Sarah Famke en Anne zochten samen hun matching trouwjurken uit

Sarah Famke werd drie jaar geleden door Anne ten huwelijk gevraagd, maar Corona gooide flink wat roet in het eten. Tot ze dit jaar ein-de-lijk in het huwelijksbootje konden stappen tijdens hun kampeerbruiloft. Beide in een jurk van Assepoester die ze samen en zelfs tegelijkertijd uitzochten…

Twee jaar lang wachten op de grote dag, dat is niet niks

Zeg dat wel, corona zette de boel echt op z’n kop. Nadat ik ten huwelijk was gevraagd, ging ik meteen zoeken naar trouwlocaties en natuurlijk bruismodezaken. We werden allebei enthousiast van jullie website en besloten samen naar Arnhem te gaan. Niet wetende dat onze jurken dus bijna twee jaar lang in de kast zouden hangen.

Hoe ging dat precies, samen zoeken naar twee jurken?

Wij wisten één ding zeker: we willen allebei in een jurk trouwen. Ik draag zelf echt nooit jurken, maar ik had zin om te schoppen tegen het idee ‘zij zal wel een pak aan doen’. Anne draagt wel vaker jurken, zij wilde graag iets met twee stukken. Belangrijk was dus dat beide jurken wel mooi bij elkaar zouden passen. Bij een hetero koppel neemt de man vaak een stukje van de jurk mee om te kijken of zijn overhemd bij haar jurk past. Je wilt toch zorgen dat alles mooi aansluit bij elkaar. In ons geval is dat met twee jurken natuurlijk net wat lastiger, daarom leek het ons handiger en fijner om gewoon samen jurken uit te kiezen. En zo gezegd zo gedaan!

En toen dachten jullie, Assepoester is de geschikte winkel?

Ja, eigenlijk wel. Als je op Google zoekt kom je namelijk al snel bij wat exclusieve trouwboetieks uit, probeer daar maar samen iets te vinden. Wij wilden gewoon echt met z’n tweetjes tegelijkertijd jurken uitkiezen en passen. Net zoals in een gewone winkel. Precies wat bij jullie mogelijk is en dus bij ons past. Een vriendin van ons was bij jullie geweest en die vond dit concept juist weer niks, zij wilde meer een privé boetiek. Maar hierdoor wisten wij: dit is dus wél wat voor ons. Uiteindelijk hebben we een dagje Arnhem gepland om ‘te oriënteren’, maar anderhalf uur later liepen we met twee jurken de winkel uit!

Wat was je eerste indruk in de winkel?

We kwamen binnen en kregen de vraag: ‘wie is de bruid’, nou allebei! ‘Met elkaar ook?’ Ja! De sfeer was meteen goed en het ontvangst echt heel fijn. We vonden het ook heerlijk dat we samen konden rondneuzen en eerst blind van elkaar en in alle rust op zoek konden gaan naar jurken. En niet van dat opdringerige gedoe met ‘vind je deze leuk of wil je deze passen?’. We werden vervolgens in twee pashokjes naast elkaar gezet, waardoor we makkelijk elkaars jurken konden zien. Iets wat wij heel graag wilden.

Hoe lastig was het om twee ‘matching’ jurken te vinden?

Wij zijn iets meer alternatieve types die niet in een suikerzoete jurk willen trouwen. Maar onze wens was inderdaad wel twee jurken die enigszins bij elkaar passen. En ik moet zeggen, het viel uiteindelijk alles mee. De meiden in de winkel hebben echt super goed met ons meegedacht. Ik vond het knap hoe ze in staat waren om in onze stijl mee te denken.

Uiteindelijk heb ik 5 jurken gepast, waarvan er eentje precies goed was. Een mooie lange aansluitende jurk, beetje bohoo stijl. Ik wist eigenlijk direct: dit wordt ‘m. Alleen moesten we nog een bijpassende jurk voor Anne vinden.

Dus weer terug de rekken in?

We kregen te horen dat er van diezelfde lijn ook nog een trouwjurk met korte top was. Dus van dezelfde stof, maar dan wel een heel ander model. We werden meteen enthousiast. En toen we voor het eerst naast elkaar in de spiegel keken met deze twee jurken, dachten we ‘wauw, te gek!’. Twee hele andere jurken die toch mooi bij elkaar passen. Veel overeenkomsten, maar toch anders. Precies zoals we het wilden!

Dit was meant to be! Meteen inpakken en proosten?

Ja, voordat we het wisten stonden we met champagne in onze handen. Van beide jurken was er nog maar 1, dus ondanks dat we dachten eerst alleen te gaan kijken, hebben we de jurken meteen gekocht. In de trein terug dachten we nog ‘oh ging dit niet te snel’. Maar eenmaal thuis hebben we ze nog eens aangetrokken en dat voelde zo goed. Het was een heel bijzonder moment. Eigenlijk ons ‘first look’ moment als we er zo over terug denken. Normaal hebben mensen dat op hun bruiloft pas, maar wij hadden dit al in de winkel.

En toen was het lang wachten op de grote dag…

We zouden 6 juni 2020 trouwen, uiteindelijk is dit 26 juni 2021 geworden. We wisten pas één week van tevoren dat de bruiloft door kon gaan, want precies op onze dag gingen alle versoepelingen in. Helaas met de helft van onze oorspronkelijke gastenlijst, maar we kondn binnen onze negatief-geteste bubbel wel volledig all-out gaan. Inclusief feest, kampeerbusje, tentjes en dj!

Jullie kozen voor een echte kampeerbruiloft? Super leuk!

Ja, voor de locatie hadden we echt één must: ons kampeerbusje moest er kunnen staan. Speciaal voor de huwelijksreis hadden we namelijk een Franse brandweerbus gekocht, hier wilden we heel graag ons entree in maken. Dit bleek te kunnen bij een kampeerboerderij in Elmelo. Daar bleven wij ook met alle gasten slapen.

Hoe reageerden de gasten op jullie grootse entree?

Alle zwaailichten en sirenes van de bus doen het nog, dus we kwamen letterlijk met loeiende sirenes aan. Toen we stopten zagen we dat iedereen stond te huilen. Samen liepen we hand in hand naar het altaar. En ja, toen was het was het nog meer huilen. Ook door de ontlading van het lange wachten. En niemand had mij ooit in een jurk gezien, dat maakte het echt extra speciaal. Ik voelde me er ook zo fijn in, heel erg mezelf. Anne hadden ze vaker in jurk gezien, maar kreeg ook veel complimenten over de twee losse stukken. Het stond echt prachtig samen.

Na het eten hebben we de jurken trouwens ingeruild voor hysterische catsuits, inclusief pruik in alle kleuren. We hadden ook aan de gasten gevraagd om zich ’s avonds in een kleur van de regenboogvlag te verkleden. Het was echt een uitzinnig leuke dag!

En ’ s ochtends direct met de bus door op huwelijksreis?

Na het ontbijt met de gasten zijn we vertrokken, lekker samen in ons coconnetje. Eerst naar een heerlijk wellness hotel om even twee dagen bij te komen en daarna door op avontuur. We hadden alle gasten gevraagd om polaroid foto’s te maken en daar een boodschap op te zetten en in de bus te plakken. Onze hele bus hing dus vol met super leuke boodschappen waar we de rest van de weken van konden genieten!

Tot slot nog een tip van Sarah Famke:
Trek aan waar jij je goed in voelt, niet wat je dénkt dat je aan moet, omdat er bepaalde conventies zijn. Of het nou een jurk is, een broekpak, een driedelig kostuum of een casual outfit: het maakt niet uit, je moet doen wat je zelf wilt. Maar houd in je achterhoofd dat het heel leuk is om iets speciaals aan te trekken, want één ding is zeker: het is écht de mooiste dag van je leven!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Credits fotograaf: Lilian Bardelmeijer 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen