Iedereen die er rondloopt is vlot en spontaan. Niks is tuttig of oubollig. Er zijn ook onwijs leuke gesprekken in de winkel. Zo van: ‘volgens mij staat deze jou ook goed!’. En je kan echt op de deskundigheid van alle meiden vertrouwen. Je past de jurk direct in je eigen maat en neemt ‘m dezelfde dag nog mee. Zeker een aanrader!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Foto’s door: @metlindefotografie

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen