Petra (55): ‘’Mijn eerste reactie? Holy moly, wat hangen er veel jurken!’

Toen Petra op haar verjaardag ten huwelijk werd gevraagd was haar reactie: ‘oke, maar dan wel in Italië!’ En zo gezegd zo gedaan. Samen met hun gezin en beste vrienden maakten ze er een romantisch bruiloftsweekend van. Inclusief een ‘bellissima’ trouwjurk van Assepoester waar menig Italiaan van achterover sloeg!

Jij dacht, áls ik ga trouwen wil ik dat meteen goed aanpakken?

André vroeg mij 2 jaar geleden ten huwelijk. Ik dacht daar komt niets meer van aangezien we beiden al eerder getrouwd zijn geweest. Maar op mijn verjaardag kreeg ik een IPad cadeau met op de achterkant gegrafeerd: ‘Lieve Petra, wil je met mij trouwen?’. Toen ik op keek zat hij op z’n knieën en vroeg hij mij ten huwelijk in het bijzijn van alle kinderen. Iedereen ging klappen!

Mijn reactie was: ‘oke, maar dan wil ik wel in Italië trouwen’. Het liefst bij Jet, een goede vriendin die daar een Bed & Breakfast heeft. En dat is precies wat we hebben gedaan!

Met als eerste missie: een trouwjurk. Waarom besloot je naar Assepoester te gaan?

Ik las op jullie website een artikel over hippe trouwjurken die ook voor de oudere bruid geschikt waren. Met mooie foto’s van Tanja Jess in jullie trouwjurken. Toen dacht ik: dan kan ik daar ook wel heen! Ik vond jullie ook meteen leuk en lekker hip overkomen op de website en op Instagram. We zijn beiden eerder getrouwd geweest. De eerste keer was ik heel jong en deed ik alles traditioneel, maar nu wilde ik het echt op mijn manier doen.

Je was behoorlijk verrast toen je de winkel binnen stapte, vertel?

‘Holy moly wat veel jurken!’ Dat was het eerste wat ik dacht. Er hing zoveel moois, echt meer dan ik verwacht had. We werden ook zo enthousiast ontvangen en geholpen. Wat fijn is dat je vooraf meteen goede uitleg krijgt. Dan weet je dat voorin de goedkopere jurken hangen. Hoe verder je naar achteren loopt, hoe hoger de prijzen worden. Met 1999 euro als hoogste bedrag. Achterin hingen de meeste jurken met toeters en bellen, dus daar hoefde ik niet te zijn. Dat was niet mijn ding.

En toen kon het zoeken beginnen, vond je het lastig om al die jurken langs te gaan?

Ik vond het heerlijk! Je gaat gewoon lekker rondlopen en pakken wat je mooi vindt. Vooraf had ik bedacht dat ik een strandachtige jurk zou willen. Iets dat zou passen bij Italië zonder al te veel poespas. Tijdens mijn eerste rondje trok ik 4 van dit soort jurken uit het rek. Ze leken allemaal een beetje op elkaar, maar dan wel met nét een ander patroontje in het kant.

Zat hier je droomjurk tussen?

Een van de jurken bleek niet in mijn maat op voorraad, maar toen een van jullie meiden dit zag, is ze meteen voor mij gaan zoeken. Ze wist dat er nog een soortgelijke jurk in de verpakking achter hing, die was echt net binnen gekomen. En wat bleek: dit was dé jurk! Hij sloot perfect aan en zat meteen lekker. Mooi strak, strandachtig en vrouwelijk. Precies zoals ik het graag zag. Ook mijn ‘’bonus’’dochters en schoondochters waren super enthousiast: ‘deze gaat papa heel mooi vinden!’, zeiden ze. Ik vond het alleen nog een tikkeltje gewaagd, want kan zo’n jurk wel op mijn leeftijd? Maar die twijfels werden snel weggenomen. ‘Jeetje Peet, je bent 55 en je kan het gewoon hebben! Hij staat je prachtig!’.

En zo is het! Toen kon het plannen van de Italiaanse bruiloft echt beginnen?

Ja, na het aanzoek heb ik Jet meteen gebeld, ze vond het zo’n eer dat wij het bij haar B&B wilde doen. Ze had alleen nooit eerder een bruiloft georganiseerd, dus ik ben alles zelf gaan regelen. Van het papierwerk tot de parkeervergunning en van de menu’s tot de fotograaf. Ook zijn we tussendoor nog een keer naar Italië gereisd om ter plekke dingen te regelen en de locatie te bekijken.

Jullie maakten er één grote huwelijksvakantie van?

De week voor het huwelijk zijn we met ons hele gezin al op vakantie gegaan. Daar konden we op het gemeentehuis alvast de papieren tekenen en kregen we ook de sleutel mee van het kloostertje waarin we wilden trouwen. Op donderdag zijn we alles gaan versieren, toen kwamen onze beste vrienden en naaste familieleden aan. ’s Avonds volgde nog een gezamenlijk diner als aftrap van het bruiloftsweekend.

Hoe zag de grote dag eruit?

’s Ochtends liep ik samen met mijn zoon de trap af bij de B&B. Alle gasten stonden beneden te wachten en begonnen direct te klappen. André was ook helemaal onder de indruk en heeft zelfs een traantje gelaten. Vervolgens zijn we naar een klein kloostertje gereden voor de ceremonie en hielden we een typisch Italiaanse aperitivo op straat. De Italiaanse voorbijgangers hadden zulke leuke reacties! Van spontaan geklap tot ‘Bellisima, bellissima!’. Ik voelde me ook echt zo op mijn gemak in de jurk.

Met nog een spontane tussenstop op het strand?

“s Middags ging iedereen terug naar de B&B om op te frissen voor het diner. Maar onderweg in de trouwauto zei Andre: ‘’zullen we nog één drankje doen?’ En dus zijn we spontaan op blote voeten het strand opgegaan. Zo’n onvergetelijk moment met weer zulke leuke reacties van de Italianen. Daarna volgde een heerlijk lang diner. Zaterdag hebben we er ook nog een geweldige dag van gemaakt en zondag gingen de meesten naar huis. Het was geweldig!

Dit klinkt ook prachtig! Tot slot nog één vraag: zou je Assepoester aanraden?

Zeker! Er hangt een heel leuk sfeertje. Niet te veel poespas of slijmerig gedoe, gewoon gezellig. En je wordt super goed geholpen. De meiden hebben zoveel expertise en adviseren je op zo’n goede manier. Ze hebben het beste met je voor, zijn eerlijk en weten precies wat je goed staat. Ook fijn dat er zowel jonge als oudere mensen door de winkel lopen. Als iets oudere bruid heb je dus ook heel veel keuze!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Foto’s door: Antonio Alberti 

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen