Deze stoere bruid met tatoeages laat zien dat je ook relaxed kunt trouwen

Laura (39) zou in het geheim trouwen en wist dat ze niet naar een traditionele trouwjurkenwinkel wilde. Liever wilde ze wat anders. Op naar Assepoester dus. Laura: “Het ging zó relaxed.” 

Jullie hadden een verrassingsbruiloft én je trouwde in corona-tijd… dubbel spannend?

Laura: We zouden eigenlijk op 18 september trouwen, maar dat hebben we afgezegd. We dachten: er verandert nu zo veel, er zijn zoveel regeltjes… laten we het maar uitstellen tot volgend jaar. Ik word in november 40 en was al van plan om een feestje te geven, maar het leek opeens ook weer zo stom om twee keer een hoop geld uit te geven. We bedachten: laten we gewoon trouwen en dan in het geheim. Van het feest maken we dan een soort verrassingsfeest voor ons trouwen.

Een week of vijf van tevoren hebben we alles geregeld. Maar we hebben écht een knalfeest gehad. Onze vrienden dachten dat ze voor mijn veertigste verjaardag kwamen, tot we een trouwvideo lieten zien en wij de zaal in liepen in onze trouwkleding. “Surprise: we zijn getrouwd!”, riepen we.

Je hebt je trouwjurk dus ook last-minute gescoord bij Assepoester?

Een week of drie, vier voor ons trouwfeest ging ik naar Assepoester. Er was steeds wat aan de hand waardoor ik niet kon en het was ook nog eens twee uur rijden naar Assepoester vanuit ‘s-Gravenzande, waar ik woon. Op een vrijdagavond zei ik tegen m’n moeder: morgen is de enige zaterdag dat ik nog kan, dán gaan we naar Assepoester.

En jij dacht: ik ga naar een niet-truttige trouwjurkenwinkel?

Ik ben al eerder getrouwd geweest in 2003. Ik dacht: zo ga ik het echt niet meer doen, naar zo’n traditionele zaak waar je een afspraak moet maken. Dat vond ik toen heel leuk hoor, maar bij Assepoester gaat het natuurlijk heel anders dan in andere trouwwinkels. Je komt gewoon binnen zonder afspraak, je kunt meteen aan de slag, hoeft niet te wachten.

Ik had ook nog een hele leuke verkoopster, die heel veel geduld had. Ik twijfelde bijvoorbeeld nog… dan is het gelukkig totaal niet van: je hebt twee uur de tijd, je moet opschieten. Het ging zó relaxed. Dat is in andere bruidszaken wel anders, daar heb je soms een eindtijd, dat je binnen anderhalf uur klaar moet zijn.

Wat vond je van de sfeer?

Wij waren er om een uur of 10:00 uur en het was al best druk, maar er kwam gelijk iemand naar ons toe om ons welkom te heten. Er werd gevraagd of we even iets wilden invullen en daarna kregen we gelijk een paskamer toegewezen. En er was meteen koffie, thee, alles erop en eraan. Er werd uitgelegd hoe alles werkt en dat je zelf langs de rekken mag lopen. Het was superleuk in de winkel.

En je mocht dus lekker relaxed zélf rondkijken. Hoe vond je dat?

Dat je relaxed zelf mocht rondkijken, vond ik heel leuk. Ook dat je lekker dingen kon pakken. In een andere trouwzaak mag jij echt niet zelf je jurk uit dat rek pakken, daar zijn ze echt wat strenger hóór. Ik kan me nog goed herinneren dat je daar bijvoorbeeld echt geen foto’s mocht maken. Hier kon ik gewoon van elke jurk een foto maken, die stuurde ik allemaal door naar een vriendin.

En lekker dat je gelijk je jurk mee kunt nemen, echt een voordeel. Al zou ik al de dag erna trouwen, dat had dan ook nog gekund. Mijn dochter van drie, mijn zoon en mijn moeder gingen mee. We hebben sowieso een topdag gehad.

Kon je de prijzen van de jurken goed zien?

De jurken zijn bij Assepoester ingedeeld in prijsblokken. Je hoeft dus niet te vragen wat iets kost. In andere winkels hangen ze een jurk van 4000 naast een jurk van 1400. Dat snap ik niet, je hebt toch altijd wel een bepaald budget?

Ook in het tv-programma Say Yes to the Dress hoor je verkopers altijd vragen: ‘is er nog een achterdeurtje?’. Dan denk ik: ‘Die meid zegt net dat ze een budget van 1500 heeft en dan kom jij met jurk van 1900 aan?!’ Zo kansloos! Dat was gelukkig niet bij Assepoester: de verkoopster kwam echt niet met duurdere jurken aan dan mijn aangegeven budget.

Trouwen hoeft ook helemaal niet zo duur te zijn als het soms wordt gemaakt. Heeft dat ook nog een rol gespeeld in jouw keuze voor Assepoester?

Ja, ik had bijvoorbeeld geen hele dure bruidstaart. Mijn man heeft ook geen trouwring, die heeft een tatoeage genomen. Toen ik in 2003 trouwde, namen we wel een set ringen omdat de verkoopster zei dat het raar was als de ene wel een ring zou hebben en de andere niet. Nou, het is pas raar als je ‘m niet draagt, vind ik! Ik heb nu gewoon een mooie ring, hij heeft de trouwdatum op z’n vinger laten zetten. Ik niet nee, ik heb al genoeg tatoeages… en een mooie ring.

Hoe heb je je trouwjurk uiteindelijk gevonden?

Ik kwam speciaal naar Assepoester voor de hippe trouwjurken. Toen ik die online zag, dacht ik: daar moet ik koste wat kost naartoe, al is het een eindje rijden, want ik ga het toch nergens anders vinden.

Ik vond de jurken heel tof die ik op de site zag. Maar wat ik in mijn hoofd had, is het niet geworden. Want toen de verkoopster met de jurk aan kwam lopen die het uiteindelijk geworden is, was mijn eerste reactie: oh nee joh is echt niks voor mij! Maar ik deed ‘m aan, en het was supermooi. Sexy, hip. Helemaal met zilveren Nike sneakers eronder, wat ik wilde.

Had je ooit gedacht in zo’n soort jurk te trouwen?

Ik zou deze trouwjurk nooit hebben gepakt. Hij heeft een strak bovenlijfje, waarvan ik dacht dat ik dat niet kon hebben. Maar ik voelde me onwijs slank in die jurk. Ik had echt niet verwacht dat deze het zou worden, maar op aanraden van de verkoopster trok ik ‘m aan en dacht ik: wow.

De meiden van Assepoester staan erom bekend dat ze eerlijk en direct zijn in hun advies. Heb jij dat ook zo ervaren?

Ja, dat vond ik wel. Ik had bijvoorbeeld een jurk aan, die vond ik echt heel mooi. Ik maakte er een foto aan en deed toen een andere aan. Toen zei de verkoopster heel eerlijk: ik vind deze wel veel mooier. Ik weer een foto maken, vergelijken… en toen zei ik: je hebt gelijk. die eerste is heel duf. De jurk waarin ik ben getrouwd, is uitgezocht door de verkoopster. De gezamenlijke werkwijze heb ik als heel leuk ervaren, het is echt de moeite waard om daarvoor naar Assepoester te rijden.

Ook best bijzonder eigenlijk, dat je kunt zeggen dat je in corona-tijd bent getrouwd?

Wat wij heel bijzonder vinden, is dat wij ondanks het geringe aantal gasten – we waren echt maar met 30 mensen in totaal – een knalfeest hebben gehad. Ik ben er nu ook van overtuigd: je hoeft niet 100 mensen op je trouwfeest te hebben. Dat vind ik toch wel weer een soort van grappig, dat je juist door moeilijke keuzes te moeten maken – anders hadden we 75 gasten gehad, nu maar 30 – echt een topfeest kunt hebben.

Ik heb naderhand alleen maar appjes gehad van mensen die zeiden: dit was zo dik, dit was de gaafste bruiloft die ik ooit heb meegemaakt. Daar kan ik nog zó lang van nagenieten. Zo zie je maar dat je met heel weinig toch een tof feest kunt hebben.

Zou je Assepoester aanraden?

Ik zou Assepoester zeker aanraden, vanwege de kwaliteit en prijs. Ik had bij Zalando een paar jurken besteld, dat was echt drama. Daar betaal je voor een beetje jurk ook 250 euro. Nu ben ik dan wel iets meer kwijt, maar dat is een keuze die je maakt. Het is een hele leuke winkel, het voelt ook niet echt een trouwzaak, meer als een boetiek.

Het relaxte bij Assepoester is ook: iedereen wordt even goed behandeld. Er was een vrouw met een maatje meer, een griet naast me met een veel hoger budget, ik onder de tatoeages: iedereen wordt behandeld als een prinses. Of je nou als budget opgeeft 1000 of 2500, je wordt er niet op aangekeken, iedereen krijgt dezelfde behandeling.

Wil je ook zo’n toffe bruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Foto’s: Rob en Jenny Bulsing

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen