Sophia trouwde op Curaçao: ”Een voorbijganger zei: ‘oh dat had ik ook willen doen, trouwen op teenslippers!’

Trouwen op Curaçao om het slechte weer in Nederland te ontwijken en dan alsnóg (letterlijk) een nat pak krijgen. Het klinkt als een nachtmerrie, maar Sophia en Robert maakten er het beste van. Sterker nog, ze hebben elke seconde van hun island-wedding genoten! Inclusief een ge-wel-dige jurk mét teenslippers.

Jij dacht, ik ga dit keer voor een relaxte trouwwinkel?  

Ja, eigenlijk wel! Ik ben al een keer eerder getrouwd geweest en toen was alles zo stijfjes. Heel oubollig, waarbij je zelf niks mocht uitzoeken. Dat wilde ik deze keer absoluut niet. Toen ik tijdens het Googlen jullie toevalligerwijs tegenkwam, sprak die laagdrempelige aanpak mij meteen aan. En zo besloot ik samen met mijn dochter en stiefdochter langs te komen!

Wat was je eerste reactie toen je de winkel binnenstapte?

‘Ohjee, ik voel me een beetje oud’. Ja, echt. Er waren zoveel meiden met hun moeders samen om een jurk uit te zoeken en ik was die ene moeder die met haar kinderen een jurk ging zoeken. Maar toen ik binnenstapte werden we zo leuk ontvangen door Esmée dat alle spanning meteen wegviel. Ik voelde me direct thuis, alsof je een woonkamer binnenkomt. Super sfeervol en persoonlijk!

Je was positief verrast door onze relaxte aanpak?

Ja, ik was echt ‘Say yes to the dress’ praktijken gewend. Nu was het opeens omgedraaid en mocht ik zelf gaan zoeken en rondlopen. Super fijn! Al dacht ik in het begin wel even: ‘hellupp, waar moet ik beginnen?’ Ik had het ook echt niet zo groot verwacht. De winkel voelt heel intiem aan, maar er is héél veel keuze.

Gelukkig staan jullie meiden meteen voor je klaar. Esmée zei: begin gewoon lekker vooraan en pak elke jurk die je wilt passen. Niet veel later liep ik met 8 jurken over m’n arm richting het pashokje.

Zat hier dé jurk tussen?

Nee! Sterker nog, het was eigenlijk allemaal niks voor me. Toen ik ze aantrok wist ik ook meteen dat ik hier niet happy in ging worden. Esmée zag het direct: ‘Nee, dit gaat ‘m niet worden, laat mij maar even!’. Niet veel later kwam ze naar het pashokje gelopen met een andere jurk. ‘Hier, ik heb wat voor je!’, zei ze. En je raadt het al, toen ik deze jurk paste wist ik het meteen. Dit was ‘m, dit was dé jurk!

Het was ook direct aan mijn gezicht te zien. Ik voelde me zo mooi en de jurk zat zo lekker. Ik wilde ‘m eigenlijk niet meer uitdoen. Ook mijn dochter zei meteen: ‘Mam, dit is ‘m!’

Hoe vond je het om voor de tweede keer een jurk te kiezen?

Ondanks dat ik alles al een keer had meegemaakt, blijft het super bijzonder. Dat gevoel van een trouwjurk aantrekken heeft echt iets magisch. Mijn dochter en stiefdochter willen ooit ook gaan trouwen en vroegen steeds: ‘maar hoe voelt dat dan?’ Het is lastig te omschrijven, maar het is een heel gaaf en warm gevoel, alsof je vlinders in je buik krijgt.

Jij nam bloed, zweet en tranen trouwens iets té letterlijk? 😉

Dat was me wat. Ik had dus tijdens het passen m’n vinger opengehaald en voordat ik het wist zaten er bloedspetters op m’n jurk. Ik kreeg natuurlijk meteen stress, maar Esmée bleef zo relaxt: ‘het komt goed!’. ‘Ja, maar er zit bloed op!’, zei ik nog harder. ‘Geloof mij, wij hebben hier wonderspul voor’. En dat bleek te kloppen, want het was binnen no-time eruit.

Dit vat ook goed de geweldige service samen. Iedereen is zo lief, relaxt en aardig. Waardoor je echt helemaal op je gemak bent!

Jullie kozen voor een tropische trouwlocatie: Curaçao! Vertel…

Wij wilden allebei graag trouwen op het strand, maar in Nederland is het weer-technisch niet altijd even gunstig. Daarnaast hadden wij de wens om ooit met dolfijnen te trouwen. Ik heb een dochter verloren en op haar grafje staan dolfijnen, voor ons dus een extra speciale betekenis. Bovendien komen vrienden van ons vaak op Curaçao, dus we hadden al veel over het eiland gehoord. En zo kwamen we op het besluit: wij gaan naar Curaçao!

Wat mooi! Hoe zag de grote dag eruit?

Wij hebben het bewust klein gehouden en zijn met het gezin en twee vrienden daarheen gevlogen. Het first look moment was misschien wel het mooiste moment van de dag. Ik liep de trap af en zag Robert al staan. Echt, de vlinders vlogen door m’n buik. Toen ik hem op z’n schouder tikte en hij zich omdraaide, kwamen de tranen meteen. Hij was zo verrast! Hij heeft wel 20x gezegd ‘oh wat zie je er mooi uit!’. En het was natuurlijk geweldig om onze kinderen in hun outfit te zien. Iedereen zag er prachtig uit. Het was zo mooi, echt een heel warm moment.

Daarna volgde de fotoshoot, maar niet geheel volgens plan?

Ja, je verzint het niet, maar het kwam met bakken uit de hemel! De hele ochtend en middag heeft het geregend. Dit is natuurlijk het laatste wat je verwacht als je op Curaçao gaat trouwen, maar we zeiden tegen elkaar: geeft niks, het is zoals het is. We hebben er zelfs om gelachen. Ik had ook zoiets van, ‘ja, m’n jurk wordt vies, maar prima’. Het voelde goed om me eraan over te geven en uiteindelijk hebben we zelfs van de regen kunnen genieten.

Gelukkig was het tijdens de ceremonie wel droog?

Na de foto’s is het alsnog open getrokken. Voor de zekerheid zijn we onder een rieten dakje getrouwd, zodat we in ieder geval droog zouden staan. Maar gelukkig bleef het de rest van de dag droog! We hebben dus ook heerlijk kunnen wandelen over de boulevard. Zo leuk hoe iedereen je daar aanspreekt. ‘Een voorbijganger zei nog: ‘oh dat had ik ook willen doen, trouwen op teenslippers!’

Daarna hebben we gegeten met z’n allen en zijn we nog uitgegaan. We stonden letterlijk tussen de uitgaansjeugd te dansen en feesten, geweldig! Alle jongeren feliciteerden ons en ook de DJ maakte er een leuk moment van. Mijn dochter vroeg ‘mama, vind je het niet vervelend dat iedereen naar je kijkt?’. Maar ik had het niet eens door! Het voelde allemaal heel natuurlijk aan, ik was echt intens aan het genieten.

Geweldig! En in Nederland volgde nóg een feest?

Ja, eenmaal thuis hebben we nog een feest gegeven voor onze vrienden en familie. Gezellig in de tuin met een grote partytent. Ook daar maakten we er een mooi momentje van door samen op te lopen in onze trouwkleding. En ook die dag heb ik de hele avond in m’n jurk gedanst!

Tot slot, zou je Assepoester aanraden?

Absoluut! Je wordt zo relaxt geholpen, je voelt je bij jullie meteen op je gemak. Ook hoe iedereen onderling is, zo leuk om op elkaar te reageren en leuke reacties te ontvangen. En dat zonder geslijm, gewoon eerlijk advies. Ze zeggen ook gerust ‘nee, die andere is leuker!’.

En ook na je aankoop van je jurk, staan ze voor je klaar. Ik had pas later besloten dat ik tóch een sluier wilde. En dus heb ik Esmée geappt of zij er eentje voor me kon zoeken. Ze heeft er toen eentje gezocht, ingedaan en foto’s voor mij gemaakt, zodat ik kon zien hoe het stond. Vervolgens heb ik het geld overgemaakt en is de sluier per post bij mij bezorgd. Dat is toch een super service! Echt een tien met een griffel.

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Foto’s door: www.wowweddingdetails.com
Weddingplanner: www.weddingsbymerel.com

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen