Klein trouwen, een supergoed diner, rocken met opblaasgitaren, gin-tonics en een rode trouwjurk

Seline: “Ik ben naar Assepoester gegaan omdat ik het vooral mooi vond dat er andere jurken te koop zijn dan alleen maar witte Sissi-jurken. Gewoon moderne trouwjurken, niet zo over the top. Ik vind Assepoester echt anders dan anders. En dat ben ik zelf ook. Ik wilde dus echt geen traditionele trouwjurk!
Ik woon nu in België maar kom uit Huissen, in de buurt van Arnhem. Vroeger kwam ik vaak langs Assepoester en dan dacht ik altijd al: als ik ooit ga trouwen, dan ga ik daarheen voor mijn trouwjurk.”

Spannend, zo’n trouwjurk

“Ik was best zenuwachtig, vond het spannend om samen met mijn moeder langs te gaan. Ook omdat het voor het eerst in mijn leven was dat ik een trouwjurk zou passen. Maar ik kwam meteen binnen in een ongedwongen sfeer. De meiden die mij hielpen, deden dat heel fijn, ook toen ze me in de jurk hielpen hijsen.”

007_seline

“Het gekke was: toen ik binnenkwam, dacht ik dat ik een witte kanten trouwjurk zocht. Die paste ik ook als eerste aan, een super mooie jurk. Maar ik wist al meteen: dit is het niet, ik voelde me er helemaal niet lekker in. De derde jurk die ik paste, was een rode trouwjurk. Lekker anders dan anders en ik merkte dat ik me er meteen heel goed in voelde; niet raar of ongemakkelijk. Ik was meteen verkocht; wilde ‘m niet meer uitdoen!”

“De mensen in mijn omgeving vonden ‘m héél gaaf. Ze hadden het niet verwacht, zo’n rode trouwjurk. ‘Wit had je nooit zo goed gestaan’, zeiden sommige van hen zelfs.”

Klein trouwen

“We wilden de bruiloft vooral klein houden, zodat er een persoonlijke en ongedwongen sfeer zou ontstaan. We hebben 40 mensen uitgenodigd. Het leuke aan het met zo’n kleine groep vieren, is dat je totaal jezelf kunt zijn, omdat ze je kennen. Het voelde daardoor intiem; precies wat we wilden. Goed eten is belangrijk voor ons, dus wilden we ons ook focussen op een supergoed diner.”

“We zijn om 16:00 uur getrouwd in de Waterburcht in Lanaken. Het heeft ook een oude romantische kapel, die onlangs volledig is gerestaureerd. Van binnen is het lekker kneuterig met houten bankjes, dat vonden we leuk. Het is ook nog eens bij ons om de hoek, dus een ideale trouwlocatie!”

Een supergoed diner

“Om 17:00 uur zijn we met de gasten gaan eten in La Butte aux Bois; een hostellerie. De receptie was buiten en wij zijn ondertussen foto’s gaan maken. Het was ineens supermooi weer, wat een mazzel!”

005_seline

“De receptie duurde tot 19:00; daarna begon het diner. Op arnhemsmeisje.nl had ik toevallig gelezen over het idee om een walking dinner te doen. Dat leek ons ook heel leuk. Bij het voor- en hoofdgerecht hadden we een vaste tafelindeling; daarna werd het meer een feest. De muziek ging harder en Guido en ik deden een openingsdans. Daarna werd de bruidstaart aangesneden en het dessertbuffet geopend.”

Bruidstaart & gin-tonics

“Omdat we echt goed eten heel belangrijk vonden, kozen we voor haute cuisine, maar dan wel in een informele sfeer. Tussen de gangen door – het was een vijfgangendiner – waren er speeches van vrienden en familieleden. En de bruidstaart was zó mooi! Omdat we elkaar hebben leren kennen in een ziekenhuis – we werken allebei in de kaakchirurgie – stond bovenop de taart een koppeltje met onze trouwkleren aan en een mondkapje op. Ze stonden bovenop een grote kies. Echt superleuk!”

006_seline

“Er is tot 24:00 uur gegeten, daarna hebben we nog tot 02:00 uur een feestje gehad. Er is gedanst en op een gegeven moment kwamen ook de gin-tonics op tafel. We hebben veel gin-tonic-fans in de familie, vandaar.
Nabije vrienden en familieleden bleven slapen in het hotel, waar wij de bruidssuite hadden. De volgende ochtend hebben we nog samen ontbeten in de tuin, daarna volgde past het echte afscheid. Daar hebben we veel goede reacties op gehad; onze gasten vonden het echt mooi om nog even te kunnen napraten.”

Rocken

“We hebben de gasten voornamelijk vermaakt met het goede eten en Jenga-stenen als gastenboek. Daar konden ze wat op schrijven terwijl wij foto’s gingen maken. Ook hadden we een fantastische openingsdans! We wilden het niet te stijf, niet te klassiek, en hebben op ‘Paradise by the dashboard light’ staan rocken met opblaasgitaren. Daarna hebben we iedereen van de stoelen af getrokken en ging de hele boel los en dansen. Het scheelt dat je dan al een paar wijntjes op hebt, haha! Het bleek een goed, geslaagd plan.”

009_seline

Doen wat goed voelt

“Het mooiste vond ik de trouwgeloftes. We hadden afgesproken om die zelf te schrijven en het was gewoon zo mooi om Guido te horen uitspreken waarom hij wilde trouwen en wat voor hem de essentie is. Ik kwam daarna niet meer uit mijn eigen woorden! Ook de speeches van de mensen om ons heen vond ik erg bijzonder.”

002_seline

“Het belangrijkste bij het organiseren van je bruiloft is denk ik dat je vooral moet doen wat goed voelt. Dat hebben wij ook gedaan en achteraf zouden we niks anders doen. Het was informeel, klein en met supergoed eten. Dan kun je ook jezelf zijn en is het niet erg als er wat tranen vloeien. Voor ons was het perfect.”

>De adresjes van Seline:

Trouwfotograaf: Ronny Wertelaers

Trouwlocatie: Waterburcht, Lanaken

Feestlocatie: La Butte aux Bois, Lanaken

Bruidstaart: Ester Creemers van Hemelse Taarten

Trouwpak Guido: Het Heerenhuys, Lanaken

Rode trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen