’s Avonds trouwen met 250 man erbij in een rode trouwjurk met biker boots

Paulien: Ik vond het altijd te ver rijden voor een trouwjurk, helemaal naar Arnhem vanuit Zuid-West Friesland! De website van Assepoester kende ik namelijk al.
Ik ben daarom eerst maar begonnen met het zoeken naar een trouwfotograaf. Op de website van onze trouwfotograaf, Stephan Keereweer, kwam ik foto’s tegen van een Lucky Girl in een hele mooie trouwjurk… van Assepoester. Toen dacht ik: nu moet het zo zijn, ik ga naar Assepoester!

Ik ben samen met mijn twee beste vriendinnen gegaan. We hebben er meteen een dagje Arnhem van gemaakt, dachten: we zijn er nu toch, dan gaan we ook shoppen!

Dit is echt zoals wij zijn

Paulien: Ik had wel een beeld in mijn hoofd van wat ik wilde, maar dat is het absoluut niet geworden! Ik dacht dat ik een korte trouwjurk wilde. De kleur wist ik nog niet, maar ik neigde naar wit. In de winkel werden we eerst lekker verwend met thee en koffie, daarna zei een van de Meiden van Assepoester: ‘zoek maar wat uit!’. Mijn vriendinnen – die allemaal al getrouwd zijn – hadden meteen zoiets van: o, ik wil nog een keer! Ze zagen zó veel gave jurken.

Omdat er toen toevallig allemaal rode trouwjurken in de etalage hingen, viel mijn oog op één van die jurken. Het was de laatste in mijn maat. Ik heb nog een paar jurken uitgezocht en de verkoopster raadde me aan om eerst de jurk te passen die mij zelf het mooiste leek. Dat was die rode trouwjurk. Ik kwam het hokje uit en mijn vriendinnen zeiden gelijk: ‘O wauw Paulien, dit ben jij!’. Voor mij voelde het vooral onwerkelijk… stond ik daar ineens in een prinsessenjurk. Ik vond mezelf zo mooi en zo prachtig, dat voelde heel vreemd.

Ik heb nog een tweede en een derde jurk gepast, toen zei ik: laat nummer vier en vijf maar zitten, ik wil die eerste jurk nog een keer aan! Het was ‘m gewoon. Lekker anders dan anders en dat knalrood knalt er natuurlijk even lekker in! Ik heb er stoere zwarte boots en zwarte accessoires – sieraden die ik ooit van Petrus heb gekregen – bij uitgezocht. En een leren jackie voor buiten. Ik had nooit gedacht zo snel klaar te zijn. Ik bedoel; Petrus is langer bezig geweest met het vinden van trouwkleding!

Petrus heeft gewoon een leuke zwarte broek aangetrokken – geen pak. Petrus is boer, die voelt zich echt niet lekker in een trouwpak! Iedereen zei ook: bij die jurk had geen pak gepast. Dit was echt zoals wij zijn. Wat ik nog wel geniaal vond, was dat hij een vlinderstrikje droeg. Zo leuk!

’s Avonds trouwen met iedereen erbij

Paulien: We wilden sowieso graag in de winter trouwen, want dat is de rustigste periode voor boeren. Daarnaast was het onze wens om ’s avonds te trouwen, met iedereen erbij. Een select groepje mensen uitzoeken vonden we gewoon te lastig, we wilden iedereen bij de ceremonie hebben. Ons idee was: trouwen, gelijk aan de borrel en feestvieren!

Het is hier inderdaad gebruikelijk dat je als boer al je leveranciers uitnodigt, maar dan zouden we algauw aan 400 gasten zijn gekomen en dat vonden we een beetje te gek. Dat hebben we bewust niet gedaan: we hadden nu al een gezelschap van 250 mensen. Dat was heel gezellig! En het is super om die allemaal om je heen te hebben, want iedereen was natuurlijk al bij het trouwen aanwezig.

Uitslapen & open huis

Paulien: Eerst hebben we lekker uitgeslapen. Rond koffietijd ben ik naar mijn ouders gegaan, waar ik mijn haar en make-up liet doen door kennissen. Mijn ouders zeggen altijd dat het bij hen open huis is en ook nu mocht iedereen die wilde langskomen. Dus iedereen was er ook gewoon al. De koffie stond klaar en niemand had zich nog hoeven uitdossen, want we zouden natuurlijk pas ’s avonds gaan trouwen. Zo wilden wij het ook, dat iedereen zichzelf kon zijn.

Samen met mijn vriendinnen ben ik naar boven gegaan om mijn rode trouwjurk aan te trekken.
Petrus had zich ondertussen al thuis omgekleed met z’n maten – voor de ondersteuning, haha! – en kwam me ophalen. We hadden met de fotograaf afgesproken dat we elkaar buiten voor het eerst zouden zien: Petrus zou met zijn rug naar mij toe klaarstaan en ik zou naar hem toe lopen en hem op zijn schouder tikken. Maar het liep anders.

Toen Petrus binnenkwam bij mijn ouders, stuurden onze gasten hem naar de trap, waar hij mij al zag staan. Ik riep: wat doe jij nou hier?! Daar hebben we nog wel flink om kunnen lachen. En het was zo ook prachtig, dus we hebben er verder geen punt van gemaakt.

Shotje Jägermeister tegen de kou

Paulien: Met de fotograaf zijn we foto’s gaan maken op de boerderij. Daarnaast hebben we foto’s gemaakt op mijn werk; ik werk bij een zorgboerderij. De jongeren zaten al op ons te wachten met taart die ze zelf hadden gebakken en koffie.

Ook hebben we foto’s gemaakt op ‘t Mirnser Klif, bij de Vogelkijkhut en op de Zeedijk, waar mijn schoonouders wonen. Ik had het aanvankelijk helemaal niet koud, maar tegen het einde van de photoshoot ging ik het wel voelen. Ik was verrast toen mijn vriendin een flesje Jägermeister meegenomen bleek te hebben. We hebben gelijk een slok genomen, haha.

We hebben gewoon onze eigen auto gepakt om naar de trouwlocatie te rijden. Mijn tante was mee en mijn vriendin en mijn broertje. Ja hoor, waarom niet? In de auto was het al gezellig. Om 17:00 kwamen we aan bij het Iselmar Hotel in Lemmer, ook wel bekend als het Partykasteel. Petrus was hier ooit geweest op een bruiloft en toen we met z’n tweeën teruggingen om te kijken, waren we op slag verliefd. En de prijs was ook leuk, dus we dachten: dit gaan we doen!

We hebben eerst gegeten met onze familie en vrienden. Gewoon een broodbuffet hoor, want wij boeren eten natuurlijk tussen de middag warm, dat hebben we er in gehouden!

In plaats van bruidstaart hadden we een ijstaart. Die was zo mooi gemaakt: wit met zwarte en rode decoratie, passend bij mijn jurk. Ik had via Google een bruidskoppeltje van een trekker met een stel erop gevonden; die heb ik bovenop de taart gezet. Die staat nu in onze wc te pronken!
De ijstaart heb ik laten maken door een ambachtelijke ijsboerderij in de buurt. Ik ben gewoon langsgegaan om te proeven. Heerlijk.

Ceremonie met 250 gasten

Paulien: Van het hotel hadden we de bruidssuite cadeau gekregen, waar we een half uurtje konden chillen en poederen. Om 20:00 kwamen de gasten de zaal binnendruppelen. In de zaal is een hele gave dansvloer die van beneden naar boven loopt en het podium kan omhoog. Wij stonden daar al klaar, maar niemand kon ons nog zien. Ik stond daar wel met klamme handjes hoor, ik was best zenuwachtig. Toen knalde ‘Joyride’ van Roxette door de speakers. Petrus heeft een quad en in de zomer toeren we daarmee. Die quad hebben we gebruikt op de trouwkaart, maar kwam ook terug in dit liedje. Het stond symbool voor het avontuur dat we samen aangaan.

Toen het podium omhoog ging, begon iedereen te joelen en te klappen. Ik zag alleen maar vrolijke gezichten! Ik besefte op dat moment hoe bijzonder het was dat iedereen voor ons was gekomen. Ik was van tevoren heel bang dat het zou gaan sneeuwen en ijzelen of dat er een Elfstedentocht zou worden georganiseerd; dan kom je Friesland niet in en zitten alle hotels vol. Gelukkig was het zo’n zachte winter, dat we daar geen hinder van hebben ondervonden. Iedereen kon komen en het was een prachtige dag.

Tijdens de ceremonie hebben we vooral gelachen, want we hadden een superleuke ambtenaar met humor. Toen we de handtekeningen gingen zetten, zou er weer een liedje van ons worden gedraaid, maar ik hoorde ineens een heel ander liedje… dat bleek mijn zusje voor ons te hebben ingezongen, als verrassing. Ik vond de ceremonie vooral heel liefdevol. En het jawoord was heel speciaal: je kijkt elkaar recht in de ogen aan en eventjes ben je echt met z’n tweetjes. Ondanks dat er 250 man staat toe te kijken… haha!

Feest met een band en broodjes beenham

Paulien: Daarna ging de muziek aan, kwam iedereen ons knuffelen en feliciteren en vloeiden de tranen. De band begon te spelen en de drankjes en hapjes werden rondgebracht. Onze band was Deadline; een bekende band van de feesttenten uit de buurt. Daar hebben we niet op bezuinigd, we wilden gewoon zeker weten dat het goed was. Iedereen stond op de dansvloer!

De hapjes die werden geserveerd waren gewoon simpel: koud en warm, van bittergarnituur tot aan kaas, worst en komkommer. Aan het eind van de avond ging de klep van de bar open en werden er warme broodjes beenham uitgedeeld.

We moesten om 01:00 stoppen om rekening te houden met de hotelgasten. Dat was wel even van: hè, nu al? Heel jammer. We hebben afscheid genomen en aan de bar nog even een afsluitborrel gedaan met onze naaste vrienden en familie. Maar het was ook wel goed zo, we zijn op het hoogtepunt gestopt.

Blijf koppig

Paulien: Wat ik het allerleukste vond aan onze bruiloft, was de sfeer en de vrolijkheid van de gasten. En dat moment dat wij opkwamen op dat podium op ons liedje en we iedereen zagen staan. Er sprong ook een fontein aan – onder het podium zit water – en je hoorde iedereen verrast ‘oooh!’ roepen. Het was super en iedereen was zo enthousiast!

Mijn tip voor andere Lucky Girls is: vooral bij jezelf blijven. Iedereen heeft tips en iedereen wil helpen, maar de kans is groot dat je dan de bruiloft van iemand anders aan het regelen bent. Mensen vroegen ons bijvoorbeeld: ‘waarom doen jullie het niet gewoon in het gemeentehuis en waarom niet de hele dag?’, maar we zijn gewoon koppig gebleven hoor. We hebben het echt gevierd zoals wij het wilden.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Stephan Keereweer, De Grote Dag

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen