Snel een trouwjurk scoren: trouwjurk nummer twee was bingo voor Christel!

Christel (41) uit Schaijk ging met haar aanstaande Bram (48) ‘alvast even kijken’ bij Assepoester. Ze had niet de intentie om meteen verliefd te worden op een bruidsjurk, want dat zou ze nog met familie en vriendinnen gaan doen. Maar ja… wij zeggen niet voor niets altijd: 98% slaagt in één keer, bij Assepoester. Zo ook Christel. 

Twee maanden de tijd

Christel: We kennen elkaar al 21 jaar en zijn nu 9 jaar samen. Bram heeft drie dochters van 21, 14 en 12, ik heb een dochter van 8 en samen hebben we een zoon van 4. Genoeg reden om toch maar een keer te trouwen, besloten we een keer volstrekt onromantisch vanaf de bank.

En ja, dan moest het ook maar meteen, liefst binnen twee maanden. Op Facebook zag ik Assepoester voorbij komen. Binnen stappen wanneer het uitkomt en meteen passen sprak me aan, want Joost mocht weten hoe lang het allemaal kon duren met zo’n trouwjurk.

Omdat ik geen flauw idee had wat ik wilde en Bram meestal wel weet wat mij leuk staat, gingen we samen om alvast wat te passen. Ik had stellig bedacht dat ik echt geen trouwjurk zou kopen waar hij bij was, want dat ging ik nog met mijn moeder, schoonmoeder, zussen en vriendinnen doen.

Goeie klik

Christel: We werden superleuk ontvangen, door een jonge verkoopster met wie we heel erg gelachen hebben. Ze ging zo leuk met ons om, vroeg hoe onze bruiloft er uit kwam te zien en paste zich helemaal aan ons gevoel aan. Deze verkoopster maakte er echt een feestje van! Geen stijve bedoening, een glaasje bubbels erbij en alles erop en eraan.

Géén idee

Christel: Het enige wat ik zelf kon bedenken over mijn trouwjurk was dat ik er in moest kunnen feesten. Ik heb wat in de winkel rondgekeken, maar vond het best een dingetje. Gelukkig wist de verkoopster waar alles hing en heeft ze allerlei trouwjurken uit de rekken getrokken. Ook waarvan ik dacht dat het me echt niet zou staan. Bram heeft ook mee gezocht en zo heb ik uiteindelijk een stuk of 7 trouwjurken gepast.

Allemaal wit en strak aan de bovenkant, een paar trouwjurken met een open rug, een trouwjurk die achter lang en voor kort was en een trouwjurk met een split. Als tweede paste ik een trouwjurk die bestond uit een losse top en een losse rok, allebei van kant. Kant vond ik eigenlijk maar ouderwets, dus ik dacht meteen dat het niks zou worden. Hij stond wel heel leuk en bij alle trouwjurken die ik daarna paste bleef ik toch terugkomen op die. Trouwjurk nummer twee was gewoon al bingo!

trouwjurk losse top en losse rok van kant Assepoester

Dé jurk

Christel: Hij zat als gegoten en toen ik in de spiegel keek, vond ik het echt wow! De rok zat perfect, het topje was leuk en het geheel was anders dan normaal. Alle pluspunten die ik heb kwamen perfect uit in deze trouwjurk met losse top en losse rok van kant. De mouwtjes vond ik heel prettig, ik ben niet meer de jongste en mijn armen zijn niet meer het strakst. Het riempje met een beetje bling maakte het helemaal af. En heel belangrijk: ik kon er lekker in dansen!

Veel andere mensen in de winkel zeiden dat ze ‘m echt mooi vonden, dat was ook leuk om te horen. Ik was meteen verliefd! Ook Bram zei: ‘Dit is ‘m!’ en mijn reactie was: ‘Dat mag jij helemaal nog niet zien!’.

Twee dagen feest

Christel: We hebben onze bruiloft twee dagen gevierd. Bij vrienden in de achtertuin hadden we een festival-setting gecreëerd, met foodtruckjes en tenten. De eerste dag was de ceremonie met een diner met hele hechte vrienden, familie en alle kinderen. Mijn schoonzusje leidde de ceremonie en deed dat super lachwekkend. We wilden ook geen stijve huilboel, en zij heeft dat perfect ingevuld. Echt de kroon op de dag.

De kinderen maakten een bellenblaas-erehaag voor ons, waarna we hebben geproost met champagne. Het foodtruck-diner was onder tenten en op Perzische tapijten.

De tweede dag begon met onze grand entree die werd ingeleid door een filmpje. En nadat we door een papieren wand sprongen, werd een feestnummer ingezet en is er de hele avond gedanst. Met pizza, oesters en barbecue in de foodtrucks, een losse bar en een cocktailbar.

De reacties

Christel: De reacties op mijn trouwjurk met losse top en losse rok van kant waren fantastisch! Mijn moeder en schoonmoeder hadden ‘m natuurlijk nog niet gezien. Ze hielpen me met aankleden en waren helemaal in tranen. Iedereen was laaiend enthousiast en ook tijdens de feestavond kreeg ik veel complimenten dat mijn trouwjurk echt anders was en dat ik er zo mooi uitzag.

Dat ik mijn trouwjurk al meteen heb meegenomen bij Assepoester verliep niet helemaal volgens plan, maar zo was onze hele bruiloft en zo zijn wij ook gewoon. Mijn beste vriendin reageerde heel tof dat ze het niet erg vond, zolang ie maar mooi was. En dat was ie!

trouwjurk losse top en losse rok van kant Assepoester

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Foto’s: Esther van Geenen

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen