“Als je naar Assepoester gaat, ben je al op zoek naar iets anders en doe je al helemaal je eigen ding.”

Saskia (37) en Erik-Jan (45) uit Maassluis vierden een relaxte, ongedwongen bruiloftsfeest in een strandtent in Hoek van Holland. Haar tip voor andere Lucky Girls: “Het belangrijkste is dat je samen bent met je man en samen geniet… voor de rest moet je overal schijt aan hebben.”

Waarom ging jij naar Assepoester?

Saskia: Mijn moeder woont in de Achterhoek en zelf heb ik daar 25 jaar gewoond. Voor ons was het logisch om het in die regio te zoeken. Bij de eerste bruidsmodewinkel waar we naartoe gingen, waren de jurken allemaal een beetje hetzelfde: strapless, crème en met een hoepel. Niet heel erg spannend allemaal. De jurken daar stonden me wel, maar het was het niet.

Bij een andere bruidsmodewinkel vond ik wel vijf jurken waarvan ik dacht: ja dat zou het kunnen zijn, maar niet helemaal. Mijn moeder kwam toen op internet Assepoester tegen en zei: ‘Misschien moeten we daar ook eens naartoe’.

Welke twijfels had je van tevoren?

Saskia: Over het aanbod maakte ik me niet zo heel veel zorgen: ik had het aanbod al online gezien en wist: er is keuze genoeg. Ik wist alleen niet of het nou echt nog een toegevoegde waarde zou gaan hebben om naar nóg een bruidsmodewinkel te gaan. Ik dacht: misschien moet ik gewoon kiezen uit een van die vijf jurken die ik eerder heb gezien.

Hoe was je ervaring met Assepoester uiteindelijk?

Saskia: Je hoeft natuurlijk geen afspraak te maken bij Assepoester, dat vond ik heel prettig. Het was redelijk druk op een woensdagmiddag; er waren al drie andere bruiden binnen. De verkoopsters waren ook heel druk bezig met anderen, daar moest ik even aan wennen. Dus dat je niet de persoonlijke privéaandacht van een verkoopster hebt, helemaal voor jou alleen. Maar ik merkte dat ik dat ook wel weer prettig vond. Zo kon ik ook een beetje met mijn moeder overleggen zonder dat er meteen iemand bovenop je zit en staat mee te luisteren.

Hoe vond jij jouw trouwjurk bij Assepoester?

Saskia: Ik stapte binnen, heb aan de verkoopster uitgelegd wat ik al had gepast, en daar foto’s van laten zien. Samen hebben we drie trouwjurken uit het rek gepakt en ben ik gaan passen.

Als eerste trok ik een mix & match trouwjurk aan: een rok met een losse top en een jasje. Ik kwam het hokje uit, keek in de spiegel en dacht: O kijk, nou gaan we ergens naartoe! Ik was echt een beetje onder de indruk, dacht: zo kan het dus ook.

Toen ik met trouwjurk nummer drie aan het hokje uit kwam, keek ik naar mezelf in de spiegel en toen kwamen de tranen. Toen was het overduidelijk. Het was perfect. Ik was tot tranen toe geroerd.

Had je verwacht dat je zo zou reageren?

Saskia: Ik had totaal niet verwacht dat ik zo zou reageren! Ik ben wel snel geëmotioneerd, maar op de momenten dat je ’t het minst verwacht. En dit was dus zo’n moment. Dat was meteen een heel duidelijk signaal.

Mijn moeder zei: ‘Wow Sas, dit is echt fantastisch’. Ze was er helemaal vol van. Nina, de 12-jarige dochter van Erik-Jan, was ook mee. Zij was er ook meteen helemaal vol van en onder de indruk. Het was voor mij extra bijzonder dat zij erbij was.

Waarom was dit jouw jurk?

Saskia: De trouwjurk maakte dat je aan de buitenkant zag wie ik vanbinnen was: op en top bruid, dolgelukkig dat ik met Erik-Jan mocht trouwen en gezien het feit dat ik eerder in mijn leven zo zwaar ben geweest en er nu zo prachtig uit zag, de kers op de taart.

Toen ik heel zwaar was, heb ik altijd gezegd: ik ga pas trouwen als ik slank ben. Ik zag mezelf in die jurk in de spiegel en kon niet geloven dat ik dat was. Ik heb er geen moeite mee om mezelf in de spiegel te zien, ook niet toen ik zo zwaar was, maar ik ben heel erg kritisch op hoe een jurk zit en staat. Iedereen kijkt toch naar je. De pasvorm van een trouwjurk vind ik heel belangrijk.

Wat vond je van de manier waarop je bent geholpen?

Saskia: Heel prettig. Zoals jullie op de site hebben staan: zonder poespas, geen truttigheid, ik kreeg een eerlijke mening van de verkoopster. Er was duidelijkheid en openheid.

Ik heb het heel erg gewaardeerd dat er met me werd meegekeken en gedacht. De verkoopsters riepen voortdurend: ‘O dat lossen we wel op, o dat komt wel goed, dat regelen we wel’. Er werd nergens moeilijk over gedaan.

Hoe zou je de stijl van jullie bruiloft omschrijven?

Saskia: Het was een hele liefdevolle bruiloft. Dat hebben we van heel veel mensen gehoord. We gingen met een heel klein budget trouwen: we wonen al een tijdje samen, hebben twee kinderen en niet een heel groot budget. Voor een budgetbruiloft was het eigenlijk behoorlijk uitgebreid. Mensen zeiden ook: ‘Als dit een budgetbruiloft was, weet ik niet waar jullie op beknibbeld hebben’.

Ik zou het achteraf beschrijven als een liefdevolle, relaxte, no-stressdag. Er waren veel kinderen bij van vrienden, er was een uitgebreide receptie en een live cooking dinner met de daggasten. Daarna hebben we nog eventjes de muziek aangezet en om 22:00 uur was het klaar.

Wat waren jullie trouw- en feestlocaties?

Saskia: We hebben het heel lang gehad over thuis vieren of bij mijn schoonzus in de achtertuin. Tot iemand in de omgeving zei: ‘Waarom ga je niet lekker naar een strandtent?’

Met wat vriendinnen heb ik voorwerk gedaan, toen kwamen we bij deze strandtent in Hoek van Holland uit en dat voelde goed.

Hoe zat jullie draaiboek in elkaar?

Saskia: We zijn om 13:00 uur in het gemeentehuis van Maassluis getrouwd. ’s Ochtends om 06:15 uur ging wekker. Mijn man was de dag voor de bruiloft heel erg door zijn rug gegaan en moest pijnstillers slikken. We hebben lang gedacht dat ik hem in een rolstoel de trouwzaal in zou moeten rijden! Maar het ging best goed, hij had ook goed geslapen.

Op de ochtend van de bruiloft viel hij wel nog even flauw; hij had een pijnstiller gehad die niet helemaal goed viel. Dat resulteerde in een blauw oog voor hem en een gekneusde vinger voor mij, want hij viel tegen de verwarming aan, met mijn vinger ertussen. Behoorlijk stressvol.

Daardoor hadden we wat minder tijd voor de photoshoots. Uiteindelijk kwam alles goed en hebben we in de tuin foto’s gemaakt met de daggasten.

We zijn om half 12 weggereden naar het centrum, naar de oude haven van Maassluis om nog wat foto’s te maken. Erik-Jan had als verrassing voor mij een trouwauto geregeld: een crèmekleurige Excalibur. Hij reed en ik kon ondertussen wuiven als een prinses.

Hoe laat was de trouwceremonie gepland?

Saskia: Om 13:00 uur kwamen we aanrijden bij de trouwlocatie. Rond 13:45 uur stonden we weer buiten.

De ambtenaar vergat bijna om te tekenen. Ze was al aan het afsluiten en riep ineens: ‘Oooh we vergeten helemaal om te tekenen!’. Dat was een grappig moment, alles moest nog snel ondertekend worden, anders waren we ongetrouwd de deur uit gegaan. Al had de bode dat denk ik wel wel voorkomen hoor… haha! Maar he was een heel grappig moment.

We zijn naar het strand gereden en hebben nog wat foto’s gemaakt met de daggasten. Om 15:15 uur hebben we samen de taart aangesneden. Tot 17:00 uur was de receptie, en hebben we lekker wat gedronken met een hapje erbij.

Om 17:30 uur werden de voorgerechtjes uitgeserveerd en daarna gingen de grillplaat en bakplaat aan voor het live cooking dinner. Toen kon iedereen lekker eten.

Hadden jullie ’s avonds een feest?

Saskia: Om 20:15 uur hebben we nog een soort openingsdans gedaan op ‘Kusjesdag’ van K3 met de kinderen. Daarna hebben we nog lekker wat muziek gedraaid, gewoon van een Spofity-lijstje.

Er is geborreld en ik heb de hele avond gedanst. Ik was met de Achterhoekers de polonaise aan het lopen. We hebben zelfs nog bootje geroeid, ja, er is veel gelachen. Het was fantastisch.

Rond 22:00 uur hebben we de muziek afgekapt en riepen we: we gaan ervandoor! Mijn schoonvader heeft ons naar huis gereden. We waren met z’n tweetjes thuis, de kinderen sliepen ergens anders. In ons eigen bed, maar de slaapkamer was helemaal versierd door onze familie.

We hebben nog heel lang nagekletst en de kaarten opengemaakt natuurlijk. De dag was heerlijk relaxed en ging echt op ónze manier. We hebben ons niet zo heel veel aangetrokken van wat anderen mensen wilden of vonden of wat zou moeten. Het was écht onze dag.

Wat was voor jou het hoogtepunt?

Saskia: Dat waren meerdere momenten, maar vooral de aankomst van Erik-Jan in de auto, wat voor mij een complete verrassing was. Tijdens de ceremonie heeft een vriendin ons nog een liedje voor ons gezongen: ‘Ik Heb je Lief’ van Paul de Leeuw. Ik krijg nog steeds tranen, hoewel ik het al vaak heb teruggekeken. Dat heeft de ceremonie net een beetje ‘van ons’ gemaakt.

Heb je een gouden tip voor andere Lucky Girls?

Saskia: Zorg dat alles goed georganiseerd is, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. En geniet van elke seconde want het is voorbij voordat je het weet. En dit moment komt nooit meer terug. Dat heb ik me van tevoren nooit beseft. Ik heb me niet van tevoren gerealiseerd dat ik trouwen zó bijzonder zou vinden. Maar het belangrijkste is dat je samen bent met je man en samen geniet… voor de rest moet je overal schijt aan hebben.

Dat begint denk ik al door bij Assepoester binnen te stappen. Dan ga je echt even back to basic: je wil gewoon een mooie trouwjurk en er stralend uitzien. Als je naar Assepoester gaat, ben je al op zoek naar iets anders en doe je al helemaal je eigen ding.

Wil je ook zo’n gave jurk? Kom langs, dan helpen we je aan de jurk voor jóu!

De adresjes van Saskia:

Trouwfotograaf: Ferdy & Anna Film en Fotografie, Maassluis

Trouwjurk: Assepoester, Arnhem

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen