Niet traditioneel trouwen op Bali in een pittige korte trouwjurk

Ina: Ik heb altijd gezegd: ik ga nooit trouwen. En Walther zei: altijd ‘ik ga niet nog een keer trouwen’. En toch… he popped the question! Toen heb ik gezegd: ik ga niet traditioneel op het stadhuis trouwen. Zo kwamen we op het idee om in het buitenland te trouwen. En trouwde ik in een pittige korte trouwjurk.

Niet traditioneel

Ina: De bruiloft op Bali vieren, was een idee van Walther. Eigenlijk is Curacao ons tweede stekkie, maar gezien mijn stelling om het niet traditioneel te vieren en op een andere plek te trouwen, lag dat teveel voor de hand. We hebben familie in Australië, dan was het voor hen relatief niet zo ver reizen naar Azië. We kwamen er een villa tegen die wordt verhuurd door De Oesterkoning. Het ligt in een gebied dat ze ‘Lovina Beach’ noemen. Het was net een samentrekking van ‘love Ina’. Dat vonden we zo mooi, dat de keuze snel was gemaakt.

002_ina

Ik was alleen eens in Maleisië geweest en nog nooit op Bali, Walther wel. De beslissing was tweeledig: ik ben best perfectionistisch en een controlfreak, maar al vanaf dag één hadden we onafhankelijk van elkaar dezelfde voorkeuren en keuzes voor de bruiloft. Toen Walther zei dat Bali geweldig was, heb ik daar geen moment aan getwijfeld.

Assepoester, dat is echt iets voor jou

Ina: Een vakgenoot van mij in de PR-wereld woont in Arnhem en kende Assepoester. Ze zei: ‘O dat is echt iets voor jou. Daar kun je echt een trouwjurk vinden die apart en eigenwijs is’. Het was 45 minuten rijden vanuit Waalwijk, samen met mijn moeder en mijn ‘gekregen dochter’, zoals ik mijn stiefdochter het liefste noem. Zij had gelijk een ‘Say yes to the dress’-idee in haar hoofd.

Korte trouwjurk ideaal voor op het strand bij Assepoester in Arnhem

Hoe ik ben geholpen bij Assepoester? Supergoed! Door iemand die meteen doorhad wat bij mij past. Ik heb ook zelf gekeken en gesnuffeld, want het is altijd leuk om te zien wat er allemaal hangt. Er waren sowieso twee rekken vol trouwjurken waarvan ik dacht: o ja, dit is echt ‘ik’: eigenwijze, pittige, korte trouwjurken. Uiteindelijk heb ik drie of vier trouwjurken aangepast en de tweede wilde ik niet meer uit.

Een pittige korte trouwjurk

Ina: Het is een pittige little white dress geworden. Met een verrassende twist door het losse rokje dat ik eroverheen droeg. Dat rokje heb ik uiteindelijk geworpen, in plaats van een bruidsboeket. Het is opgevangen door een vriendin die de volgende dag ten huwelijk werd gevraagd bij het diner!
Iedereen vond het echt een ‘Ina-trouwjurk’. Alle meiden vonden ‘m met rokje het leukst en de mannen zonder rokje, want dan was ‘ie sexy.

Korte trouwjurk ideaal voor op het strand bij Assepoester in Arnhem

Ideaal voor op het strand zo’n korte trouwjurk

Ina: We wilden er een beach wedding van maken, met een soort Bali meets Ibiza-stijl. Gewoon een relaxte, hippie-achtige sfeer. Maar dan niet zoals Wesley & Yolanthe hoor! Omdat we in roepies hebben betaald, grappen we weleens: onze bruiloft kostte ook vier miljoen hóór! Haha.

Mijn korte trouwjurk was trouwens ideaal voor op het strand. Zo kon ik de hele tijd onbezorgd genieten en dansen.

We zijn op een scooter weggeggaan en met een bootje aangekomen. De ceremonie was aan het strand en we wilden geen dresscode. Iedereen mocht lekker in z’n beachoutfit komen. ‘s Avonds was er een Indische rijsttafel in plaats van een traditioneel diner. Er was een dj en we hebben gefeest in en rond het zwembad. Bovendien hadden we een echt Balinees draaiboek: er was een starttijd, ergens zouden we met een bootje gaan varen, ‘s avonds naar bed en daar tussenin trouwen. Er stond dus heel weinig vast.

005_ina

Verrassing

Ina: ’s Ochtends hebben we op ons gemak gebruncht, daarna is iedereen gaan tutten en lekker gaan doen waar ‘ie zin in had. Wij zijn stiekem weggeslopen en met een scooter naar het bootje gebracht. Het was een verrassing dat wij per boot aankwamen bij de trouwlocatie. Iedereen stond ons daar al op te wachten. Het duurde even voordat ze wisten dat wij op het water aankwamen!

In totaal waren er 25 mensen. Dat is spontaan ontstaan: eigenlijk zouden we alleen met mijn ouders en de kinderen gaan, maar de één na de ander vroeg: ‘Is het goed als ik ook kom? Dan ga ik gewoon daar op vakantie!’. Dus zo is het aantal gasten gegroeid.

012_ina

Voetjes in het zwembad

Ina: Voor de ceremonie, rond 14:30 uur, ben ik door mijn ouders naar voren gebracht, Walther door zijn kinderen. De ambtenaar heeft een leuke speech gegeven, heel informeel. Het was een Nederlander die daar toevallig woont. Onze vrienden hadden stukjes ingeleverd en wij hebben ook nog wat anekdotes aangehaald. Daardoor was het niet te zwaar en gewoon relaxed.

014_ina(2)

Natuurlijk hebben we daarna geproost! Celebrate good times! Met de voetjes in het zwembad, echt perfect. We hebben de avond afgesloten met een toost voor de Balinese mensen die de catering en drankjes hebben verzorgd. Want het waren superlieve mensen. Echt, als je je een prinses wil voelen, moet je bij hen zijn!
Niemand hoefde BOB te zijn, want ze konden na het feest meteen in de villa hun bed in rollen. Een aantal gasten is ook nog na de bruiloft gebleven. Wij zijn in totaal 14 dagen in de villa gebleven.

031_ina(2)

Zó geregeld

Ina: We hebben van tevoren zelf een hele playlist gemaakt, want we vinden muziek een belangrijk deel van de bruiloft, waar we zelf invloed op wilden hebben. Dat is het enige dat we echt al vanuit Nederland hebben geregeld. De rest is allemaal geregeld door de mensen van de villa. Het waren gewoon Nederlands sprekende mensen, dus dat was ideaal. Ik hoefde alleen mijn moodboardjes op te sturen en zij zorgden voor de aankleding, decoratie, eten en sfeer. Na twee of drie keer op en neer mailen was het geregeld.

Wat ik het hoogtepunt vond? De speech van de kinderen van Walther. Omdat dat heel mooi puur en spontaan was, waardoor het ook een emotioneel moment werd. Maar eigenlijk was de hele bruiloft geweldig… ik zou het zo weer doen!

Korte trouwjurk ideaal voor op het strand bij Assepoester in Arnhem

Ga voor een korte witte trouwjurk

Ina: Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: volg je gevoel. Probeer vast te houden aan dat wat voor jullie het belangrijkste is. Want gezelligheid, sfeer en gelukkig zijn kun je niet in een draaiboek vangen. Daarvoor moet je echt kunnen loslaten. En een tip voor iedereen die op Bali of in het buitenland gaat trouwen: ga voor een little white dress! Want je staat er vaak niet bij stil dat daar een totaal ander klimaat heerst. Dat is denk ik wel de belangrijkste tip die ik wil meegeven.

Wil je ook zo’n gave korte trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Ina:

Trouwlocatie: Villa Buddha, Bali

Trouwambtenaar: Jan Stolk (te Lokapaksa Villa Buddha)

Korte trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen