’s Avonds trouwen, een leuke, persoonlijke ceremonie en dansen op Adele & Nirvana

Cinthia: “Een vriendin van me had haar trouwkleding al eens bij Assepoester gekocht; zij is getrouwd in een broekpak. Omdat ik niet zo goed wist wat ik wilde, adviseerde zij me om bij jullie te gaan kijken. Ze zei: “Daar kun je heel goed kijken, omdat ze vanalles hebben. Da’s handig als je nog niet helemaal weet wat je wilt.” Het sprak me meteen aan dat jullie niet zo standaard en klassiek zijn.”

“Met mijn beste vriendin ben ik naar jullie toegegaan. Als je binnenkomt, weet je gewoon niet waar je moet beginnen… er hangt zó veel! Maar de Meiden van Assepoester hielpen ons heel goed; op een nette manier vertelden ze of iets wel of niet stond, daar waren ze heel eerlijk in.”

Nooit gedacht dat dit mijn jurk zou worden!

“Het was notabene mijn vriendin die mijn jurk uit het rek had gehaald. Ik zei: “Oke, ik doe ‘m aan voor jou, maar eigenlijk vind ik ‘m heel lelijk.” Hij was strapless en dat wilde ik eigenlijk niet. Toen ik ‘m op de hanger zag, had ik nooit gedacht dat dit mijn jurk zou worden. Maar als je ‘m dan aanhebt, is het toch anders. Hoe ik wist dat dit de jurk voor mij was? Dat is een gevoel… moeilijk te omschrijven. Het is een jurk waar ik niet aan hoefde te trekken of op te hijsen, maar waar ik me lekker in voel. Niet dat ik mijn buik in moet houden of dat er aan de achterkant vetrandjes bovenuit zouden piepen ofzo. Ik had het gevoel: dit ben ik. En dat vind ik heel belangrijk, dat mensen niet zo zouden reageren van: wat komt daar aanlopen? Plus de gezichten van anderen in de winkel, die zeiden mij ook veel.”

“De reacties van mijn vrienden en familie waren te gek! Niemand had gedacht dat ik in een witte jurk zou gaan trouwen. Ze dachten dat het paars, groen of zwart zou worden. Nu stond iedereen zo van: waaah! Erg leuk!”

Geen grote bruiloft

“Ik had zelf nooit gedacht dat ik zou trouwen. Of dat Bas mij ten huwelijk zou vragen. Ik dacht dat dat niet bij ons paste. We zijn al heel lang bezig om kinderen te kunnen krijgen, dat gaat wat moeizaam en dat is echt een wens van ons. Bas zei: “Ik kan je dat niet geven, maar we kunnen wel echt een gezin zijn, dezelfde naam delen.” Hij had heel romantisch gekookt; stamppot zuurkool, daar ben ik gek op. Op tafel stond een rode roos en een flesje champagne. Toen ging hij op z’n knieën. Ik heb wel vier keer gezegd: “Echt niet, doe es normaal!”, tot Bas zei: “Als je nu geen ja of nee zegt, trek ik het aanbod weer in.” Dus ik zei ja!
En dan is het ook wel heel leuk om ideeën uit te zoeken en te gaan voorbereiden. We wisten meteen: als we het doen, dan dit jaar nog en alleen zoals wij het willen.”

“Hier in Twente is het gebruikelijk dat er grote bruiloften worden gevierd, maar dat had ik nooit in mijn hoofd. Dat past niet bij ons. We waren het gelijk eens over de manier waarop wij het wilden vieren: geen grote bruiloft, geen dagbruiloft maar in de avond trouwen. In zes weken was het rond, van muziek tot locatie. Onze trouwlocatie was Erve het Hulsbeek in Oldenzaal. Er zit een stuk bos omheen en een groot meer, wat prachtig is voor foto’s. Er hangt zelfs een beetje een strandachtig sfeertje. Ideaal was dat het alles in een was: een officiële trouwlocatie, je kunt er mooie foto’s maken, het diner doen, en ook het avondfeest vieren. En je hoeft nergens naartoe te rijden, alles kan op een locatie.”

Het draaiboek: ’s avonds trouwen, een persoonlijke ceremonie en lekker dansen op Adele

“Onze trouwdag begon om 15:00. Met beide gezinnen en de getuigen hebben we op de trouwlocatie wat gedronken en vervolgens foto’s gemaakt. De familie en getuigen hebben we ook betrokken bij de foto’s.
Om 17:00 zijn we gaan eten; lekker een driegangen diner, tot om 19:00 de eerste gasten kwamen.”

“We zijn in de avond getrouwd met alle gasten erbij. Om 19:30 begon de ceremonie. Die was heel leuk en persoonlijk, met dank aan onze trouwambtenaar. Het was niet zo stijf, met originele verhalen van onze getuigen en we hebben zowel gelachen als gehuild.”

“Tijdens de ceremonie hebben we een mix van statafels en stoeltjes neergezet; familie, getuigen en beste vrienden konden zitten en de rest van onze gasten stonden aan statafels en zaten op barkrukken. Daarna werd dit allemaal afgebouwd en werd er een dansvloer gecreëerd. We hebben eerst nog een kwartiertje felicitaties in ontvangst genomen en daarna kon de feestavond beginnen.”

“Onze DJ draaide lekker top40 en top100 muziek. We hadden vantevoren bij hem aangegeven dat we absoluut geen disco of saturday night fever achtige toestanden wilden horen. Nu was het vanalles wat; van Nirvana tot Adele.
De dansvloer was groot. We hadden wel een openingsdans, maar dan op onze manier. Op een nummer van Sam Gooris (van de Pfaffs) zodat de gasten gelijk wisten dat ze het allemaal niet te serieus moesten nemen. Voor koffie en gebak hebben we juist niet gekozen omdat we liever gelijk wilden dansen met een drankje erbij. Zo’n avond vliegt voorbij joh! Er is stevig gedanst, het was gezellig en leuk en om half twee werd er niet meer geschonken, dus gingen de gasten langzaamaan naar huis.”

“Met 90 gasten was de bruiloft niet zo groot en de meeste mensen kenden elkaar. Ik heb onwijs gelachen, gedanst met vriendinnen en genoten. Er hing een leuke relaxte sfeer; niets hoefde, alles mocht!”

Het hoeft echt niet standaard

“We hebben wel een gokje gewaagd met de fotograaf; die vonden we via een vriendin van een vriendin en het was pas de vijfde keer dat zij een huwelijk fotografeerde. Maar we zijn erg blij met het resultaat! Het prijsverschil was ook enorm; je kunt het zo duur maken als je zelf wilt he? En wij houden ook niet van standaard foto’s, dus wilden we de gok wel wagen. Dat heeft goed uitgepakt!”

“Het leukste of het meest geslaagd vond ik de ceremonie. Omdat die heel persoonlijk was en heel interactief, iedereen werd er echt bij betrokken. En het avondfeest was gewoon lachen, leuk.”

“De belangrijkste tip die ik aan andere Lucky Girls kan geven is: denk goed na over waar jij waarde aan hecht. Wij hebben echt gedaan wat we zelf wilden; je kunt gewoon geen rekening houden met eventuele verwachtingen van familie. En er is zó veel mogelijk, het hoeft echt niet standaard. Maak het ‘eigen’, je moet het doen voor jezelf en niet voor een ander. Natuurlijk denk je af en toe: doe ik er wel goed aan, denk ik wel aan iedereen? Maar uiteindelijk doe je het maar één keer. En we hebben nergens spijt van.”

De adresjes van Cinthia:
Trouwlocatie: Erve het Hulsbeek, Oldenzaal
Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem
Trouwfotograaf: Marieke Damhuis
Trouwambtenaar: Margôt Beyer & Allison Esman

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen