Trouwen in een boomgaard, een knalfeest en een relaxte trouwjurk

Kristel: “Op internet heb ik gezocht naar een bruidsmodewinkel die gewoon relaxt was en niet te opgeprikt. Ik zag het niet zo voor me dat ik op een podiumpje zou worden gezet om te wachten tot de verkoopster bruidsjurken zou aandragen. Assepoester is de eerste winkel en de enige winkel waar ik naartoe ben gegaan en de eerste jurk die ik aantrok, was het al.”

“Ik zag er van tevoren een beetje tegenop; het wordt algauw zo’n ‘ding’, want iedereen vroeg ‘heb je al een jurk?!’. Na een uurtje rijden kwam ik aan bij Assepoester, samen met mijn oma en mijn moeder. De sfeer was relaxed: ‘ga lekker zitten of ga lekker rondneuzen’ werd er gezegd. De manier waarop ik ben geholpen, vond ik heerlijk. De meiden konden je adviseren als je wilde, maar ze traden niet teveel op de voorgrond. Ook dachten ze mee. Wat ik voor mijn trouwdag in gedachten had, zo was de winkel ook. Gewoon relaxed.”

012_kristel

Opgelucht de winkel uit

“Ik wilde vooral een trouwjurk waarin ik goed kon bewegen. Ik had uiteindelijk twee jurken te pakken. Ik heb ook nog getwijfeld over een korte trouwjurk. Maar ik zag mezelf toch echt rondstruinen in die lange relaxte trouwjurk. Ook had ik er een decolleté in en dat vond ik geweldig, want dat heb ik anders nooit! Ik heb er een bustier onder gedragen en vond het helemaal geweldig. Ik heb de hele dag naar mijn eigen decolleté zitten kijken, haha.”

“Dit is echt mijn jurk, omdat ik me er goed in voel. Ik kan me er goed in bewegen en hij staat me ook goed. Ik hoef hier niet strak in met een korset eronder. Mijn moeder en oma zeiden ook meteen: ‘O ja, dit is het’. Dat een stukje stof je zo blij kan maken hè? Van tevoren ga je op pad met de angst van ‘o jee, gaat het wel lukken?’ en even later ga je opgelucht de winkel uit. Ik werd er héél blij van.”

relaxte trouwjurk

Alle dingen die ik niet wilde

“Ik had niet zoveel met trouwen op zich: ik wilde niet zo’n strak schema van 30 pagina’s voor onze trouwdag. Daarom heb ik eerst een lijst gemaakt met alle dingen die ik níet wilde: corsages, een trouwstoet, bedankjes, een tafelschikking, niet samen de taart aansnijden en geen speeches of stukjes. Het moest relaxed zijn. En daarbij hoorde ook een relaxte jurk.”

“We wilden in de boomgaard van mijn ouders trouwen, liefst op blote voeten. Mijn ouders hebben achter hun tuin een mooie boomgaard liggen. We hebben contact met de gemeente gezocht en die zeiden ons dat we een gefundeerde overkapping moesten regelen. Dat was nog veel gedoe. Uiteindelijk vonden we op Marktplaats een bedrijf dat prieeltjes verhuurt en opbouwt. We moesten nog wel goedkeuring krijgen van drie ambtenaren, maar het is goed gegaan. Na afloop van de bruiloft is het prieeltje ook weer netjes afgebroken en wij hadden daar geen omkijken naar.”

016_kristel

Veel zelf doen

“We hebben een tentenbouwer ingehuurd die op maandag is begonnen met de opbouw. Het had alleen enorm geregend, waardoor hij met de trekker vast kwam te zitten in de modder. Toen zijn we op dinsdag maar begonnen om het pad te effenen met stro, zodat de gasten niet weg zouden zakken in de modder.”

“We hebben ook veel zelf gedaan: we hebben de locatie versierd met potjes met lichtjes erin en samen met mijn vader heb ik richtingaanwijzers gemaakt. Hij maakte ook de plankjes waarop de ringen lagen en freesde onze namen in een houten bankje uit de winkel van mijn ouders, dat als gastenboek ging dienen. Een paar tantes hebben ’s middags geholpen in de bediening en taarten gebakken.”

“Mijn bruidsboeket heb ik zelf geplukt in een weiland achter het huis van mijn ouders. Daar woont een leliekweker, die een om zijn perceel een rand heeft waar veldbloemen groeien. Hij had tegen mijn ouders gezegd dat ik daar bloemen mocht plukken, dat heb ik de dag van tevoren gedaan. Mijn moeder heeft er toen vlak voor de bruiloft een boeketje van geknoopt. Aan het eind van de avond waren het allemaal slappe sprietjes, maar dat maakte toen niet meer uit!”

Regen

“Om 12:00 uur kwamen Ivo en de kinderen mij ophalen bij mijn ouders, waar ik ook heb geslapen. We zijn naar de hei gereden in een Volkswagenbusje. Het hoosde de hele dag al, dus hebben we even gewacht en Buienradar in de gaten gehouden tot het droog zou zijn. Toen het nét een half uurtje droog was, hebben wij onze kans gegrepen.”

023_kristel

“Toen we om 14:00 uur terug waren bij het huis van mijn ouders, regende het nog steeds. Maar de gasten kwamen om 15:00 uur aan en toen was het droog. Perfect! We hadden ook binnen in de tent kunnen trouwen, maar wilden dat het liefst buiten doen. Gelukkig kon dat precies: de ceremonie duurde tot 16:30 uur en we waren nog de laatste handtekeningen aan het zetten, toen het weer begon te regenen. Onder doorzichtige parapluutjes die we hadden geregeld, zijn we weer naar binnen gevlucht.”

021_kristel

Hugo’s, ijsjes en Toscaans grillen

“We hebben geproost met Hugo; een drankje met limoen en munt dat wij gewoon heel lekker vinden. De tantes hadden de taartentafel klaargezet. Daarna vond de barbecue plaats, binnen in de tent. We dachten: het moet relaxed zijn, maar het is wel een bruiloft, dus we gaan niet voor de worsten en hamburgers. In plaats daarvan werd het Toscaans grillen. Na afloop was er een ijskar met schepijs, van een ijssalon in de buurt.”

030_kristel

“Vanaf 21:00 uur waren we met 150 gasten, voor het feest. In de tent stond een hele leuke dj uit Zwolle te draaien. Ook was er een ‘crazy fotocorner’ met maskers en hoedjes waar je partypics kon maken. De fotograaf die ook op het feest was, heeft daarvoor gezorgd. Buiten was het droog en bijna sprookjesachtig met al die kaarsjes en lampjes.”

Wat kan er misgaan?

“We gingen door tot 03:30 uur. Zo fijn, we hoefden geen eindtijd aan te houden. Wij zijn toch altijd de laatsten die weggaan van een feestje, dus dat deden we ook op onze eigen bruiloft. De dj is om 01:30 uur gestopt en daarna zijn we gewoon met een groep achtergebleven om lekker te kletsen, heerlijk.”

037_kristel

“Overdag was het relaxed, ’s avonds een knalfeest. Ik ben nog nooit zo relaxed geweest als op die dag: ik had me ’s ochtends zelfs verslapen! Het was gewoon allemaal goed geregeld en ik hoefde nergens heen. Bovendien besefte ik me: wat kan er misgaan? Ik hoefde alleen maar ‘ja’ te zeggen!”

039_kristel

Een team

“Met 15 personen hebben we nog ontbeten bij mijn ouders, konden we lekker napraten. Vrienden van ons die in een Bed & Breakfast in de buurt verbleven, kwamen ook bij ons ontbijten, dat vonden ze veel gezelliger. Met z’n allen hebben we daarna nog wat opgeruimd op de trouwlocatie.”

“Het leuke aan dit samen doen met vrienden en familie is dat je echt een team bent. De hele week werk je naar die trouwdag toe. Op zaterdagavond lagen we om 03:30 uur op bed en we waren om 08:00 uur al weer klaarwakker om op te ruimen. Daar zijn we in totaal twee dagen mee bezig geweest.”

036_kristel

Voetballen in de boomgaard

“Er waren drie vriendjes van de kinderen aanwezig. Samen hebben ze zich wel vermaakt in de boomgaard; lekker voetballen enzo. We hadden een pinata voor ze opgehangen die ze kapot mochten slaan. Rond 21:00 uur heeft een buurvrouw onze kinderen opgehaald en naar bed gebracht, in het huis van mijn ouders. Toen ik na afloop aan de jongste vroeg wat hij het leukst had gevonden, zei hij: ‘In de boomgaard spelen met mijn vriendje.’.”

“Tijdens de ceremonie hadden de kinderen ook een rol: zij droegen de ringen en mochten een kinderakte ondertekenen die we hadden gedownload van internet. Ze zongen ook een liedje dat ze speciaal voor de ceremonie hadden ingestudeerd, heel schattig. Toen moest ik natuurlijk wel een traantje laten.”

Een goed feest

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: blijf dicht bij jezelf. Wil je het persoonlijk houden, zoek dan uit hoe je dat voor elkaar krijgt. Laat je niet teveel leiden door plaatjes van andere bruiloften. En maak je niet te druk om regen of een lampje meer of minder; die maken het niet tot een goed feest. Verzamel gewoon je familie en vrienden om je heen, dan komt het goed!”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

 

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen