“Het is een fijn idee dat je met iemand praat die naar je luistert en die op zoek gaat naar de beste jurk voor JOU.”

Renée: “Geen prinsessenjurk. Dat was het idee dat ik in mijn hoofd had. Algauw kwam ik Assepoester tegen op internet. Ik dacht: dat ziet er gaaf uit, goed om daar eens naartoe te gaan. Dat was eigenlijk maar kort voor de bruiloft: het was mei en we zouden eind juni gaan trouwen. Maar ik las dat je bij Assepoester je trouwjurk gelijk kunt meenemen. Handig!”

Fijn, iemand die op zoek gaat naar de beste jurk voor jóu

“De trouwjurken van Assepoester spraken me aan; het was ook net even wat anders dan anders. Dat je ook trouwjurken zag met sneakers eronder enzo. Assepoester heeft een edge in plaats van poppig te zijn. Ik ben ook niet zo’n meisje-meisje. Ik dacht: dan moet ik er ook niet zo uitzien op mijn bruiloft, anders klopt er iets niet!”

00001_renee

“Het was best een stukje rijden naar Arnhem, bijna een uur. Maar ik dacht: daar wil ik naartoe! Mijn moeder, schoonmoeder en twee vriendinnen gingen met me mee. Quirina hielp ons en zij was gelijk heel relaxed. Ik kreeg het idee dat ze mij heel goed begreep en doorhad wat bij me paste. Tegelijkertijd gaf ze me ook de ruimte. Ze gaf goed advies en was niet opdringerig; da’s een groot compliment voor Assepoester! Het is een fijn idee dat je met iemand praat die naar je luistert en die op zoek gaat naar de beste jurk voor jóu.”

November Rain-trouwjurk

“Als kind vond ik de ‘November Rain’-clip van Guns ‘n Roses supergaaf. Zo’n trouwjurk was wel een droom, maar ik wist niet of het me zou staan. Dus als het iets totaal anders zou worden, dan zou dat ook goed zijn. Ik wilde openstaan voor álles.”

00044_renee

“Toen ik deze trouwjurk aantrok, was ik er meteen verliefd op. Omdat ‘ie iets meer ‘rock’ is. Ik vind het ook mooi dat de achterkant lang is, dan heb je wel dat zwierige gevoel. Dus uiteindelijk ben ik in mijn November Rain-jurk naar huis gegaan! Mijn moeder, schoonmoeder en vriendinnen vonden het ook echt gaaf. ‘Echt een Renée-jurk’, zeiden ze. Ze herkenden mij er in. Dat vond ik belangrijk.”

Een relaxte korte trouwdag

“In januari, ongeveer een maand nadat hij me ten huwelijk vroeg, zijn Tom en ik al voor de wet getrouwd. Daarna hielden we een klein feestje bij ons thuis. Nu zouden we er een relaxte korte dag van maken: eind van de dag wat gaan drinken met de familie, ‘s avonds een kerkdienst en aansluitend feest. We hebben zelf de hele avond op de dansvloer gestaan. Écht feest was het.”

00049_renee

“Onze feestlocatie was een loungekelder, mooi aangekleed. Het voelde laagdrempelig, niet als een locatie waar je poepiechique gekleed naartoe moet. De liveband van Tom heeft gespeeld op ons feest en hij heeft zelf ook nog gedrumd. Eigenlijk paste alles heel mooi bij elkaar: de muziek, de locatie, alle mensen die we kenden. Dat maakt het intiem en gezellig.”

Club-sfeertje

“We zijn onze trouwdag begonnen met een drankje in de tuin van mijn ouders, rond 15:00 uur. Ik kwam van de kapper en heb me daar omgekleed. We hebben wat foto’s gemaakt met de familie en ze daarna naar het restaurant gestuurd om alvast wat te gaan drinken. Ondertussen zijn Tom en ik trouwfoto’s gaan maken in het park. Er was zelfs een videograaf bij. Het regende, maar dat maakte eigenlijk niet uit.”

00012_renee

“Daarna hebben we gegeten bij restaurant Buena Vista en gezellig gezeten. Het is een restaurant met tapas & steaks. In de kelder heb je een club-sfeertje, met witte strakke leren banken en een steigerhouten bar. We hebben bewust weinig meubels laten staan, zodat iedereen zou gaan dansen.”

Ontroerend

“De kerkdienst begon om 18:30 uur. Ik vond het heel erg bijzonder. In onze trouwvideo hoor je ook onze trouwgeloftes, die we die dag zelf hebben ingesproken. Dat mijn vader mij heeft weggegeven vond ik heel bijzonder en ontroerend. We hadden net twee stappen gezet de kerk in en ik moest al huilen! Maar het klopte gewoon allemaal, het was zo mooi.”

00058_renee

“Daarna was het feest. Ik heb Tom verrast door samen met zijn band een nummer voor hem te zingen. Niet dat ik dat zo goed kan, maar ik heb er zó van genoten! De zanger trok mij op het podium en we hebben zo’n lekkere foute jaren ’80 ballad gespeeld: Time Stood Still van Bad English. Stoer? Nee joh, ik dacht: nu ik een witte jurk aan heb, vindt iedereen mij toch wel cool. Dus nu kan het!”

“Naast de liveband was er ook een dj. Of we het laat hebben gemaakt? We lagen om 03:45 in bed, denk ik. Rond 00:45 gingen de meeste mensen weg. Wij hebben nog even nagezeten, nagepraat, meegezongen met de muziek. Omdat ons huis op loopafstand van de feestlocatie lag, zijn we ‘s nachts in trouwkostuum naar huis gelopen, ik op mijn slippers!”

00046_renee

Jezelf kunnen zijn

“Het hoogtepunt voor mij was dat ik van de hele dag heb genoten en die bewust heb meegemaakt. Met alle mensen waar we van houden erbij. Of dan alles helemaal volgens planning zou lopen of niet, het was allemaal prima.”

00053_renee

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls? Waar ik het meest van heb genoten, is dat we onszelf konden zijn en alle onderdelen werden verzorgd door mensen die we goed kennen. Van videograaf tot feestlocatie en dj. We hebben zelf bepaald hoe en met wie wij het wilden vieren en daarom voelde het heel ontspannen. Als bruidspaar wilden we er in ieder geval ontzettend van genieten en dat is gelukt! Ik dacht: kom maar op, en loopt ‘t anders, dan maakt het ook niet uit!”

Bekijk hier ook de trouwvideo van Renée & Tom:

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Studio Subliem (Sabine Franke)

Videograaf: Maarten Haase Filmingenieur

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen