Relaxed trouwen, vlinders, tapas, een Rolls Royce en een romantische trouwjurk met kant

Waarom ging jij naar Assepoester?

Stefanie: Het was ruim een uur en een kwartier rijden naar Assepoester. Dus met recht een takke-eind rijden ja. Mijn moeder zei nog: ‘hallo, we kunnen toch ook eerst hier in de buurt kijken?’. Maar wat mij zo aansprak, was de informele stijl en sfeer bij Assepoester: lekker zelf kunnen struinen door de jurken, geen afspraak hoeven te maken. Gewoon, luchtig.

Ik heb mijn moeder, beste vriendin en schoonzusje meegenomen naar Arnhem. De eerste trouwjurk die ik aantrok, was het gewoon. Ik liep de paskamer uit, keek in de spiegel en wist het al! Hierna heb ik nog wel een paar andere jurken gepast maar de eerste jurk, een romantische trouwjurk met kant, was ‘the one’.

Waarom was deze romantische trouwjurk met kant jóuw jurk?

Stefanie: Het is een wat chiquere trouwjurk, een beetje klassiek. Hij paste ook echt perfect, hoefde alleen maar een klein beetje korter gemaakt te worden. Een echte Stefanie-jurk.

004_stefanie

Guus was een beetje sprakeloos toen hij mij voor het eerst zag in mijn romantische trouwjurk. Hij vond het heel mooi. ‘Het past perfect bij je’, zei hij. Mijn vader zei dat hij al had gehoopt dat ik er zo uit zou zien. En het nichtje van Guus riep dat ik een prinsesje was. Ik voelde me er ook heel goed bij; mijn trouwjurk zat echt heel lekker!

Gelukkig! Was de rest van de bruiloft ook zo relaxed?

Stefanie: Ons idee voor de bruiloft was dat we het vooral wilden vieren met de mensen die dichtbij ons staan. We komen allebei uit een groot gezin en hebben veel vrienden, dus dat tikt algauw aan. We wilden graag rustig aan doen; de tijd nemen om met iedereen te kunnen kletsen. En ik wilde lekker dansen met mijn vriendinnen.

010_stefanie

Guus is de nacht voor onze bruiloft bij zijn ouders gaan slapen. Ik was die ochtend super relaxt. Om 11:00 uur kwam de kapper; om 12:00 uur was mijn moeder er om me te helpen met mijn jurk en om 13:00 uur was ik helemaal klaar. Guus kwam me ophalen met de trouwauto – een blauwe Rolls Royce – en de hele familie stond hem buiten op te wachten. Hij zag er heel mooi uit.

En toen begon de trouwdag….!

Stefanie: We zijn toen al heel snel vertrokken voor de fotoshoot, bij het Zwarte Water en op de Hei. Ook zijn we de binnenstad van Venlo in gegaan. Je hebt daar mooie oude gebouwen en hele smalle steegjes.

En toen deed de trouwauto het ineens niet meer… gelukkig konden we met de fotograaf mee rijden. Later startte de auto gelukkig wel weer gewoon. Dat was een opluchting, anders hadden we moeten lopen. Je kunt zonder afspraak de binnenstad niet in namelijk.

003_stefanie

Stefanie: We kwamen aan bij het stadhuis van Venlo; een heel mooi, oud gebouw met trappen en een balkonnetje. Iedereen stond buiten op de Markt op ons te wachten. We zijn naar binnen gegaan voor de ceremonie, die om 16:00 uur begon. Het liedje waarop we naar binnen liepen, was ‘Butterfly Kisses’.

Vlinders waren ook het thema van onze bruiloft, omdat Guus mij ten huwelijk heeft gevraagd met een ringdoosje waar levende vlinders uit kwamen.

Wow, wat een tof idee! En wat vond je van de ceremonie?

Stefanie: Het was een hele persoonlijke ceremonie. Mijn beste vriendin en de zus van Guus hebben samen een verhaal verteld over ons. Ook bijzonder: op onze trouwdatum waren we precies tien jaar samen!

014_stefanie

Stefanie: Na de ceremonie zijn we naar Hapas gegaan: een tapasrestaurant met verschillende zaaltjes. Daar hebben we getoost met champagne waar champagnefoto’s in dreven – dat ideetje had ik van assepoester.com. We hebben lekker geborreld en de fotograaf heeft foto’s gemaakt van ons met de gasten.

Mochten jullie gasten mee-eten?

Stefanie: Ja: om 18:30 uur konden we gaan eten. Er werden heel veel kleine hapjes geserveerd. Dat duurde lang, maar daardoor hadden we ook de tijd om uitgebreid te kletsen. Als toetje was er ijstaart en daarna was het feest!

017_stefanie

Stefanie: De dj draaide vanalles wat; ‘maak er maar een feestje van’ hadden we tegen hem gezegd. En dat is gelukt. Er was een gastenboek om iets in te schrijven en daar plakken we later van iedereen foto’s in.

Ook had ik een schilderij voor vingerafdrukken geregeld. Met een illustratie van een Rolls Royce die aan een tros ballonnen hangt, in de vorm van een hartje. Die gaan we ophangen in de woonkamer.

Klinkt als een heel goed feest. Hoe hebben jullie afgesloten?

Stefanie: Om 01:30 uur sloten we af met ‘The Last Dance’ van Donna Summer. Daarna kreeg iedereen vuurwerksterretjes in de vorm van een hartje met ‘Guus & Stefanie’ en onze trouwdatum op de verpakking. Die hebben we met z’n allen meteen aangestoken.

019_stefanie

Stefanie: We dachten dat we lekker naar huis zouden gaan omdat we de volgende dag al op huwelijksreis gingen. Tot onze verrassing werden we naar een hotel in de buurt gebracht, waar de bruidssuite voor ons was gereserveerd. Compleet met jacuzzi!

Hoe kijk je terug op jullie trouwdag?

Stefanie: We hebben een superleuke dag gehad. Iedereen zegt van tevoren dat het voorbij vliegt en dat is ook echt waar. We kregen meteen een preview van de foto’s doorgestuurd van de fotograaf, dus we hebben alvast lekker wat foto’s kunnen kijken.

021_stefanie

Stefanie: Het hoogtepunt? Ik vond de fotoshoot heel leuk om te doen. Het was supermooi weer, dus dat zorgde voor een lekker sfeertje. Maar ik vond het ook bijzonder dat iedereen zo mooi opgedoft was. De dresscode was ‘chique’ en iedereen had daar echt z’n best voor gedaan.

En dat we geen tijdsdruk hebben gevoeld was heel fijn. Zo hebben we de dj gevraagd of hij een uurtje later kon beginnen, zodat we nog even rustig konden eten. Geen gestress dus.

Wat fijn! Zijn jullie nog op huwelijksreis gegaan?

Stefanie: Voor ons was de huwelijksreis eigenlijk nog belangrijker dan de dag zelf. We houden heel erg van reizen en proberen elk jaar een maand naar een ver land te gaan. Dan moet je prioriteiten stellen. Zo konden we bijvoorbeeld niet iedereen uitnodigen die we kennen. Maar daarna konden we wél drie weken naar Trinidad en Tobago!

002_stefanie

Stefanie: Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: maak je niet druk! We wisten dat we een trouwfotograaf en trouwringen moesten regelen, maar voor de rest dachten we: we zien wel. Er was geen strak draaiboek en dat was voor ons héél fijn.

Wil je ook zo’n gave bruidsjurk met kant? Hier vind je ons.

De adresjes van Stefanie:

Trouwfotograaf: Aneta Martens

Trouwlocatie: Stadhuis Venlo

Feestlocatie: Hapas, Venlo

Champagnefoto’s: Terattentie.nl

Postzak: Hessian and Burlap

Trouwpak Guus: Jansen en Jansen, Boxmeer

Romantische trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Hartjessterrenflitsers: Trouwenz

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen