Bubbels, huilende brandweermannen, een stoere bruidsjurk en een festivalbruiloft in je eigen achtertuin

Waarom ging je naar Assepoester om jouw bruidsjurk te scoren?

Ellen: Niemand wist dat wij gingen trouwen, alleen onze ouders waren ervan op de hoogte. Tien weken voor de bruiloft kregen onze gasten een kaartje op de deurmat – ik ben vormgever en heb de trouwkaarten zelf ontworpen – met daarop de aankondiging: ‘wij hebben feest’. Gewoon: pats, boem.

De bruiloft hebben we in vier maanden geregeld. Mijn insteek qua jurk was dan ook: ik wil een trouwjurk en dat moet snel gebeuren! Ik hou niet van poespas en gedoe; waarom zou ik een bruidsjurk moeten bestellen en daar dan lang op wachten? Onzin! Ook wilde ik graag in een gekleurde trouwjurk trouwen… ik wilde écht geen wit. En daarvoor wilde ik naar Assepoester.

006_ellen

Hoe heb je jouw stoere bruidsjurk gevonden?

Ellen: Tegen het meisje dat mij hielp zei ik: ik ga nu trouwjurken passen, dat komt nooit meer voor, dus ik trek álles aan. Ik heb een rode trouwjurk gepast, een zwarte, zelfs een trouwjurk in aubergine… tot de verkoopster zei: ‘dan moet je ook écht die witte jurk even hebben aangepast’.

Ze deed er nog een roze tailleband omheen en ik zag het meteen helemaal voor me, met gave roze pumps eronder. Ik had er gewoon een goed gevoel over. Mijn moeder en zusje vonden ‘m ook geweldig.

Mijn stoere bruidsjurk past bij mij, omdat het geen standaard trouwjurk is. Het is een echte ‘Ellen-jurk’ omdat hij pit heeft en stoer is. Het hoeft van mij niet te romantisch hoor, ik ben niet zo van de sprookjes, Sissi-jurken en ‘zoals het hoort’. Er mag gekkigheid in zitten.

De knalroze pumps maakten het helemaal af. ’s Avonds heb ik ze omgewisseld voor knalroze Allstars waar ik mijn nieuwe naam op had laten borduren. Toen ging ook de roze tailleband van mijn bruidsjurk af, heb ik het tule eronderuit getrokken en kon ik volop dansen in mijn korte bruidsjurk en op m’n Allstars!

005_ellen

Iedereen was ervan overtuigd dat ik níet in het wit zou trouwen – rood en zwart zijn veel genoemd – en toen was ik stiekem toch in het wit! Daan vond mijn stoere bruidsjurk ook supergaaf.

Wat was de stijl van jullie bruiloft?

Ellen: Ons motto voor de bruiloft was: bubbels, goed eten en ’s avonds een feestje waar je u tegen zegt. We vonden een heel tof, oud, protestants kerkje: In de Gloria heet het. Het sprak ons meteen aan: het was klein, licht, modern en toch oud. Alles kan en mag daar. Wij waren pas het derde stel dat op die locatie trouwde.

De daggasten hebben zich om 12:30 uur bij ons thuis verzameld. Wij kwamen toen net terug van onze photoshoot. We hadden gezorgd voor goede catering: lekkere broodjes en een goede lunch door Oesters & Champagne. Echt een aanrader!

Als verrassing stond er een schoolbus klaar voor de daggasten. Met z’n allen zijn we ingestapt en onder politie-escorte zijn we met veel bombarie naar de trouwlocatie vertrokken. Een vriend van ons is motoragent en had dat als verrassing zo voor ons geregeld.

009_ellen

En daar bleef het niet bij. Mijn man werkt bij de brandweer op vliegbasis Eindhoven en zit daarnaast bij de vrijwillige brandweer, en toen we aankwamen bij de trouwlocatie stond daar het hele korps op ons te wachten. Compleet met wagens en in uniform. Er stond zelfs een E-one brandweerwagen bij!

Echt, het was een spektakel: straten werden afgezet, niemand mocht er meer door… ik kreeg het toen wel even benauwd hoor. Ik dacht: is dat allemaal voor ons? Daan zei: ‘wij houden niet van aandacht, we houden van chaos’, haha!

Wow, wat een feest! En toen moest de ceremonie nog beginnen…!

Ellen: De ambtenaar zat al op ons te wachten en binnen zat het vol met 120 gasten. We kwamen binnen op ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz. Mijn zoontje zegt altijd: ‘dat liedje gaat over mama’.

De ceremonie was heel gaaf, heel persoonlijk. De ambtenaar was ook een oud-klasgenoot van Daan. Ze maakte er een heel mooi verhaal van, vertelde over de ups & downs die we hebben meegemaakt in ons leven. Ze zei: ik heb nog nooit zo veel mensen zien huilen tijdens de ceremonie, zelfs stoere brandweermannen!

012_ellen

Tussendoor zou er live muziek zijn, maar twee dagen van tevoren bleek dat niet door te kunnen gaan. Toen hebben we voor een akoestisch nummer van 2 Brothers on the 4th floor gekozen. Iedereen kent dat nummer, maar de akoestische versie was dan weer lekker apart.

We sloten de ceremonie af met een knaller: een mix van God is a DJ en Insomnia van Faithless. ‘This is my church, this is where I heal my hurt… GOD IS A DJ’; heel gaaf om dat door dat kerkje te horen knallen!

Wat tof! Hoe vonden jullie gasten dat?

Ellen: Na de ceremonie zagen we alleen maar blije gezichten. We zijn naar buiten gegaan en hebben een slotje aan het hekwerk opgehangen met daarop onze namen en de trouwdatum. Samen met alle gasten doken we weer in de schoolbus, terug naar ons huis, waar een tent in de tuin stond voor het feest.

016_ellen

Er stond een champagnetoren klaar waarmee we konden toosten en direct daarna zijn we aan tafel gegaan. We hadden de kok van restaurant De Eetkamer gevraagd of hij voor ons wilde koken. Drie uur lang hebben we zitten tafelen en kletsen, waarbij er zes verschillende gangen voorbij kwamen. Met 35 daggasten aan een lekkere lange tafel, gewoon bij ons thuis. Heerlijk!

Tijdens het eten was er iemand van ‘Wij Zijn Gek’ die aan live painting deed. Zij maakte ter plekke een schilderij van ons diner. Dat hangt nu in de woonkamer!

015_Ellen

En daarna barstte het festival in jullie tuin los?

Ellen: Om 20:00 uur begon het feest in de tuin. Compleet met een mojito bar. Er zijn wel 400 mojito’s doorheen gegaan op die avond!

De catering voor het feest werd gedaan door De Pandoer in Asten, ik wist dat zij het altijd op & top regelen en wilde dan ook dat de gasten niks tekort zouden komen.

De bandleider van de band die we hadden uitgenodigd – Beethoven – heeft ook een eigen evenementenbureau. Zowel De Pandoer als de bandleider hebben ons geholpen om alles te regelen voor onze bruiloft, zoals de tent, het interieur, de verlichting en de apparatuur. Moniek van Floral Dance Art heeft mijn boeket en alle bloemstukken gemaakt.

De gasten werden binnen in de tent ontvangen door twee travestieten, onze eigen door bitches! Bij een videozuil konden ze meteen een videoboodschap aan ons inspreken om ons te feliciteren. Naast ons stond een meisje in een champagnejurk. Alle gasten kregen na de felicitatie een glas champagne uit de jurk. Tussendoor werd er fingerfood geserveerd; van oesters tot aan loempia’s en puntzakken friet.

018_ellen

Wat voor muziekacts waren er op jullie festivalbruiloft?

Ellen: Toen om 21:00 alle gasten binnen waren, begon de band lekker te spelen. Er hing gelijk een ongedwongen sfeer. Ze speelden ook geen vaste set, maar echt wat het publiek wilde. Veel moderne muziek, een beetje disco… We hadden een LED-vloer als dansvloer, dus iedereen stond meteen te swingen.

Na de eerste set kwam zanger Ronnie Ruysdael van de Sjonnies optreden en daarna speelde de band nog een tweede set. Opgevolgd door Show me 90’s. Zij zongen een medley van allemaal nummers uit de 90’s. Toen ging het dak eraf! Ik had vooraan bij het podium ongeveer één vierkante meter ruimte om te dansen en daar ben ik niet meer vanaf geweest. Ik heb de hele avond alleen maar staan dansen.

020_ellen

Toen ook die set klaar was, kwam er een led-scherm naar beneden en werd het podium omgebouwd tot dj-booth, compleet met drumstel en gitaar. Het werd helemaal donker in de zaal en toen werd er op het scherm een intro geprojecteerd, een beetje zoals de Fuck me I’m famous-party’s op Ibiza of het Tomorrowland dance-event in België… maar dan bij ons in de achtertuin! Er gingen lasers door de zaal, er waren vlammen, streamers… het was gewoon een festival!

025_ellen

We zijn doorgegaan met feesten tot 02:00 uur. Mijn zusje had als verrassing samen met mijn neefje – met wie ik samen een reclamebedrijfje heb – een glossy voor ons gemaakt, à la de Linda. Daar hadden ze ongeveer 200 exemplaren van laten drukken en de gasten kregen die mee naar huis, als bedankje.

Van ons kregen ze ook een giveaway. Wij hebben iets met frikadellen; daarom hebben we voor elke gast een frikandel laten sealen in een zakje met mayo, curry en een uitje erbij. Daarbij een briefje met ‘wij vinden het heel speciaal dat jij er was’. Zo konden ze thuis, na afloop, een frikandel speciaal bakken.

Waar zijn jullie naartoe gegaan? Naar huis?

Ellen: Toen alle gasten waren vertrokken, kregen Daan en ik ineens een ingepakte koffer in onze handen gedrukt en een hotelkamersleutel. Er stopte een limousine voor de deur en we werden meegenomen naar hotel Peijnenburg in Geldrop, waar we de bruidssuite kregen.

024_ellen

Wat vond je het mooiste moment?

Ik vind het heel moeilijk om een hoogtepunt te kiezen, want eigenlijk was alles gaaf. De ceremonie was heel persoonlijk en helemaal op ons afgestemd en het feest ’s avonds, jaaa dat was gewoon knallen! Iedereen, van jong tot oud, heeft ervan genoten hoe wij daar met z’n tweeën uit ons dak gingen.

Om 02:15 uur stond mijn opa van 84 jaar ineens met zijn rollator voor mijn neus. Ik wist niet eens dat hij er zo laat nog was! Hij zei: ‘dit was misschien de laatste bruiloft van mijn leven en ik vond het geweldig.’ Dat is toch genieten?

Heb je tips voor andere Lucky Girls die gaan trouwen?

Ellen: Je moet wel van tevoren een vergunning aanvragen bij de gemeente om zo’n groot feest in je achtertuin te geven, maar dat is eigenlijk niets meer dan een melding maken en rekening houden met de brandveiligheid. Nou, ik ben met een brandweerman getrouwd, dus met die brandveiligheid zat het wel goed!

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: bedenk goed wat je echt, écht graag wilt en doe dat. Wij hebben onze bruiloft echt in elkaar gezet zoals wij dat wilden. We hadden niet veel tijd om dat te bedenken, maar we zaten in zo’n goede flow met z’n tweeën, dat het ons in vier maanden tijd is gelukt.

En het was heel fijn om met Erik van De Pandoer en Steven van Beethoven aan tafel te kunnen gaan zitten en alles op elkaar af te stemmen. Dan weet je ook dat de dag zelf op rolletjes loopt en heb je écht geen ceremoniemeester nodig!

Wil je ook zo’n stoere bruidsjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Ellen:

Trouwlocatie: In de Gloria, Asten

Trouwkaarten & huisstijl bruiloft: Studio29elf

Catering lunch & champagnemeisjes: Oesters & Champagne, Eindhoven

Diner: Restaurant De Eetkamer, Asten-Heusden

Live painting: Wij Zijn Gek, ’s-Hertogenbosch

Catering feest & Mojito Bar: De Pandoer, Asten

Bloemen: Floral Dance Art, Meijel

Videoclip & Film: Bruiloft-film, Breda

Trouwfotograaf: Teun van Leijsen

Band & DJ: Beethoven Music en Beethoven Beatz

Zanger: Ronnie Ruysdael (ook te boeken via Tribe Boekingen)

Band: Show me 90’s

Bruidssuite: Hotel Peijnenburg, Geldrop

Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Trouwpak Daan: Rietbergh Maatpakken, Westervoort

Trouwpak Fern: Rietbergh Maatpakken, Westervoort

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen