Meet the trendsetter: Sanne scoorde bij Assepoester de allereerste crop top trouwjurk ooit, mét kant!

Sanne (30) liep ver voor op de trend en was gewoon de eerste bruid die bij Assepoester kwam voor een crop top trouwjurk. Inmiddels hebben we daar héél veel modellen van, maar nog niet toen Sanne langskwam. Uiteraard konden we dat nog wél voor haar fixen!

Jij wilde een crop top trouwjurk met kant, en liep daarmee een jaar voor op de trend. Waar kende jij ‘m van?

Sanne: Ik had op internet een heel gaaf Zwitsers trouwjurken merk gezien, die een crop top trouwjurk met kant hadden. Ik zei meteen: ‘Dat is wat ik wil’. En dan moet je dat gaan zoeken en blijkt het in Nederland helemaal niet te krijgen.

Hoe kwam je hiervoor bij Assepoester terecht?

Sanne: Bij Assepoester gaven ze aan dat ze wel losse rokken hadden, dus daar ben ik toen naartoe gegaan. Één van de verkoopsters kwam toen met een vestje aan. Of eigenlijk een bolero. Die heb achterstevoren aangetrokken, zodat de knoopjes op de rug zaten. Het zat als gegoten, er hoefde niet eens iets aan te gebeuren. En zo had ik opeens een crop top trouwjurk met kant!

Een mooi voorbeeld van ‘de aanhouder wint’!

Sanne: Als ik iets in mijn hoofd heb, dan wil ik dat ook. Ik wil niet iets wat anderen ook hebben. Daarnaast ben ik ook heel blij dat ik ‘m heb gekocht en heb kunnen dragen voordat het een trend werd.

Ik ben zo blij dat ik bij Assepoester ben geweest, het moest gewoon zo zijn. De rok zat echt geweldig en de top stond er super bij. Ik wilde het per sé hebben, want het viel allemaal perfect.

En wat tof dat je zo’n gewaagde keuze hebt gemaakt!

Sanne: De rok viel vrij hoog, tot over mijn navel, dus het bloot wat je daar zag viel wel mee. Ik wilde namelijk niet dat het er ordinair uit zou zien. Wat het gewaagd maakte, was dat de top volledig van kant was gemaakt waardoor hij helemaal doorschijnend was en je mijn bh overduidelijk zag zitten.

Daarom heb ik ook bij Assepoester en speciale, mooie beha voor onder zo’n top gekocht, die je mag zien. En ik ben ook niet bang voor een beetje bloot. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld in mijn trouwjurk.

crop top trouwjurk met kant

Hoe waren de reacties tijdens je bruiloft?

Sanne: Ik kan geen verrassingen bewaren, dus ik had al een foto naar mijn vriend gestuurd, omdat ik het belangrijk vond dat hij het mooi vond. En inmiddels had ik het al aan best veel mensen laten zien. En iedereen dacht dat ik een grap maakte!

Op de bruiloft waren mensen dus alsnog verbaasd dat ik deze crop top trouwjurk met kant toch aan had. Maar met mooi haar en make-up erbij vond iedereen het mooi en ook bij me passen. Ik heb ook echte bruidsjurken aan gehad, maar daar voelde ik me heel ongemakkelijk in. Ik ben niet zo’n typisch bruidje, dit is hoe ik ben.

Ik ben wel een meisje-meisje, en als ik iets leuks ga doen hou ik ervan om mooie kleren te dragen en me lekker op te tutten. Maar ik werk tussen de paarden als paardentandarts, dus 24/7 zie ik er uit als een boerin! Mijn haar zit altijd door de war en ik draag kleding die vooral makkelijk moet zitten.

Had je nog meer originele ideeën voor je bruiloft?

Sanne: Ja! Zo zijn we thuis getrouwd. Naast onze gewone banen hebben Wessel en ik tien jaar een paardenbedrijf gehad. Maar door omstandigheden zijn we nu genoodzaakt daarmee te stoppen, de paarden te verkopen en ook te gaan verhuizen. Dat valt emotioneel heel zwaar en daarom wilden we de bruiloft graag thuis houden als een soort afscheid. We hebben een grote tent in de tuin gezet en daar een supergezellig feest gehad, op de manier die bij ons past: laagdrempelig.

Hoe zag je dag eruit?

Sanne: We zijn de maandag ervoor al getrouwd, alleen met onze getuigen erbij, omdat wij er allebei niet van houden om in de belangstelling te staan. Dus op de dag zelf was er geen ceremonie. We hebben gebruncht met familie en vrienden en daarna foto’s gemaakt in de stralende zon!

En om vier uur kwam de rest van de gasten en werd er door koks ter plekke allerlei lekker eten klaargemaakt. Dat kon iedereen nemen wanneer ze wilden, en tussendoor kon je een beetje borrelen of met mensen kletsen. Ik hou niet van die statige diners, waarbij je constant naast dezelfde persoon moet blijven zitten. Er waren ook geen stukjes, ik heb zelf een speech gehouden. En we hadden gewoon een playlist waar iedereen muziek kon kiezen om te gaan dansen op zijn of haar favoriete plaatjes. Voor mij was het echt helemaal perfect.

En je crop top trouwjurk, krijgt die nog een tweede leven?

Als ik de rok een beetje laat innemen kan die zo aan naar een leuk feestje. En de top staat super mooi op een spijkerbroek. Zo leuk dat ik mijn crop top trouwjurk met kant nog vaker kan gebruiken in plaats van dat ie in de kast hangt en je ‘m nooit meer aan hebt!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

crop top trouwjurk met kant

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen