Over the top trouwen in Las Vegas, een feestje in Nederland en een korte trouwjurk op twee manieren dragen

Janneke: “Ik wilde altijd al in Vegas trouwen. Ik hou van lekker over the top; van dat foute. Ik ben ook gek op kerstmis met al die lichtjes. Van ons hoefde trouwen nooit zo, maar we zeiden wel: áls we gaan trouwen, dan willen we dat wel per se in Las Vegas. Van tevoren zijn we een week in New York geweest; dit was een mooie gelegenheid om dat te combineren. En na ons trouwen zijn we gaan honeymoonen in Hawaï. Ja, je bent er dan toch, dan kun je net zo goed al die plekken bezoeken waar je van droomt!”

tGetrouwd worden door Elvis

“We hebben weinig gepland voor onze bruiloft. De tickets geboekt, een bruidsjurk uitgezocht bij Assepoester en hotels vastgelegd en verder dachten we: we zien wel. De eerste dag in Vegas zijn we dan ook op zoek gegaan naar een leuke trouwlocatie. Dat was nog even spannend, want we zouden er maar vier dagen zijn. We hoopten dus maar dat er nog plek was. Maar je kunt echt overal trouwen aan ‘the Strip’. Er waren ook van die kapelletjes waarbij je Elvis dan zag zingen voor een bruidspaar, maar dat was niks voor ons. Dat leek ons wat ongemakkelijk, haha!”

“We kozen voor een niet al te hysterisch kapelletje en een huwelijkspakket waarbij inbegrepen was dat de thuisblijvers in Nederland live mee konden kijken naar de ceremonie. We trouwden om 22:00 ’s avonds, dus om 07:00 ’s ochtends Nederlandse tijd zaten onze vrienden en familieleden achter de computer live mee te kijken!”

“We zijn gewoon met z’n tweeën naar Vegas gegaan, ook omdat we daarna doorvlogen voor de huwelijksreis. Onze vrienden en familieleden vonden het echt iets voor ons om zo te trouwen, we zijn niet zo van de standaard dingen. En daarna zouden we nog een keer voor iedereen ‘trouwen’. Ik had zo ook totaal geen stress. Ik zat ’s ochtends nog in zo’n jacuzzi-ding en ’s avonds stonden we te trouwen in een kapelletje zoals je in de film ziet.”

Trouwdag in Vegas: meekijken vanuit Nederland

“Op de dag zelf hebben we alles heel relaxed gedaan. Onze trouwlocatie had iemand geregeld die naar het hotel kwam om mij haar en make-up te doen, een paar uur voor de ceremonie. Hij was net Picasso; hij deed de make-up op zijn arm en haalde het daar vanaf om mij op te maken, heel apart. We werden opgehaald met een limousine en naar de wedding chapel gebracht. De ceremonie duurde maar een kwartiertje. Ik had op Youtube al een beetje gekeken hoe de trouwambtenaar ’t deed. Het was heel standaard hoor; als je echt je persoonlijke verhaal kwijt wil, moet je niet in Vegas trouwen. Hij liet éen keer in zijn speech het woordje ‘The Netherlands’ vallen en dat was het. Maar dat maakte ons niet zoveel uit: het was hartstikke leuk!”

“Na de ceremonie kregen we een photoshoot; dat hoorde ook bij het pakket. We voelden ons heel speciaal, alsof we Hollywood-sterren waren. Daarna was het best laat en zijn we gewoon taart gaan eten en gaan slapen. We hadden ook nog een beetje een jetlag omdat we net uit New York waren aangekomen. De volgende dag konden we de trouwfoto’s al bekijken. Heerlijk hoor!”

Feestje in Halle: dansen, confetti, vuurwerk en een zak patat

“Voor ons feest in Halle was ik dan veel zenuwachtiger. In Vegas voelde het gemoedelijk; er kon niks misgaan, want er was niemand bij die we kenden! Het zalencentrum waar we ons feest gaven, ligt een beetje in the middle of nowhere, maar mijn vader woont er in de buurt en gaat er vaak eten. We vonden het een superleuke locatie door de gekleurde lampen en het hippe loungegedeelte.
Ons feest duurde van 20:30 tot 01:00. Een vriendin heeft mijn make-up en haar gedaan bij mijn vader thuis, waar mijn zus ook woont. Zo was ik even heel gezellig onder familie. Daarna zijn we doorgegaan naar de feestlocatie, waar de eerste gasten al gearriveerd waren.”

“We hadden een dj ingehuurd; Dj Martin, die kende ik nog van vroeger en er werd lekker gedanst. Echt iedereen stond te dansen, zelfs mijn opa! Vrienden hebben nog confetti over ons heen gegooid en vuurwerk afgestoken om ons heen en mijn vriendinnen hadden een fotoalbum gemaakt, als aandenken aan onze vrijgezellendag. Ook superleuk was onze filmbooth; een soort videozuil ja, een beetje dat Man Bijt Hond-idee. Er staan een paar serieuze boodschappen van onze gasten op, maar soms zie je ook mensen alleen langs dansen. Heel grappig!
Er werden warme hapjes geserveerd en we hebben het feest afgesloten met een zak patat. Het was écht gezellig!”

Één trouwjurk, op twee manieren gedragen

“Ik had mijn trouwjurk veel eerder dan gedacht. Mijn opa is in de 80 en had al gezegd dat hij graag mee wilde als ik mijn jurk ging uitzoeken. Ik wist alleen niet zeker of ik wel een echte trouwjurk wilde; ik vond het ook wel prima om gewoon een leuke jurk te kopen bij de Bijenkorf.
Toen ik in Arnhem aan het shoppen was met een vriendin, liepen we langs Assepoester en zijn we toch even bij jullie binnengelopen. Ik dacht: als ik hier nu toch ben! Ik had nooit verwacht dat ik toen al mijn jurk zou vinden. Maar ik werd er gewoon helemaal enthousiast van. Het is een apartere jurk, anders dan anders – ik hou daarvan. Stond ik daar, zonder mijn opa en iedereen die ik beloofd had mee te zullen nemen! Maar ja, De Jurk ga je ook niet terughangen. Ik ben later nog naar jullie teruggegaan, onder andere voor schoenen, en toen heb ik iedereen meegenomen. Maar die jurk was dus al in the pocket!”

“Een korte trouwjurk zag ik wel zitten, dat vond ik superleuk. Met de sleep erbij werd het nog iets meer een bruidsjurk; dat hebben jullie bedacht. De jurk was daarmee echt ‘af’. Wel het bruidsidee, maar toch een kort, simpel jurkje. Anders dan anders, dat past bij mij. Je weet het gewoon als je de jurk hebt gevonden; dan wordt je gelukkig als je ‘m aanhebt.”

“Ik heb de jurk tijdens de ceremonie in Vegas gedragen met de sleep eromheen en zo kwam ik ook binnen op ons feest in Halle. Toen ik echt de dansvloer op ging, heb ik de sleep afgedaan en er een paars lintje – ook van jullie – omheen gebonden. Zo was het meer een party dress. Het leek in één keer een hele andere jurk.”

Tip: kijk op the Strip

“Als je in Vegas trouwt, kun je ervoor kiezen om alleen voor de show te trouwen, of om het ook te laten legaliseren. Wij kozen voor dat laatste. We moesten daarom nog naar het gemeentehuis in Amerika om het huwelijk officieel te laten verklaren. De papieren werden later naar Nederland verzonden. Toevallig zijn we die gisteren wezen indienen op het gemeentehuis hier, waar ze die nu gaan omzetten in wettelijke Nederlandse documenten. Als het goed is, is ons huwelijk binnenkort echt officieel!”

“Van tevoren dacht ik: als iedereen het maar naar z’n zin heeft op ons feest. We hadden aangegeven dat we geen speeches en stukjes wilden; daar houden we niet zo van. Maar wat onze vrienden hadden gedaan met confetti en vuurwerk was zó leuk; dat zorgde dat de sfeer er gelijk inzat. Daar is het feest alleen nog maar beter van geworden. Iedereen had het naar z’n zin. En er was ook genoeg drank, dus dat zorgt ook wel voor een goede stemming, haha!
En Vegas? Tja, dat was het gewoon. Als ik de foto’s bekijk, word ik er nog helemaal vrolijk van. Ik ben ook superblij dat onze ceremonie ’s avonds plaatsvond, toen het al donker was; daardoor zijn de trouwfoto’s ook heel gaaf geworden.”

“Mijn tip voor andere Lucky Girls die ook in Las Vegas willen trouwen is: ga gewoon daar een locatie uitzoeken, en niet van tevoren. Als je er bent, ziet alles er toch anders uit dan je had gedacht. Bovendien stikt het er van de kapelletjes. Bij ons heb je echt niet zoveel locaties bij elkaar!”

De adresjes van Janneke:

Trouwlocatie Vegas: Chapel of the Flowers, Las Vegas

Korte trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Feestlocatie: Nijhof, Halle

Muziek: Dj Martin

Trouwfotograaf: “Vanessa Fulcher was de hoofdfotograaf maar we hadden ook nog een goede lifestyle fotografe”

Trouwringen: “we hebben onze vriendschapsringen laten graveren bij Edelstijl

Trouwpak: De Bijenkorf

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen