Binnen 3 maanden trouwen in een korte, pittige trouwjurk

Marjan: Ik wilde altijd graag trouwen, maar van Koen hoefde dat niet zo nodig. Toen mijn vader ziek werd, begon ik steeds meer na te denken over trouwen. Op een gegeven moment zat ik huilend op de bank en zei ik tegen Koen: ik wil zo graag dat mijn vader er nog bij kan zijn als we gaan trouwen. Hij zei toen resoluut: ‘Nou, dan gaan we dat doen!’. Ik keek hem verbaasd aan en zei: is dit dan een ja? Het was een ja. Het was helemaal niet mijn bedoeling geweest om hem ten huwelijk te vragen, het kwam er gewoon ineens uit!

We hebben de bruiloft in drie maanden tijd geregeld. We wilden dat mijn vader nog fit genoeg zou zijn om erbij te kunnen zijn. Achteraf is het allemaal goed gegaan. Dat is iets waar we heel dankbaar voor zijn.

013_marjan

We zijn dus pas na ons 40e getrouwd. We hebben twee zoontjes, Rocco (6) en Vic (4), en het was natuurlijk super dat die erbij konden zijn. Daar hebben we ook veel reacties op gekregen van mensen, die dat echt mooi vonden. Wij zagen het zelf ook meer als: we gaan met z’n allen trouwen. Als gezin.

Een stoere, pittige trouwjurk

Marjan: Ik zag mezelf niet naar zo’n traditionele bruidsmodezaak gaan waar je op afspraak wordt ontvangen. Toen kwam ik op de website van Assepoester terecht. Ik dacht: het zal me verbazen als ik daar niet kan slagen.

Ik liep rond 10:00 uur de winkel binnen en was precies om 12:00 uur klaar. Een van De Meiden van Assepoester heeft twee trouwjurken gepakt uit de rekken en ik heb er nog een paar jurken bij gezocht.

Ik vond het heel knap hoe ze zo snel kunnen inschatten wat bij je past. Ik was nog niet klaar met mijn verhaal, of ze liep al weg om te pakken wat ik bedoelde. Aan hoe je gekleed bent en hoe je binnenkomt kunnen De Meiden van Assepoester vaak al inschatten wat bij je past. En die trouwjurken stonden meteen echt wel heel mooi!

pittige trouwjurk

Mijn jurk is een stoere, aparte, pittige trouwjurk. Niet standaard. Ik heb er enorm veel reacties op gekregen. Toen Koen me eindelijk in de jurk zag, had hij meteen een zakdoekje nodig, haha! Hij riep meteen enthousiast: ‘o wat ben je mooi!’. Hij was blij verrast.

Here comes the sun

Marjan: We zijn getrouwd in het raadhuis. Iedereen mocht erbij zijn. Als feestlocatie vonden we een leuk restaurant: het P’rooflokaal. Ik werk bij een cateringbedrijf en kende die locatie. Het heeft een dakterras en ligt op het CHV-terrein in Veghel. Echt een supermooie locatie, waar we de ontvangst, het proostmoment en een high-tea-achtige lunch hebben gedaan. ’s Avonds zijn we een gezellige kroeg in gedoken.

Op de avond voor de bruiloft heeft Koen de jongens meegenomen naar zijn vader en moeder; zodat ik alleen thuis kon slapen en me de volgende ochtend rustig kon aankleden. Een collega van Koen heeft een hele gave auto waarmee hij hen heeft opgehaald. De jongens waren er weg van, die wilden er niet meer uit!

Ze hebben mij opgehaald en toen zijn we meteen doorgereden naar het raadhuis. Daar stond iedereen ons op te wachten. We zijn ze eerst voorbijgereden en zijn toen omgedraaid. Iedereen klappen en juichen natuurlijk, heel leuk.

005_marjan

Ik vond de ceremonie heel bijzonder. Mijn vader heeft mij weggegeven; iets wat ik heel graag wilde. Het nummer waarop we binnenkwamen was ‘Here comes the sun’ van The Beatles. Af en toe hoor ik het nog op de radio, en dan ben ik meteen weer terug bij de ceremonie.
We hadden een hele fijne trouwambtenaar, die vertelde ons verhaal heel mooi en het paste echt bij hoe wij zijn. Op internet hadden we kindertrouwaktes gevonden zodat we de kinderen konden laten mee tekenen tijdens de ceremonie.

Proosten met macarons en champagne

Marjan: Na afloop hebben we nog een balkonscène gedaan en daarna werden we door iedereen gefeliciteerd. In het P’rooflokaal hebben we daarna geproost en geluncht. Ik had naambordjes gemaakt en tafelconfetti; snippertjes met ‘Mr & Mrs’ erop. Ik vond het echt superleuk om daarmee bezig te zijn.

In plaats van bruidstaart hadden we macarons bij de champagne. Toen we binnenkwamen op het dakterras, stond iedereen ons al op te wachten en speelde mijn vader ‘Daar komt de bruid’ op zijn accordeon. Mijn zus speelde mee op haar saxofoon. Tijdens de lunch heeft mijn vader ook nog ‘Lang zullen ze leven’ gespeeld, zoals hij op ieder feestje deed; iedereen zong mee!

009_marjan

We hebben afgesloten met koffie op het dakterras en daarna nog even een fotosessie gedaan met de kinderen. Daarna zijn ze met oma mee gegaan, die heeft ze naar hun logeeradres gebracht. Terwijl wij nog foto’s maakten met z’n tweeën, had iedereen even vrij om lekker te relaxen.

Van tevoren hadden we het idee om lekker sushi te gaan halen, maar het is toch maar friet geworden… heel erg, haha. Dat konden we laten bezorgen en dat was lekker makkelijk. Met een camper zijn we daarna naar ons feest gegaan! Vrienden van ons bleven in de buurt overnachten in hun camper en zij hebben ons opgehaald.

Feestje in de kroeg

Marjan: Het feest begon om 20:30 uur in de kroeg. Er kwam ineens onverwacht een bandje binnen en Koen en ik keken elkaar aan. Hij zei: ‘wat komen die hier doen?’ Maar ik wist er meer van.

Koen zei van tevoren over de openingsdans: ‘dat ga ik gewoon niet doen’. Maar ja, ik vind dat je toch je feestje moet openen? Mijn zwager had een bandje geregeld zodat zij ons liefdesliedje zouden spelen. Ik ben toen gaan speechen en heb Koen voor het blok gezet. Hij was er achteraf heel blij mee dat we dit hebben gedaan. Het hoort er toch een beetje bij hè?

Er waren geen stukjes, maar tijdens het vrijgezellenfeest heb ik samen met de meiden een lipdub filmpje gemaakt op ‘Happy’ van Pharrell en dat hebben ze laten zien. Dat was echt hilarisch om terug te zien op het feest. Muziek kwam van onze eigen playlist en er is heel veel gedanst. Het was supergezellig. Aan het einde van de avond stonden alle dames op blote voeten te dansen. Ik had nergens last van! Mijn hakken waren best wel hoog, maar het ware zulke goede schoenen dat ik er gewoon de hele dag op door kon gaan.

014_marjan

Als eindtijd voor het feest hadden we eigenlijk 01:30 uur bedacht, maar uiteindelijk gingen we pas om 03:30 uur weg. We hebben alle cadeaus ingeladen en samen met mijn zus een taxi naar huis genomen.

Genoten & gestraald

Marjan: Voor mij was het absolute hoogtepunt dat mijn vader mij weggegeven heeft. Dat was gewoon een heel bijzonder moment. Ik heb de hele dag genoten en gestraald, het was één groot feest.

De week voorafgaand aan de bruiloft heb ik wel momenten gehad waarop ik in de stress schoot, maar ik ben wel iemand die alles goed regelt. Daardoor kon ik het op de dag zelf gewoon laten gaan.

015_marjan

Onze bruiloft was in juli en in de tussentijd zijn er al heel veel andere dingen gebeurd. Zo is mijn vader inmiddels overleden en hebben we de crematie gehad, dat is erg heftig zo snel na de bruiloft. Daardoor ben je dan niet meer zo bezig met die leuke bruiloft.

Inmiddels ben ik bezig met het fotoboek, zijn we toch nog samen op honeymoon gegaan in Marrakech en heb ik een interview gehad over onze Lovestory. Dat zijn mooie dingen, en daardoor kan ik weer even nagenieten van onze bruiloft. Want dat zijn beslist hele mooie herinneringen die je bij je moet houden.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Fotograaf: Andress Kools van Man Met Camera

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen