“Ik voelde me heel fijn en mooi in mijn trouwjurk, terwijl ik van tevoren bang was dat ik me ongemakkelijk zou voelen.”

Met welk idee ging jij naar Assepoester?

Annejan: In eerste instantie ging ik samen met mijn moeder naar Assepoester om me alleen een te orienteren. Ik was nog nooit eerder in een bruidsmodezaak geweest, dus het was het beeld dat ik in mijn hoofd had.

Het was de bedoeling om dan later samen met oma, mijn schoonmoeder en mijn twee beste vriendinnen op pad te gaan. Maar van het een kwam het ander en voor ik het wist, had ik mijn trouwjurk al gevonden, bij Assepoester.

En waarom dan naar Assepoester en niet naar een andere bruidsmodezaak?

Annejan: Omdat het de enige winkel was waar ik zonder afspraak binnen kon lopen. Dat vond ik héél fijn, dat ik niet zo’n druk zou voelen van ‘o jee ik moet iets passen’.

We kwamen binnen op een zaterdag en het was hartstikke druk, maar De Meiden van Assepoester ontvingen me heel enthousiast. ‘Kijk rond!’, riepen ze. Redelijk snel vond ik een trouwjurk die leek op wat ik in mijn hoofd had. Mijn moeder zei: ‘Pas ‘m nou maar, anders blijft ‘ie in je hoofd zitten’.

Alle pashokjes waren bezet, maar ik kon gelukkig ook in het atelier passen, tussen de naaimachines! Dat maakte me niet uit, dat vond ik juist leuk en laagdrempelig.

012_annejan

De eerste trouwjurk die ik aantrok, een romantische bruidsjurk, was het gewoon. Bijzonder, want het kan natuurlijk ook dat je eerste keuze niet bij je staat. Ik heb nog vijf andere jurken aangepast – een paar totaal verschillende – maar die eerste jurk was toch echt mijn jurk.

Het is dus een romantische trouwjurk, strapless, met een hele mooie open rug. Dat wilde ik ook graag. Ik voelde me er heel fijn en mooi in, terwijl ik van tevoren bang was dat ik me ongemakkelijk en opgedirkt zou voelen. Ik was heel zelfverzekerd: het voelde goed en hij zat mooi!

Wow, dat ging dus heel vlot!

Annejan: Ook mijn moeder was enthousiast. Maar we zouden eigenlijk alleen maar even kijken… Ik heb even nagedacht: wil ik nog verder kijken? Maar ik merkte dat dit gewoon mijn jurk was. En weg is weg natuurlijk. Als je je dat bedenkt, en dan denkt van: ‘shit!’, weet je genoeg. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik deze jurk al zo snel heb gekocht.

022_annejan

Bij de afspraak voor het laten vermaken van mijn jurk, heb ik wél iedereen meegenomen. Het was een maand later en ik dacht: o, als ik ‘m zelf nog maar mooi vind! Toen ik hem in het pashokje klaar zag hangen, dacht ik: o, jaaa…! Mijn vriendinnen zeiden: ‘Whoa, man! Echt een perfecte jurk voor jou’.

Wat voor soort bruiloft wilden jullie?

Annejan: Wij wilden een toch wel redelijk traditionele maar informele bruiloft. Het traditionele zat ‘m vooral in de volgorde: eerst de ceremonie en dan een groot feest. Maar de sfeer was informeel. Zo heb ik zelf taarten gehaald bij een koffiezaakje waar wij graag met z’n tweeen taart eten, in plaats van een klassieke bruidstaart.

Onze trouwlocatie was Huis Kernhem in Ede. Een oud landhuis met een mooie trouwzaal. Er ligt een park omheen en in het voorjaar is dat supermooi groen, met een oprijlaan waar eikenbomen staan.

De feestlocatie was ‘t Veerhuis in Opheusden: een oude boerderij die is gerenoveerd. Met eikenhouten balken aan het plafond en een grote bar. Die stijl vinden wij heel mooi. Het ligt ook aan het water, dus we konden ‘s avonds na het eten nog op het terras zitten. Het perfecte plaatje.

En hoe zat het met de zenuwen?

Annejan: Ik vond mezelf eigenlijk best relaxed op onze trouwdag! ‘s Ochtends was ik lekker bij mijn ouders om me op te tutten. Terwijl de kapster bezig was, zat ik lekker in mijn badjas met een kopje thee. De visagist heeft eerst mijn moeder, oma en schoonmoeder opgemaakt en daarna mij.

Mijn moeder heeft me in mijn jurk geholpen. Dat vond ik wel een bijzonder moment. Ik werd een beetje emotioneel: o ja, nu gaat het echt gebeuren! Ik voelde me helemaal mooi en dacht: nou, kom maar op met die bruiloft!

011_annejan

Niels haalde me op bij de voordeur van mijn ouderlijkhuis. Iedereen stond buiten, het was supermooi weer. Ik deed de deur open en… jeetje, wat bijzonder om elkaar zo mooi te zien. We hebben koffie gedronken – even relaxen. Wij wilden ook een relaxdag, daarom hebben we alles ruim gepland zodat we de tijd konden nemen. Ik heb een hekel aan haasten!

Och, wij ook. Dus de rest van de dag ging ook relaxed?

Annejan: Ja. Met de fotograaf en de ceremoniemeesters zijn we foto’s gaan maken, buiten bij Kernhem. Mijn nichtje was onze fotograaf. Dat voelde zowel bijzonder als relaxed; geen wildvreemde, maar iemand die je kent. De sfeer was meteen goed!

Ik heb wel heel even getwijfeld of ik haar met zo’n grote klus wilde opzadelen; het leek me pittig voor haar. Maar ik wist ook dat ze ‘t supergoed kon en vond haar foto’s gewoon het mooist. En Niels ook! Onder het motto ‘we kunnen het altijd gewoon vragen’, hebben we haar benaderd. En ze was gelukkig heel erg vereerd! We zijn ontzettend blij dat zij de foto’s heeft gemaakt.

romantische bruidsjurk

Met onze ouders, de ceremoniemeesters en onze broers en opa en oma zouden we na de foto’s bij mijn ouders broodjes gaan eten, maar op 7 mei reed de Giro d’Italia door Ede! Dus er was een groot deel van Ede afgesloten. We hebben onze route naar de trouwlocatie aan moeten passen en hebben er ook voor gekozen om bij een pannenkoekenboerderij te lunchen. Dat was eigenlijk heel relaxed.

De ceremonie was dus pas wat later op de dag?

Annejan: Om 14:15 uur stond de ceremonie gepland. Mijn broertje was onze chauffeur en reed ons naar de trouwlocatie. Iedereen stond daar in een haag te klappen voor ons. Ik weet nog dat ik op dat moment dacht: jeetje, wat veel mensen!

Mijn vader heeft mij weggegeven, heel bijzonder. Ik was best wel gespannen, maar dacht na vijf minuten: en nu ga ik er gewoon van genieten. Ik vond de ceremonie bijzonder en mooi om mee te maken. Toen de ambtenaar zei dat we man & vrouw waren, vloog ik Niels om de nek!

018_annejan

Na de ceremonie gingen we naar ‘t Veerhuis in Opheusden voor het diner en feest. Samen met iedereen erbij die ons dierbaar is.

Eenmaal op de feestlocatie hebben we geproost en taart gegeten. Appeltaart, noten- & abrikozentaart en cheesecake met witte chocolade en frambozen. Hier hebben we hebben foto’s gemaakt met alle daggasten en het was geweldig weer en 27 graden, dus dat was zonnebril op en zonnebril af!

Hebben jullie ook samen met de gasten gegeten?

Annejan: Ja, daarna was het alweer tijd om aan tafel te gaan. Het voorafje bestond uit proeverijen; dat vinden wij altijd erg lekker. Voor het hoofdgerecht konden de gasten kiezen uit drie soorten vlees en vis. De kok heeft ze eerder op de dag gevraagd wat ze wilden eten.

Het toetje was een grand dessert. We zaten aan twee lange tafels in een L-vorm, dicht bij elkaar. Dus het was vooral lekker kletsen, drinken en eten. Mijn vader, schoonvader en opa hebben mooie speeches gehouden. Dit was heel intiem omdat we alleen met de daggasten waren.

020_annejan

En toen een feestje bouwen?

Annejan: In een andere zaal was ons feest. De avondgasten werden om 20:30 uur ontvangen met prosecco; vanaf 21:15 stond iedereen op de vloer. Na onze openingsdans is de dansvloer niet meer leeg geweest!

Niels en ik zouden om 01:15 uur met de taxi naar huis gaan, maar dat werd 02:00 uur. We wilden toch tot het einde blijven, want het was te gezellig. Na het feest zijn we lekker naar huis gegaan: het huis was super leuk versierd door de ceremoniemeesters en vrienden. Als huwelijksreis zijn we een weekje naar Ibiza geweest, lekker nagenieten van onze mooiste dag.

005_annejan

Wat vond jij daar nou van: trouwen?

Annejan: Ik vond de ceremonie heel bijzonder om mee te maken, het jawoord. Omdat ik dat supergraag wilde meemaken en omdat het nog beter was dan ik dacht. Iedereen had er zo veel moeite voor gedaan, zag er mooi uit, was blij voor ons.

Het feest vond ik ook geweldig, het was echt een goed feest. De DJ draaide heel goed en iedereen heeft de hele avond gedanst. Zelfs opa en oma van 86 en 84 jaar, die allebei de hele avond op de dansvloer stonden. Of ik ze weleens eerder heb zien dansen? Nou, niet zoals toen!

Het totaalplaatje was gewoon zo bijzonder: met al je dierbare vrienden en familieleden een hele bijzondere dag beleven.

024_annejan

Wat zou je andere Lucky Girls adviseren?

Annejan: Mijn gouden tip is heel cliché, maar waar: geniet ervan. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Dat vond ik moeilijk, maar dat lukt als je alles goed voorbereidt en tegen jezelf zegt: ik wil ervan genieten en niet achteraf denken ‘huh, dat heb ik niet meegekregen?’. Het gaat om je instelling: los kunnen laten en genieten. Ik zou het zo weer precies hetzelfde doen.

Wil je ook zo’n romantische bruidsjurk? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Manon Goudappel: Menniesphotographys

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen