Sefanja: “Bij Assepoester is het echt een feestje”

Sefanja (32) uit Westland had zoveel moeite om een trouwjurk te vinden, dat ze tot teleurstelling van Danny (34) de hele bruiloft afblies. Tot er een nieuw trouw-avontuur op hun pad kwam, en haar laatste hoop op Assepoester beloond werd met een hooggesloten kanten trouwjurk met open rug.

Had je die hooggesloten kanten trouwjurk met open rug al in gedachten?

Sefanja: Nee. Ik heb zoveel trouwjurken gepast, dat ik het helemaal niet meer wist. Ik ging op Ibiza trouwen, dus ik wilde geen warme trouwjurk. Wel eentje die een beetje sexy was, maar toch ook netjes. En een beetje sportief en tegelijk ook charmant. Lekker luchtig van dunne materialen, wit en een beetje bloot.

Zo’n trouwjurk moet toch wel te vinden zijn?

Sefanja: Uiteindelijk wel. Maar in eerste instantie zouden we in Nederland trouwen, ergens hier in de buurt. Maar er ging iets mis met de locatie, waardoor er erg veel druk op kwam te staan. Ondertussen kwam ik er ook al niet uit met mijn trouwjurk, dus ik zag het allemaal niet meer zitten. Ik werd gewoon ongelukkig van de trouwjurken die ik tegenkwam, zo zag ik mezelf niet trouwen. Ik wist dat Danny het niet leuk ging vinden, maar ik heb de hele boel gecanceld.

Wat vreselijk! Maar hoe is het er dan toch van gekomen?

Sefanja: We zagen een oproep voor een tv-programma over trouwen in het buitenland. Diep in mijn hart was dat wat ik altijd wilde, klein en intiem. Lang verhaal kort: we hebben ons ingeschreven en zijn geselecteerd om mee te doen. Dus toen ging het balletje als vanzelf weer rollen. We moesten alsnog alles zelf regelen, maar we hadden de motivatie weer helemaal te pakken!

Dus je ging ook met frisse moed weer op zoek naar een trouwjurk?

Sefanja: Nou, dat was wel nog een dingetje. Het programma zou de trouwjurk schenken en had een bruidswinkel gevonden, waar ik er een uit kon gaan kiezen. Het was niet echt een winkel, maar bij iemand thuis, en ik vond weer alle trouwjurken vreselijk! Too much, te klassiek, of gewoon veel te duur. Twee weken voor de bruiloft had ik nog steeds geen trouwjurk…

Oh help! Hoe heb je ons dan éindelijk gevonden?

Sefanja: Mijn zus had jullie online gevonden. Ik dacht meteen: als ik daar heen ga, dan moet ik wel slagen. Jullie hadden betaalbare trouwjurken in de stijl die ik leuk vond. Het was wel een eindje rijden, maar we zijn toch gegaan. Daarvoor had ik minstens 15 trouwjurken aan gehad. Bij jullie was ik binnen een half uur geslaagd!

Aaaah, het wordt steeds beter, vertel!

Sefanja: Toen we binnenkwamen werden we super ontvangen. We mochten even gaan zitten aan een tafel met thee, koekjes en chocolaatjes. Ik voelde me meteen heel welkom, dat had ik nog nooit meegemaakt in een bruidswinkel. Zeker omdat je van ver komt, is het heel fijn dat je even kunt landen. Mijn dochtertje was ook mee, en er werd zelfs gezorgd voor limonade. En dat ze alle chocolaatjes op heeft gegeten vond ook niemand erg. Het kon allemaal! Er hing meteen een ontspannen sfeertje.

Hoe ben je toen op zoek gegaan naar die hooggesloten kanten trouwjurk met open rug?

Sefanja: De verkoopster vroeg waar ik naar op zoek was, en aan welke prijsklasse ik dacht. Met die informatie is ze een aantal trouwjurken gaan pakken. Ze was superlief dus ik vond het fijn dat ze me hielp, ook omdat zij natuurlijk weet waar alles hangt. Ik was best een beetje overdonderd, de verkoopster had echt goed geluisterd, want alles wat ik beschreef had ze gevonden.

Wat heb je allemaal aan gehad?

Sefanja: Ik had een beetje een rozige trouwjurk aan, met een strapless top. Hij zat heel mooi, maar hij was veel te warm voor op Ibiza. Ik heb ook een crop top trouwjurk aan gehad, die stond heel leuk, maar die vond ik zelf niet genoeg trouwjurk. Toen ik deze hooggesloten kanten trouwjurk met open rug aan had begon iedereen te huilen. Ik had mezelf toen nog niet eens gezien, maar toen ik in de spiegel keek kreeg ik meteen een dikke smile!

hooggesloten kanten trouwjurk met open rug Assepoester

Hoe wist je dat deze hooggesloten kanten trouwjurk met open rug het ging worden?

Sefanja: Geen idee, ik wist het gewoon! Ik vond de split heel erg leuk en dat het een trouwjurk met open rug was, vond ik ook heel mooi. En mijn zussen die mee waren ook! Ik heb voor de zekerheid nog een paar andere trouwjurken gepast, omdat ik bijna niet kon geloven dat dit ‘m echt was, na al mijn eerdere ervaringen. Maar hij was het echt! Hij zat goed en ik straalde helemaal.

Het allerleukste aan Assepoester vond ik dat toen ook nog werd gevierd met champagne en een stukje taart dat ik was geslaagd! Tuurlijk omdat ik zelf heel blij was. Maar op die manier voelde het totaal niet zakelijk, maar juist feestelijk. Ze zijn ook totaal niet opdringerig. Overal is alle tijd voor! Dat geeft je een heel ontspannen gevoel.

Wat vond je man van je hooggesloten kanten trouwjurk met open rug?

Sefanja: Hij had zeker niet verwacht dat ik een kanten trouwjurk had gekozen en ook niet dat het een strakke trouwjurk zou zijn. Hij had eerder een prinsessenjurk verwacht, met een grote rok en een lange sleep. Maar hij vond het prachtig. Iedereen trouwens! Toen ik de tempel in kwam lopen in mijn hooggesloten kanten trouwjurk met open rug zat iedereen te huilen, vrouwen én mannen!

Ja, vertel! Hoe was het? Het werd Ibiza dus?

Sefanja: Ja, het concept was trouwen in het buitenland, dus het werd Ibiza of Mallorca. Op Mallorca waren we net op vakantie geweest, en op Ibiza waren we nog nooit geweest. Dus dat hebben we gekozen, vanwege het sfeertje, alles rustig en relaxt, mooi weer, mooie zee, en niets dat moet.

We zaten met 15 volwassenen en 9 kinderen in een grote villa, waar we met z’n allen sliepen. Iedereen had z’n eigen kamer, en we hadden een onwijs groot zwembad. Lekker alleen met de naaste familie, precies zoals ik het wilde.

En hoe zag je dag eruit?

Sefanja: We hebben eerst gezellig ontbeten, zijn naar het strand geweest, hebben nog gesnorkeld. We hebben zelfs nog een yogales gevolgd in de tempel waar we later zijn getrouwd. Je bent op Ibiza, dus dat hoort er een beetje bij. Iedereen deed mee en vond het leuk, dus we waren helemaal relaxt.

Het was bloedheet, 35 graden, dus je hoefde niets te doen, dan zat je al te zweten. Daarom was de ceremonie pas om 5 uur ’s middags. Het was niet officieel voor de wet, maar het voelde wel echt. Met getuigen en alles zoals het hoort, heel mooi. Na afloop hebben we champagne gedronken, de taart aangesneden en een fotoshoot gedaan.

Toen zijn we gaan barbecueën en heb ik mijn trouwjurk alweer uitgedaan. Ik heb ‘m maar 3 uurtjes aan gehad. Danny vond het wel jammer, maar ik had het gewoon bloedheet. Misschien geven we in Nederland nog een keer een feestje, dan kan ik ‘m nog een keer aan!

Hoe kijk je terug op je dag?

Sefanja: Het is helemaal op onze manier gegaan, niet volgens het boekje. Lekker simpel, en niet te gek. Daardoor heb ik er helemaal van genoten. Achteraf had ik iets langer willen blijven, maar nu zaten we met z’n allen in hetzelfde vliegtuig terug en dat was ook heel leuk.

En op je ervaring bij Assepoester?

Sefanja: Super! Ik kan het iedereen aanraden: je bent welkom zonder afspraak en hoeft niet lang te wachten, vindt een mooie trouwjurk voor een leuke prijs, de klantvriendelijkheid is super, totaal niet opdringerig, en je hebt alle tijd. Het was voor mij echt een feestje bij Assepoester!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóú.

hooggesloten kanten trouwjurk met open rug Assepoester

Foto’s: Tamás Kooning Lansbergen

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen