“Het is écht waar: je kunt in 20 minuten een trouwjurk kopen die perfect is!”

Cato (45) en Casper (46) uit Laren bewijzen dat het echt kan: snel trouwen. En snel een trouwjurk kopen trouwens ook. De vriendin van Cato ‘ontvoerde’ haar zelfs naar Assepoester, waar ze binnen 20 minuten slaagde voor haar korte kanten trouwjurk. Cato: “Dat had ik helemaal niet verwacht!”

Waarom ging jij naar Assepoester?

Cato: Ik had een trouwjurk nodig en snel ook. De eerste reden waarom we zouden gaan trouwen was misschien een hele verdrietige, want mijn moeder had te horen gekregen dat ze niet zo lang meer te leven had. Mijn moeder wist dat we wilden trouwen en wilde dat nog graag meemaken.

De jurk moest dus snel aangeschaft worden. Binnen twee weken. Mijn vader lag ook nog eens op de intensive care die periode, dus mijn hoofd stond helemaal niet naar het kopen van een trouwjurk. Maar mijn vriendinnetje Desiree heeft me opgehaald en gezegd: ‘We gaan nú een jurk kopen!’. Zij had jullie winkel uitgezocht. Ze had gezien dat er bij Assepoester heel veel verschillende leuke jurken zijn en had zoiets van: nou, dat moet lukken! Mijn hoofd stond er aan de ene kant niet haar, aan de andere kant vond ik het héél fijn dat ze me wegkaapte uit de ziekenhuishectiek.

Hoe ging het eraan toe in de winkel?

Cato: We zijn eerst nog even een drankje gaan drinken in de buurt en kwamen ongeveer een half uur voor sluitingstijd binnen. Het werd de tweede bruidsjurk die ik aantrok. Het was meteen goed. Het was wel een strapless trouwjurk en ik had nog wel geroepen ‘ik wil echt geen strapless jurk!’. De verkoopster had er een heel mooi kanten vestje bij bedacht. En zo had ik plots een korte trouwjurk met kant. Ik was binnen 20 minuten geslaagd. Dat had ik helemaal niet verwacht!

Maar hoe vond je het, bij Assepoester?

Cato: Ik ben heel lief geholpen en supersnel geslaagd. Mijn trouwjurk zat ook meteen goed. Het was meteen de goede maat. Ik ben niet de slankste en het is ook niet altijd heel erg makkelijk om daar een goede jurk voor te zoeken, maar dit zat perfect.

Het was wel een witte jurk maar hij was kort, heel stoer en niet tuttig, echt wel iets wat bij me past. Twee maanden later zat de bruidsjurk ook nog als gegoten. Het was ook echt een trouwjurk die mijn moeder supermooi had gevonden. Casper had het helemaal niet verwacht. Hij was helemaal ontroerd en vond het helemaal te gek. Dit was zijn Catootje! Het leuke was dat hij écht verrast was.

Dus het is écht waar: je kunt ook in 20 minuten een trouwjurk kopen die perfect is! Ik ben er heel trots en blij mee. Misschien dat ik ‘m nog eens een keertje aan doe met een spijkerjasje.

Wat vond je van de manier waarop je bent geholpen?

Cato: Heel fijn. Ik ben helemaal niet van het winkelen, dat doe ik het liefst online maar een trouwjurk online kopen is ook zo wat. Ik ben heel blij dat mijn vriendinnetje deze actie heeft opgezet, anders was het ‘t zomerjurkje uit mijn kast geworden.

En twee weken later dus al trouwen?

Cato: We hebben getracht binnen twee weken in de tuin bij mijn ouders te zullen trouwen. Dat was voor mijn moeder het rustigst. Mijn oude schoolvriendinnetje is wethouder, die mocht ons trouwen.

Helaas heeft mijn moeder het niet gered. We hadden 16 juli in gedachten, maar ze is op 15 juli overleden. Dan ben je eerst met andere dingen bezig. Toch dachten we: hoe dichter bij dan ze nu is, kan ze niet zijn. Je kunt er wel weer een jaar over doen en het gemis blijft, maar nu is ze gewoon dichter bij ons dan als we nog langer wachten. Het voelde juist heel goed om te gaan trouwen.

Daarom hebben we kort daarop – twee maanden later – op 16 september elkaar het jawoord gegeven. Mijn moeder is begraven in Laren en ligt met mijn oma, de moeder van mijn vader naar wie ik ben vernoemd. Zij is ooit getrouwd op 16 september, dus dat bleek een ontzettende toevalstreffer: het cirkeltje was weer rond. Dat had zo moeten zijn.

Wow, wat mooi! Hoe zou je de stijl van jullie bruiloft verder omschrijven?

Cato: Klein en intiem, voornamelijk ontspannen, ondanks het gemis van mijn moeder. Het mooie was dat we getrouwd werden door mijn oude schoolvriendinnetje.

Het was een hele mooie, lieve club mensen waarmee we dit hebben kunnen doen.
Casper en ik hebben samen vijf kinderen. De oudste twee waren getuigen, de jongste drie hebben geholpen met ijsscheppen, later op de feestlocatie. Het was heel gezellig en leuk. Voor mijn vader was het ook echt – ondanks het gemis van onze moeder – een blije fijne dag.

Wat was jullie feest- en trouwlocatie?

Cato: We zijn op het gemeentehuis van Hilversum getrouwd, daarna zijn we met iedereen naar een locatie vlakbij Laren gegaan. Het heet De Houten Loods. Het is een hele ontspannen locatie waar wij twee food trucks naartoe hebben laten komen met lekker eten. Voor de kinderen was er ruimte genoeg om te voetballen en op een trampoline te springen.

Hoe zat jullie draaiboek in elkaar?

Cato: We zijn begonnen in het huis van mijn ouders, daar heb ik mijn trouwjurk aangetrokken. Een vriend van mijn vriendin heeft mijn make-up en haar gedaan. Gezellig tutten. De dag begon zo bij mijn ouders thuis heel gezellig met kopjes koffie en croissantjes.

Rond 12:30 stonden de kinderen en mijn man voor de deur. Casper belde aan en mijn vader deed open. Hij zei: ‘Ik ga wel even mijn dochter keurig weggeven!’. Casper stond er met tranen in zijn ogen, die was helemaal flabbergasted toen hij me zag. Dan voel je je wel helemaal een prinsesje. Iedereen zoenen en knuffelen. Zo zijn we de dag begonnen.

In een stoet zijn we naar het gemeentehuis gereden. Daar stonden familieleden en vrienden op ons te wachten. De broer van Casper was onze ceremoniemeester, dat heeft hij heel goed gedaan.

We mochten de trappen van het gemeentehuis van Hilversum betreden en met de getuigen de trouwzaal binnenlopen waar iedereen al stond of zat.
De ceremonie was lekker ’s middags, om 13:00 uur. Het was mooi weer, mijn vriendinnetjes hadden allemaal mooie hakjes aan en prachtige jurken. De zaal zat bomvol, heel veel mensen moesten staan. Dat was ook wel weer heel gezellig.

Onze vaders hebben hele mooie woorden gesproken. Het was gezellig en niet heel langdradig; een hele mooie ceremonie. Onze trouwringen zijn trouwens bestaande ringen: voor Casper de ring van zijn overgrootvader en voor mij de ring van zijn oma. Het voelt zo mooi dat je op die manier familie die er niet meer is in ere kunt houden.
We hebben iedereen uitgenodigd om daarna lekker een hapje te eten en het glas te heffen op het leven.

Waar hebben jullie de toost gedaan?

Cato: Eerst zijn we met mijn vader langs het graf van mijn moeder gereden. Casper had mijn bruidsboeket gekocht: een boeketje van allemaal roosjes. Er was ook een boeketje voor zijn eigen moeder en voor mijn moeder. Dat boeketje hebben we op haar graf gelegd.

Daarna reden we naar De Houten Loods. Iedereen was al op de locatie aangekomen en kreeg een glaasje bubbels met een paars-rood lintje eraan. Dat heb ik zo gedaan omdat ik dacht: dat zou mama ook mooi gevonden hebben. Het was ook een beetje een kippenvelmomentje: in memoriam van mijn moeder hebben we witte ballonnen opgelaten op die locatie.

Het was de hele dag warm, maar niet heel zonnig. Maar op het moment dat we de ballonnen oplieten, kwam de zon door. Heel bijzonder. Het was net een startsein. De ballonnen die we hebben opgelaten waren trouwens biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Wat voor catering hadden jullie geregeld?

Cato: Een bruidstaart leek me zo’n gedoe, daarom hebben we hele mooie petitfourtjes laten maken met frambozenvulling, passend bij de lintjes. Daarna stonden er twee food trucks klaar met lekkere hapjes en een ijskar. De ene food truck had saté en de andere had finger food hapjes. Iedereen kon nemen wat ‘ie lekker vond en zo vaak langslopen als ‘ie wilde.

Er was ook een bar gemaakt van hout, waar iedereen een lekker drankje kon pakken. Voor de kinderen stonden er limonadetaps en waren er lekkere kinderhapjes. De ijskar van IJssalon De Hoop liep ook hartstikke goed!

Wat was de invulling van de feestavond?

Cato: Als verrassing voor Casper had ik een a capella zanggroepje van vier dames geregeld: Sister Mania. Zij gaan bij je staan met z’n vieren en geven je een menukaart waarvan je mag kiezen wat je wil horen. Je voelt je aan de ene kant beetje verlegen, maar het is ook superleuk. Heel feestelijk.
Verder hebben onze zoons voor dj’s gespeeld en leuke muziek gedraaid.

Iedereen kon lekker klessebessen en eten en genieten. De Houten Loods heeft hele mooie lange houten tafels om aan te zitten. En er staat een tent, een soort bedoeïenentent, om in te dansen.
Het is een waanzinnige ontspannen plek, in de bossen, bij de golfbaan dus je kunt niemand tot last zijn.

Alle vrienden en familie konden halverwege de avond iets feestelijks schrijven op het jasje van het witte trouwpak van Casper, als vervanging van een gastenboek. Het jasje is voor ons nu een superleuk aandenken.

Wij zijn om een uurtje of 22:00 uur weggegaan. Om 23:00 uur was het pikkedonker en moesten veel gasten met de fiets over een onverlicht pad. Daarom hebben we iedereen een zaklampje cadeau gegeven met ons trouwlogo erop. Je ziet anders natuurlijk helemaal niks!

Wat was voor jou het hoogtepunt?

Cato: Het jawoord en de ballonnen oplaten. Na het toosten op het leven een stuk of 50 witte ballonnen oplaten en dat daarna het wolkendek openbrak en de zon ging schijnen.

Heb je een gouden tip voor andere Lucky Girls?

Cato: Plan het lekker ruim en doe vooral alles wat jij wil dat je doet en niet omdat iemand anders het belangrijk vindt dat iets gebeurt. We hebben het écht op onze manier gedaan en het was daardoor gelukkig ook heel ontspannen en gezellig. Iedereen was ook blij, niets moet alles mag was de leus. Het was ook heel feestelijk.

Wat ook heel handig was aan die food trucks: van 14:00 tot 22:00 uur was er te eten. Maar er was niet zo’n ‘we-gaan-nu-eten-moment’. Als je wat wilde eten, nam je gewoon wat. Ze komen met eten en nemen alle vuilnis mee. Ideaal!

Wil je ook een jurk die echt bij je past? Kom langs, dan helpen we je aan de jurk voor jóu!

De adresjes van Cato:

Korte kanten trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Trouwfotograaf: Lex Draijer Bruidsfotografie

Feestlocatie: De Houten Loods, Eemnes

Food trucks: ToetToetFood

IJscokar: IJssalon De Hoop, Blaricum

A capella zanggroep: Sister Mania

Trouwschoenen: Stylezshoes

Ballonnen: Gooise Ballonnen

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen