Ramona trouwde in Las Vegas: ”ik wilde een niet-traditionele & pittige trouwjurk”

Met z’n tweetjes naar Las Vegas om daar samen in het huwelijksbootje te stappen? Ramona en Sander deden het! Lekker relaxt en intiem, precies zoals ze het allebei graag wilden. Met in Nederland nog een tweede bruiloftsfeest voor alle familieleden en vrienden!

Jullie dachten, wij gaan onze bruiloft lekker anders dan anders doen?

Dit begon zelfs al met het huwelijksaanzoek, want ik besloot mijn vriend zelf ten huwelijk te vragen. Ik dacht: ik ben 36, ik vraag het gewoon zelf! Why not? Toen we samen uiteten waren heb ik hem gevraagd. De hele bediening zat in het complot en onze vrienden en familieleden verzamelden zich stiekem bij ons thuis. Toen we daar aan kwamen stond iedereen er als verrassing en hadden we meteen ons verlovingsfeestje! Hij wist van niks en was echt super verbaasd!

Hoe kwam je vervolgens op het idee van een Las Vegas wedding? 

Het mag van ons allebei wel een beetje anders dan anders. Bovendien wilden we onze bruiloft echt samen beleven. Het zou ons feestje worden, op onze manier en het liefst ergens in het buitenland. Sander sprak zijn voorkeur uit voor Amerika en toen kwamen we al snel op het idee: dan maar in Las Vegas!

Wat tof! Er moest eerst nog een jurk gekozen worden! Waarom besloot je naar Assepoester te gaan?

Ik wilde echt een niet-traditionele jurk. Bovendien vind ik heel veel winkels saai en veels te degelijk. Dat wilde ik dus absoluut niet. Toen ik jullie op Facebook tegenkwam dacht ik meteen: ja, dat ziet er tof uit! En dus ging ik op naar Arnhem.

Wat was je eerste reactie toen je de winkel binnen liep?

Super! Zo geniaal om al die jurken op een rij te zien. Ik dacht meteen: dit gaat helemaal goedkomen. En dat was ook zo. Het is zo lekker no-nonsense en gezellig. Alleen al dat je zelf mag kijken en pakken wat je leuk vindt. Gewoon lekker de rekken door, net zoals in een gewone kledingwinkel.  Je wordt ook super goed geholpen. Jullie meiden zien echt goed wat iemand staat en weten je ook te verrassen met verschillende opties. Zo van: krijg nou wat, dit staat me ook!’

Je kwam niet met lege handen binnen, maar met hele mooie laarzen. Vertel?

Ja, ik had mijn cowboylaarzen meegenomen: die wilde ik echt aan en daar moest de jurk ook bij passen. Ook zo leuk dat dit bij jullie heel normaal is om mee te nemen. Er lopen ook bruiden op sneakers of Dr Martens, super tof om te zien.

Wat voor soort jurk had je in gedachten?

Ik wilde een pittige trouwjurk, het liefst met een strak lijfje en een iets kortere voorkant. Omdat het in Las Vegas ontzettend warm is, wilde ik ook niet te veel stof en geen mouwen. Lekker luchtig en fijn om te bewegen.

En nog geen 1,5 uur later stond je alweer buiten met een trouwjurk! Hoe ging dat?

Ik ben eerst zelf wat jurken uit het rek gaan pakken, maar toen ik die paste dacht ik: oh, dit is helemaal niks.’ Vervolgens is een van jullie meiden gaan helpen. Ik had namelijk een jurk gezien die boven mijn budget was en zij zocht naar een soortgelijke goedkopere variant.

Toen ik de jurk zag dacht ik eerst: nee, deze is heel anders. Maar toen ik ‘m aantrok zei ik: ‘ik ben klaar, dit is ‘m!’ De jurk zat zo mooi, door de top met korset word je helemaal ingesnoerd. Briljant, want een buikje is meteen weg!

Wat goed! En dus kon de champagne geopend worden?

Ja, zo leuk dat jullie er echt een feestje van maken. Gezellig samen met de mensen met wie je bent, lekker gebakje erbij en natuurlijk bubbels. Het is toch best een dingetje als je je trouwjurk hebt gevonden, dus heel leuk dat jullie hier aandacht aan besteden!

Tijd om de bruiloft in Las Vegas te plannen! Hoe was het om dit te regelen?

Wij hebben alles zelf geregeld en dat is echt goed te doen. In Las Vegas hoef je alleen een married license van tevoren aan te vragen. Op de dag van trouwen haal je deze in een leuke auto op en rij je vervolgens door naar de kapel waar je gaat trouwen. Het vliegen met een trouwjurk is trouwens ook goed te doen. Deze gaat los mee in de handbagage en wordt in de cabine gehangen.

En over die trouwjurk gesproken, hoe reageerde Sander?

Wij zijn de ochtend van het trouwen eerst naar het ontbijt gegaan, rustig de dag gestart en daarna samen omgekleed op de kamer. Sander moest mij helpen om de jurk dicht te maken, dus dit hadden wij in Nederland al geoefend. Van een echt ‘first look’ moment op de dag zelf was dus niet echt sprake, omdat hij ‘m al gezien had. Maar toch was het een bijzonder moment, hij vond ‘m fantastisch en 100% mij!

Hoe zag de grote dag er verder uit?

Na het klaarmaken zijn we naar de kapel gereden. Hier kan je als bruid in een aparte ruimte je nog even klaarmaken terwijl Sander bij het altaar ging staan. Toen de muziek begon te draaien, ben ik naar het altaar toe gelopen. Daar hebben we onze geloftes uitgesproken en zijn we getrouwd door de ambtenaar. Het was zo intiem en bijzonder, alleen maar wij twee samen. Daarna zijn we naar de mooiste plekjes van Las Vegas gereden voor de foto’s, ook echt een onvergetelijk moment!

Zou je Las Vegas aanraden aan andere bruiden?

Absoluut! De stad is geweldig en de mensen ontzettend vriendelijk. Ik zou ook zeker aanraden om daarna nog een rondreis door Amerika te maken.

En er volgde nog een tweede feest in Nederland?

Tijdens de ceremonie in Las Vegas keken onze ouders en mijn dochter via een livestream mee, maar verder was er natuurlijk niemand aanwezig. Speciaal voor onze vrienden en familieleden organiseerden we daarom nog een groot tuinfeest.

Inclusief onze trouwkleding, lekkere cocktails, een heerlijke BBQ en natuurlijk goede muziek. Het was geweldig! Iedereen vond de jurk helemaal mij en ook onwijs origineel. Het klopte gewoon precies!

Heb je een tip voor bruiden die het ook anders willen aanpakken?

Je moet doen wat voor jou goed voelt. Als je veel mensen op je bruiloft wilt, is dat helemaal oké. Wil je weinig mensen of misschien zelfs niemand uitnodigen, dan is dat ook oké! Wij vonden het iets heel intiems, echt iets tussen hem en mij. Het vieren van de liefde kan je ook altijd nog met een groot feest doen. Volg je hart, mensen vinden er toch altijd wat van!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen