Na lang wikken en wegen durfde Naomi voor een sexy trouwjurk te gaan!

Naomi (27) had voor het aanzoek van Sander (31) stiekem al zitten speuren naar trouwjurken. Vooral omdat ze nooit jurken draagt en geen idee had wat er bij haar zou passen. Het was dan ook voor iedereen een verrassing, dat ze uiteindelijk voor een sexy trouwjurk koos!

Dus in je stiekeme speurwerk had je Assepoester al gevonden?

Naomi: Ik liep al enige tijd te azen op een aanzoek, dus ik zat inderdaad al eens te kijken naar trouwjurken en zodoende kwam ik online bij Assepoester uit. Ik ben niet zo van de jurken en rokjes, dus een niet-truttige bruidswinkel past wel bij mij. Als ik ergens een trouwjurk zou kunnen vinden, moest het daar zijn.

Had je ook al een type trouwjurk in gedachten?

Naomi: Ik dacht dat ik een strakke trouwjurk wilde, met een opengewerkt lijfje van kant dat een beetje doorscheen. Ik wilde absoluut geen lage rug, omdat anders iedereen naar mijn rug zou kijken. En ik wilde ook geen sleep, dat leek me veel te prinsesserig. Nou je ziet het, het is allemaal een béétje anders gelopen…

Haha, inderdaad! Had je die do’s en don’ts ook met de verkoopster gedeeld?

Naomi: Nee, alleen met degenen die mee waren: mijn moeder, schoonmoeder, zusje en twee vriendinnen. Toen we in de winkel werden ontvangen met een kopje koffie of thee vroeg de verkoopster met name naar de plannen voor onze trouwdag, maar nog niet naar mijn voorkeuren.

Hoe vond je het in de winkel?

Naomi: We mochten al snel gaan rondkijken. Ik wist niet waar ik moest beginnen. De anderen waren druk bezig trouwjurken uit de rekken te halen en ik dacht alleen maar: help, hoe ga ik hier iets vinden? Hoe ga ik weten wat mij staat? Zo heb ik wel drie kwartier rondgelopen, ik kreeg er maar geen zicht op.

O jee, hoe ben je uiteindelijk te werk gegaan?

Naomi: De verkoopster zou drie verschillende trouwjurken kiezen, zodat ik een beetje kon zien wat mij staat en wat verschillende mogelijkheden met mij zouden doen. Zelf koos ik ook drie trouwjurken, waar in ieder geval iéts in zat dat ik leuk vond. Omdat ik dacht dat mijn eigen keuzes het beste in de buurt zouden komen, heb ik die als eerste aangetrokken.

Wat had je zelf gekozen?

Naomi: Als eerste had ik een beetje een sexy trouwjurk met een opengewerkt bovenlijfje met een lager uitgesneden voorkant. Het was geen strakke trouwjurk, maar de vorm vond ik wel leuk. Hij stond me ook goed, dus die mocht blijven.

De tweede was wel een strakke trouwjurk. Die tekende heel erg af, je zag mijn buik en mijn billen heel goed en dat vond ik toch minder mooi staan dan ik had gedacht. Die eerste stond mooier en chiquer. Dus vanaf toen vielen alle strakke trouwjurken af.

De laatste was een prinsessenjurk met een strak bovenlijfje en een wijde rok, die mijn moeder en mijn zusje hadden uitgezocht. Ik zou ‘m zelf niet gekozen hebben, maar hij stond heel mooi, dus die mocht ook blijven.

Je houdt het spannend! Want jouw sexy trouwjurk zat er dus nog niet bij?

Naomi: Nog niet. Ik ben eerst nog verder gegaan met de trouwjurken die de verkoopster voor me had uitgekozen. Een strakke, kanten trouwjurk, een crop top trouwjurk en mijn trouwjurk, best een beetje een sexy trouwjurk met een opengewerkt bovenlijfje en een wijde rok. Die vond ik meteen heel mooi, dus die heb ik als eerste aangetrokken. Hij stond me mooi en hij zat heerlijk. Toen ik die andere twee daarna aan had, vielen ze meteen in het niet bij deze trouwjurk. Maar toch twijfelde ik, tussen deze en de jurk van mijn moeder en mijn zusje. Ik heb ze allebei nog meerdere keren aan gehad. Aan, uit, aan, uit…

Naomi sexy trouwjurk Assepoester

Waar zat de twijfel?

Naomi: Door dat opengewerkte bovenlijfje was de trouwjurk die ik had gekozen best een sexy trouwjurk, maar daarnaast hij was ook een beetje speels. Die andere trouwjurk had dezelfde vorm: een strak lijfje met een wijdere rok. Alleen het bovenlijfje van die trouwjurk was meer dicht. Dat maakte mij een beetje truttig, niet helemaal mezelf.

Hoe heb je uiteindelijk de knoop doorgehakt?

Naomi: Ik voelde me toch meer mezelf in de sexy trouwjurk. Die andere was ook mooi, maar een beetje degelijk en zo ben ik niet. Deze trouwjurk was heel vrouwelijk, sexy, stoer en speels tegelijk. Het verschil zat ‘m ook in hoe hij me stond, hoe de rok viel, ik kon er makkelijk in bewegen en hij zat gewoon heel lekker. Dat was allemaal wat ik voor ogen had in een trouwjurk.

De mensen die mee waren hebben me daar ook echt bij geholpen. Ze zeiden dat ik heel anders het pashokje uitkwam. In de andere trouwjurk bleef ik maar draaien om de voor- en achterkant steeds te bekijken en zag je mijn twijfel. In deze liep ik helemaal rechtop en straalde ik. Ze vonden dat ik echt als een bruid het pashokje uitkwam en zagen me al helemaal lopen op mijn trouwdag.

En deze trouwjurk is het dus geworden, zelfs met een lage rug én sleep!

Naomi: Dat zag ik niet eens meer, ik dacht alleen maar: dit is ‘m. Ik vond die lage rug eigenlijk best mooi. En heb wel nog even nagedacht over de sleep, die kon ik er namelijk af laten halen. Maar de sleep hoorde wel echt bij de trouwjurk, en was ook weer niet heel lang, dus daar heb ik me overheen gezet.

Hoe kijk je terug op je zoektocht?

Naomi: Ik heb zo opgezien tegen het zoeken naar een trouwjurk en denk niet dat het zonder de hulp van de verkoopster was gelukt om ‘m te vinden. Ze deed het zo leuk, ze vroeg niet wat ik wilde, maar heeft zelf gekeken wat mij zou staan. Dat een van haar trouwjurken het is geworden, zegt natuurlijk heel veel.

Tijdens het passen gaf ze me heel veel tips, zoals: denk aan je trouwdag als je uit het hokje komt, hou vast wat je als eerste denkt als je in de spiegel kijkt. Ze was heel open en eerlijk, en probeerde me niet te overtuigen als ik iets niet mooi vond, maar dacht juist heel erg met me mee.

Dat het vinden van mijn trouwjurk meteen gevierd werd met taart en champagne, vond ik heel leuk. Ik had mijn trouwjurk toen nog steeds aan omdat ‘ie nog afgespeld moest worden. Dat trok best wel wat bekijks en daar moest ik toch wel even aan wennen.

Haha, kon je op je grote dag wel snel wennen aan je trouwjurk?

Naomi: Nog niet meteen. Toen ik ‘m aantrok had ik nog wel een twijfel of ik de juiste keuze had gemaakt. Ik was zenuwachtig voor de reacties van anderen en hoopte dat iedereen ‘m net zo mooi zou vinden als ik.

Sander had dit niet verwacht. Wat dan wel, dat wist hij ook niet, maar hij was blij verrast. Hij had niet gedacht dat het zo’n sexy trouwjurk zou zijn met een lage voorkant en een blote rug, omdat ik altijd had gezegd dat ik dat niet wilde. Ook mijn vrienden en familie vonden ‘m heel mooi. Anders dan verwacht, omdat ze dachten dat ik een strakke trouwjurk zou dragen. Ik heb alleen maar positieve reacties gehad: verrassend, prachtig en dat ik nog steeds mezelf was. Dat laatste vond ik het fijnste om te horen.

Hoe zag jullie dag eruit?

Naomi: We trouwden in de tuin van mijn schoonouders, waar we de rest van de dag ook zouden blijven. Die tuin grenst aan het water en wij kwamen daar met een bootje aan. We moesten via een sluis, en dat was heel leuk, want daar stonden de daggasten ons op te wachten. Onder luid gejoel en gejuich zijn wij door de sluis gevaren. En toen we eenmaal aankwamen bij de ceremonie zat iedereen al met een drankje te wachten. Dat gaf een hele fijne sfeer, die de hele dag is gebleven.

Er werd naderhand gezellig geborreld, schoenen gingen uit, mensen zaten in het gras, of deden spelletjes die we hadden neergezet, zoals Twister of jeu de boule. De barbecue ging aan, en na het eten was het feest in een grote tent. Mijn trouwjurk zat de hele dag heerlijk. Ik kon er prima in dansen. Er zat een handig lusje in mijn trouwjurk waarmee ik de sleep om m’n pols kon doen, zodat ik lekker met m’n rok kon zwieren. Daar moesten mensen heel erg om lachen, want zo zag je dat de onderkant helemaal zwart was geworden. Het bewijs van een topdag. En hij is gelukkig ook weer helemaal schoon geworden!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Naomi sexy trouwjurk Assepoester

Foto’s: By Tess Fotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen