Pleun: “Eigenlijk is er niets mooiers dan de liefde vieren!”

Pleun (26) uit Veldhoven vond trouwen altijd maar onzin. Gelukkig ging haar vriend Paul (30) toch op z’n knieën. Pleun reisde zelfs af naar Assepoester, op zoek naar dé trouwjurk. De crop top trouwjurk met blote buik waar ze toen verliefd op werd, bleek perfect bij haar te passen. Pleun: “Ik vond het wel een heel eind reizen, maar omdat Assepoester trouwjurken tot 1500 euro verkoopt, weet je wél waar je aan toe bent.”

Hoe kwam het dan toch tot een bruiloft, voor iemand die nooit wilde trouwen?

Pleun: Ik heb nooit de meisjesdroom gehad over die ene dag in je leven met zo’n witte trouwjurk. Er gaan zoveel mensen scheiden; ik vond trouwen maar een beetje onzin. Tot ik om me heen zag dat mensen ziek kunnen worden of overlijden, en hoe sterk getrouwde koppels in zulke situaties blijken te zijn. Ik besefte me dat ik het jammer vond dat eigenlijk zo weinig mensen nog de moeite nemen om de liefde te vieren. Dat gaf Paul de doorslag om toch een ring te gaan halen!

Toch op zoek naar zo’n witte trouwjurk dus?

Pleun: Inderdaad. Mensen vroegen of ik een lijstje had met trouwjurken die ik zou willen. Maar nee, daar had ik nog nooit over nagedacht! Met mijn moeder en zus ben ik naar een trouwbeurs gegaan. Dat vond ik heftig! Ik zag mijzelf in geen een van de tentoongestelde trouwjurken. Het leek me een beter idee om gewoon naar een grote stad te gaan en daar een gave jurk of een pak te kopen.

Een poos later bezocht ik een andere trouwbeurs (Engaged) en daar was de sfeer en uitstraling al heel anders én beter. Er liepen meiden van mijn leeftijd en de stijl ging meer richting bohemian trouwjurken. Heel gaaf, maar die trouwjurken waren dan ook meteen 3000 euro. Ik zou dat bedrag al niet uitgeven aan een gewone ouftit, laat staan aan iets wat je één dag draagt!

Jij had een ander budget in gedachten?

Pleun: Ja, ik wilde tot maximaal 1500 euro gaan. Ik wist dat trouwen geld ging kosten, maar er komt meer bij kijken dan alleen een trouwjurk. Daarnaast wilde ik de jurk zelf betalen. Ik ben een dagje met mijn moeder, schoonmoeder en zus op pad gegaan met het budget van 1500 euro in mijn hoofd. Natuurlijk – als een meisje in een snoepwinkel – vielen mijn ogen toch steeds op duurdere trouwjurken.

In mijn zoektocht naar betaalbare trouwjurken had ik Assepoester gevonden. Ik vond het wel een heel eind reizen, maar omdat Assepoester trouwjurken tot 1500 euro verkoopt, weet je wél waar je aan toe bent.

Wat was je eerste indruk in de winkel?

Pleun: Ha, de eerste indruk had ik al buiten de winkel! Ik zag een trouwjurk in de etalage met kant van boven en een egale rok. Mijn zus en ik werden helemaal wild: die moet je passen, en die! Dat gevoel had ik nog niet eerder gehad bij de andere bruidszaken.

Hoe werd je geholpen?

Pleun: Echt super leuk! Dat was voor mij ook nog een eyeopener. Ik heb zelf in de mode gewerkt en veel verkooptrainingen gedaan, maar de manier waarop ik werd geholpen inspireerde mij enorm! De verkoopster stelde allerlei vragen, over mij! Wat voor type ik ben, wat ik leuk vind om te doen. Ze heeft helemaal niet gevraagd naar wat voor trouwjurk ik wilde. Niet of ik een lange of een korte trouwjurk zocht. Ik was echt heel benieuwd wat ze voor me mee zou brengen.

Oh, nu zijn wij ook benieuwd naar wat je hebt gepast!

Pleun: Mijn zus en ik hadden ondertussen al een aantal trouwjurken gezien. Om en om hebben we toen trouwjurken die zij en ik mooi vonden gepast. Tot we een favoriet hadden: een klassieke, strakke trouwjurk. En toen kwam de verkoopster met de crop top trouwjurk. Mijn eerste reactie was dat ik daar toch veel te dik voor zou zijn, maar ze spoorde me aan om ‘m gewoon maar eens aan te trekken.

Ik had een crop top trouwjurk eigenlijk nog nooit gezien. Ik twijfelde dan ook of het wel kon en of het bij mij paste. Toen ik het pashokje uitstapte, was het eigenlijk meteen duidelijk… ik begon spontaan te dansen voor de passpiegel.

Wow, wat goed! Was je meteen overtuigd?

Pleun: Nee, dat niet. Ik vond het heel gaaf dat de crop top trouwjurk uit twee delen bestond. Dat zie je wat minder vaak. Tenminste: in de dure bruidszaken hebben ze deze trouwjurk niet en op de beurzen was dit soort jurken vaak nog versierd met een steentje hier en een kantje daar.

Echter was deze crop top trouwjurk ook een kanten trouwjurk en de rug was open met knoopjes. Dat liep weer heel rustig over in de losse rok die een klein sleepje had. Toch twijfelde ik tussen de crop top trouwjurk en die klassieke, strakke trouwjurk die ik met mijn zus had gevonden.

Hoe heb je toch besloten dat het de crop top trouwjurk met blote buik werd?

Pleun: Ik kon vol zelfvertrouwen zeggen hij lekker zat en mooi stond! Ik ben ook veel met fotografie bezig en iets moet mooi zijn van zichzelf. Niet gemaakt, maar hoe het in werkelijkheid is. Ik heb ook prinsessenjurken aan gehad waar ik me heel mooi in voelde, maar waarin ik helemaal strak werd getrokken. Ik wilde wel kunnen dansen en me vrij kunnen bewegen tijdens mijn bruiloft.

Mijn zus zei: ‘Pleun, zie jezelf eens staan! Waarom zou je nog naar een andere winkel gaan als dit goed voelt? Het is de betaalbare trouwjurk die je zocht, en je neemt ‘m mee!’

crop top trouwjurk met blote buik Assepoester

Wat maakt deze crop top trouwjurk met blote buik jou?

Pleun: Ik ben best creatief en het leek alsof ik deze trouwjurk zelf in tweeën had geknipt. Als ik gewoon liep, was ik het brave meisje en de ideale schoondochter. Als ik mijn armen omhoog deed, kwam mijn enthousiaste, drukke en wildere kant meer tevoorschijn.

Ik vond het ook vooral leuk dat deze crop top trouwjurk met blote buik echt heel anders dan anders was. Ik zoek altijd graag het randje op met kleding, en wil altijd graag iets wat niemand anders heeft. Ik had dit zelf nog nooit gezien, dus mensen zouden zoiets nooit verwachten. Uiteindelijk bleek het echt mijn droomjurk.

Hoe waren de reacties op je crop top trouwjurk met blote buik?

Pleun: Heel grappig, iedereen vond me al mooi, maar pas toen ik bewoog zagen ze door mijn blote buik dat mijn trouwjurk uit twee delen bestond. Dat vond iedereen echt gaaf. Ik had tegen Paul gezegd dat ik misschien wel geen trouwjurk zou dragen, dus die wist echt niet wat ie kon verwachten. Het had ook een broek of een korte trouwjurk kunnen zijn.

Hij was vooral blij dat het een witte, lange trouwjurk was. Hij vond mij wel een echt bruidje, maar niet in een standaard trouwjurk. Precies wat ik wilde. Zijn outfit had voor mij ook niet beter gekund. Ik vond het supercool dat ook hij out-of-the-box is gegaan!

Hoe zag jullie dag eruit?

Pleun: Paul heeft mij thuis opgehaald. Met een kleine groep hebben we vervolgens geluncht. Na de lunch zijn we met de trouwauto – een klein Dafje – naar een meer gereden voor de fotoshoot. Die had ik tot in de puntjes voorbereid met een bevriende fotografe. Zij woonde toen nog tijdelijk in India en kwam speciaal voor de bruiloft over naar Nederland.’s Middags was de ceremonie bij een watermolen.

Familieleden en vrienden hielden zulke emotionele toespraken, dat ik alleen maar heb gehuild! Na afloop hebben we geproost met een biertje of prosecco. We hadden gezorgd voor een tafel vol zoetigheden van de Sprinkles Bakery. Met onze gezinnen hadden we vervolgens een besloten diner. De avond hebben we afgesloten met een knalfeest met een band, DJ en een gin-tonic bar. Het was bloedheet, maar een geslaagd feestje!

Was je crop top trouwjurk met blote buik lekker luchtig in die warmte?

Pleun: Overdag wel, al steeg de hitte me vooral naar mijn hoofd van alle emoties. Ik was heel blij dat mijn crop top trouwjurk uit twee delen bestond, en dat ik een blote buik had in plaats van een korset!

Het diner was op een zolder en tijdens het eten heb ik mijn trouwjurk aan de achterkant helemaal open geritst. Ik heb een emmer ijs gevraagd en daar het hele diner met mijn voeten in gezeten. Ik moest echt afkoelen. Ik heb mijn haren opgestoken zodat die ook uit mijn nek waren. Dat was allemaal top, want ik heb daarna weer de hele avond gedanst!

Hoe kijk je terug op je bruiloft?

Pleun: Eigenlijk is er niets mooiers dan trouwen! Als ik dit van tevoren had geweten, had ik er misschien wel meer naar verlangd. Het deed mij vooral veel om te beseffen hoe rijk je bent met vrienden en familie. Met alle nare dingen die kunnen gebeuren in het leven, is het zo mooi om de liefde te vieren.

Sommige mensen besteden het geld liever aan een huis of aan een reis, maar dat is vaak alleen iets voor met zijn tweeën. Juist de liefde vieren met vrienden en familie om je heen heeft mij heel gelukkig gemaakt. Mocht er later iemand ziek worden of overlijden, dan was diegene er wel bij op onze dag.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

crop top trouwjurk met blote buik Assepoester

Foto’s: Suzanne Pijnenburg 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen