Trouwen aan het water, picknicken, zelfgemaakte bruidstaart, een groot feest en een rode trouwjurk

Gerrie: “Ik had hier al een beetje in de buurt gekeken naar bruidsmodewinkels, toen ik de website van Assepoester tegenkwam. Het klonk meteen goed; niet zo’n stijve winkel, maar gewoon een leuke zaak waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen. Ik ben in de herfstvakantie samen met een vriendin vanuit Friesland naar Arnhem gereisd. Dat het dik een uur rijden was, was voor ons geen probleem; we hebben er een gezellige dag uit van gemaakt. Met als hoogtepunt natuurlijk het bezoek aan Assepoester.”

Durf

“Ik vond het bij Assepoester heel plezierig, het voelde heel ontspannen en vrij. Er zaten meer dames aan tafel waarmee we leuke gesprekjes hadden. Toen ik zelf in de rekken ging kijken, zag ik ‘m meteen hangen: een rode trouwjurk met veel tule. ‘Durf je dat?’, vroeg één van De Meiden van Assepoester aan me. ‘Ik denk het wel’, zei ik. Toen hebben we nog even een gesprekje gehad waarin ze me vroeg wie ik was, wat voor werk ik deed, waar ik ging trouwen…. ‘volgens mij past die rode trouwjurk goed bij je’, zei ze.”

“Het was meteen raak. Toch heb ik nadien nog wel even twijfels gehad. Ik dacht: kan het nog wel, op mijn leeftijd? Ik denk dat ik misschien toch een beetje bang was wat de buitenwereld ervan zou vinden, omdat het zo anders dan anders was. Maar ze vonden het prachtig. Ik heb er geen één gehoord die het niet mooi vond! Henk was positief verrast, die had dit nooit verwacht. Hij kwam me ophalen in een prachtige witte trouwauto; een Mercury. De chauffeur was mijn neef die als hobby enkele prachtige Amerikaanse auto’s in zijn bezit heeft. Hij had ons aangeboden zijn trouwauto te gebruiken en was ook onze chauffeur.”

Een groot feest

“Voor zowel Henk als voor mij was het de tweede keer. In 2006 ben ik weduwe geworden, Henk is een aantal jaar geleden gescheiden. Allebei hebben we drie zoons, dus samen zes jongens. Ik heb dus eigenlijk drie families; mijn familie, die van Henk en de familie van mijn overleden man. Een flink aantal mensen!
Eerst dachten we daarom: laten we het maar klein houden, met alleen vrienden en familie. Maar omdat ook buren en collega’s me tijdens de ziekteperiode van mijn man zo gesteund hebben, wilden we ook hen graag uitnodigen. Tel een grote familie daarbij op en dan kom je op 200 man. Maar het is een heel mooi, groot feest geworden.”

005_gerrie

“Onze feestlocatie was Hotel-restaurant Ie-Sicht in Oudega. De locatie ligt aan de uitlopers van een Fries meer en heeft een terras aan het water. We konden dus ook ’s avonds lekker buiten zijn. De eigenaar heeft zelfs een speedboot voor ons geregeld; na afloop van het feest konden we instappen en wegvaren in het donker, om het feest af te sluiten.”

Picknicken

“Henk heeft mij de ochtend van onze trouwdag om 10:30 uur opgehaald bij mij thuis. We zijn eerst naar ‘mijn school’ gegaan; ik geef les aan leerlingen van groep 3 en 4 op een basisschool. Ze stonden op het plein, met allemaal versierde bogen waar we onderdoor moesten lopen. Ook hadden ze liedjes voor ons ingestudeerd, heel leuk. Voor mijn klas had ik tasjes gemaakt met wat lekkers erin, wat ballonnen en voor de meisjes een miniatuur trouwjurkje en voor de jongens een stropdasje.”

003_gerrie

“Daarna zijn we foto’s gaan maken in het bos. Ik zag er best tegenop, want ik ben niet iemand die graag poseert. Maar we hadden een hele leuke, jonge fotografe – dit was de eerste reportage die ze in haar eentje deed – en het is heel mooi geworden.”

“We zijn vervolgens naar natuurgebied De Kale Duinen gegaan; daar heb je een zandverstuiving, een hele mooie locatie. We hadden daar afgesproken met onze zes jongens met aanhang en de kleinzoon van Henk om te picknicken. De jongens hadden broodjes en drinken meegenomen. We dachten: anders zien we onze jongens helemaal niet tot bij de ceremonie! Leuk om dan even zo’n moment samen te hebben.”

006_gerrie

Trouwen met zes getuigen

“In het gemeentehuis in Oosterwolde waren er 75 gasten bij. Ze hadden niet vaak zo’n volle zaal gehad, zeiden ze. Omdat we zelf onze trouwambtenaar mochten kiezen, kozen we voor een vrouw die ook in het onderwijs werkt en die de ceremonie helemaal in het Fries kon doen. Dat spreken wij ook tegen elkaar, dus dat paste wel bij ons. Ze deed het heel leuk en het was een mooi verhaal. Ook bijzonder dat onze zes jongens allemaal getuige waren. Je mag er officieel maar vier hebben, maar de twee anderen mochten bijtekenen in het trouwboekje. Zo hebben we ’t opgelost!”

“We gingen meteen door naar de kerk in Oosterwolde. Die was vlakbij, dus we konden er lopend naartoe. Er waren ook wat kinderen uit mijn klas bij en de kerk zat helemaal vol. Een hele mooie dienst vonden we ‘t. Ook omdat we elkaar in eigen woorden trouw hebben beloofd. Dat was ook wel emotioneel hóór… het mooiste moment van de bruiloft denk ik.”

009_gerrie

“Onze kleinzoon van 4 jaar heeft de ringen gebracht en er was live muziek; een organist en een bandje met een gitarist, pianist en saxofonist. Een mix van twee stijlen die samen toch een geheel vormden. We zijn blij dat het gefilmd is, want het is heel mooi om terug te bekijken.”

Champagne & zelfgemaakte bruidstaart

“In het restaurant van de feestlocatie hebben we geproost met champagne. Er was een heerlijk warm buffet en iedereen kon zelf een plekje kiezen om te gaan zitten; dat maakte het heel ontspannen. Samen met vriendinnen heb ik vooraf bij een banketbakker in Hoogeveen de bruidstaart gemaakt. Hij geeft daar les en liet ons van marsepein roosjes en blaadjes maken. Het was heel ontspannen en natuurlijk enorme voorpret. De taart was heerlijk! We kregen ook een stuk mee; dat ligt nu in de vriezer en gaan we volgens traditie volgend jaar op onze trouwdag opeten.”

“We hebben nog even op het terras gezeten met uitzicht op de boten die daar aangemeerd lagen. Om 20:30 uur kwamen ook de andere gasten, voor het feest.
Mijn neefje Wessel van 16 jaar treedt vaak als dj op in het dorpshuis en heeft op ons feest ‘onze’ muziek gedraaid. Er kwamen tussendoor veel stukjes, van een quiz met levensvragen tot aan een lied. Maar uiteindelijk heeft iedereen gedanst. Zelfs mijn schoonouders stonden op de dansvloer!”

Weg met de speedboot

“We hadden nog wel even door willen feesten, maar met de locatie hadden we afgesproken dat het feest tot 00:30 uur zou duren. We zijn op de speedboot gestapt en weggevaren. Even later – toen alle gasten weg waren – kwamen we weer terug en hebben we met onze jongens nog even zitten napraten en borrelen. Henk en ik bleven op de locatie overnachten – dat was erbij inbegrepen – en konden daar ook de volgende ochtend lekker ontbijten. Dat voelde heel ontspannen allemaal.”

“Toen we de volgende ochtend bij de auto aankwamen, bleek die volgestopt met rode en witte hartjesballonnen. We hebben de meeste maar in de kofferbak gepropt en de rest laten knallen. Want er moesten natuurlijk heel wat cadeaus mee! Maar het was een heel leuk idee, echt een verrassing.”

013_gerrie

“Wat ik het hoogtepunt vond? De dienst in de kerk; wat Henk tegen mij zei, vond ik héél bijzonder. We hebben allebei een moeilijke periode achter de rug en de woorden die hij daarover zei, waren heel mooi. Het ging erover dat je elkaars leven mooier maakt, elkaar gelukkig maakt, samen met je jongens, die blij zijn dat je degene hebt gevonden met wie je je leven wilt delen. Ik vond het ook geweldig dat onze zoons samen hebben gewerkt en met z’n allen dingen voor onze bruiloft hebben bedacht.”

Goede keuze

“Wat ik andere Lucky Girls wil meegeven, is dat het denk ik vooral belangrijk is dat het een ontspannen dag is. Ik was van tevoren erg druk, met schoolwerk, de kinderen en het regelen van de bruiloft. Dan is het fijn dat je op de dag zelf weet dat alles goed is geregeld en je je nergens druk om hoeft te maken. En dat het ook een feest is waar je bewust van geniet. Als je wat ouder bent, voelt trouwen toch wel weer anders dan toen ik op jonge leeftijd trouwde. Je weet heel goed wat je wel en niet wilt en ik heb het nu ook bewust meegemaakt, niet in een roes. Daar heb ik van tevoren ook wel over nagedacht hoor, dat ik er zo in zou gaan.”

“Zo dacht ik overigens ook over de jurk. Ik dacht: ik trouw nog maar één keer, dan wil ik ook een bijzondere trouwjurk! Ik had ook in een mantelpakje kunnen trouwen, maar ik wilde er gewoon voor gaan. De reacties van de anderen waren zo verrassend; zelfs de ouderen vonden ‘m heel mooi. Ik had gedacht: die denken straks ‘oeh, wat opvallend!’. Maar heel veel mensen zeiden: ‘deze trouwjurk past precies bij jou’. Dan denk ik: ja, ik heb toch echt wel de goede keuze gemaakt!”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Gerrie:

Trouwfotograaf: Joanneke Fotografie

Feestlocatie: Hotel-Restaurant Ie-Sicht, Oudega

Trouwpak Henk: Elinga Mode, Drachten

Rode trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Rode trouwschoenen: Heine

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen