Trouwen op een camping met een appelboomgaard, een barbecue-tuktuk, een barbus en een roze trouwjurk

Esther: Naar een standaard bruidsmodewinkel gaan leek me helemaal niks. Ik kreeg er zó de kriebels van! Ze doen zo overdreven, zo van dat alles mooi, romantisch, lief en schattig moet zijn.
Wij wilden een stoer festival neerzetten, daar is niks lief en schattig aan! Toen ik Assepoester ontdekte op internet, dacht ik dan ook: dáár wil ik naartoe. Samen met mijn moeder en zusje.

Shoppen bij Assepoester

Esther: We konden natuurlijk zonder afspraak binnenlopen en de ervaring was eigenlijk heel relaxt. Het ging ook gewoon normaal, zo van: kijk lekker rustig rond. We hebben allemaal een jurk uitgekozen, ook mijn moeder en mijn zusje keken voor mij in de rekken. Dat vond ik leuk, dat we zo allemaal wat uit konden zoeken.

Van tevoren dacht ik dat het een trouwwjurk lage rug moest worden: wit, van kant, lang en sluik langs je lichaam. En niet te ver op de grond, anders zou ik allemaal gras achter me aan slepen.

Maar ik stond ook open voor een korte trouwjurk. Dat trok me ook aan in Assepoester, dat er zo veel keuze is uit korte trouwjurken. Dat zijn inderdaad twee hele verschillende stijlen ja, maar ik vind beide leuk: zowel een vintage look als een beetje rock ’n roll. Dat past bij me.

Een roze rock ’n roll jurkje

Esther: Een jurk met een open lage rug zat er toentertijd sowieso niet bij, bij Assepoester. Er waren wel genoeg witte, lange kanten trouwjurken. Precies wat ik wilde. En toch, toen ik er eentje aantrok, gebeurde er helemaal niks! Het was een mooie jurk, maar dat was het ook. Het deed niks met me.

004_esther

Op een paspop zag ik een roze trouwjurk hangen. Die wilde ik voor de gein ook gepast hebben. Ik stond al te stralen voordat ik mezelf in de spiegel had gezien!

Mijn moeder en zusje kregen tranen in hun ogen en toen ik in de spiegel keek, begon ik meteen enthousiast rondjes te draaien. Deze jurk was écht heel tof. Hij hing niet op de grond en zat heel lekker. Ik heb ‘m voor de zekerheid nog in het wit gepast, maar dat roze knalde gewoon.

De jurk heeft iets speels, dat vind ik heel leuk. Van tevoren hoefde ik niet per se een strapless trouwjurk, maar het is ook wel weer mooi dat ‘ie dat is, zo heb ik toch een beetje die open rug. Maar bovenal paste deze trouwjurk bij het stijltje van onze bruiloft: een festival met een tof bandje en lekker dansen. Het is wel een beetje een rock ’n roll jurkje.

009_esther

Camping met appelboomgaard

Esther: Wij werden Spaans benauwd van die standaard trouwlocaties waar je dan moet kiezen tussen keuzemenu A of B. We besloten om alles wat wij leuk vinden in één dag te stoppen: festivals, muziek, kamperen en reizen. Dus gingen we op zoek naar een camping als feestlocatie.

Omdat ik kapster ben, was ik al eens met een bruid mee geweest naar een camping waar ze een hele mooie appelboomgaard hadden. We zijn daar weer gaan kijken en zagen het helemaal voor ons: een festival-kampeerbruiloft!

De ceremonie hebben we in het gemeentehuis gedaan, in de binnenstad van Zwolle, maar daarna alles op de kampeerlocatie. Zo hoefden we niet heel veel te reizen. We hebben er twee grote tipi-tenten neergezet die meteen voor veel sfeer zorgden.

013_esther

Taart uit Nieuw-Zeeland

Esther: Voor het bakken van de taart heb ik een vriendin gevraagd. Je kunt ook wel een traditionele bruidstaart kopen, maar smeriger kan bijna niet, naar mijn idee. Ze zien er prachtig uit hoor, maar ik houd er gewoon niet van. En die vriendin is toevallig fantastisch in taarten bakken.

Peter en ik zijn ooit in Nieuw-Zeeland geweest en zij komt daar vandaan. Daar is ‘meringue pie’ een begrip. Die hebben we haar gevraagd te maken, evenals worteltaart.

Uiteindelijk heeft ze een tafel vol verschillende soorten taarten en cupcakes gemaakt, echt fantastisch. Een andere vriendin had de tafel leuk aangekleed met een wereldbol, oude koffers en foto’s van onze reizen.

016_esther

Na de taart & toost is iedereen zijn tent gaan opzetten op het kampeerterrein. Een oom en tante hebben hun caravan neergezet. Zelf zijn we blijven slapen in een Volkswagenbusje. Een trouwauto vond ik veel te duur; ik ga niet 800,- à 900,- euro uitgeven voor een auto waar ik niet eens zelf in mag rijden!

Maar we moesten nog wel een tent regelen. En je gaat je huwelijksnacht natuurlijk niet in een ‘gewone’ tent doorbrengen… ‘Als we nou eens een trouwauto vinden waar we ook in kunnen blijven slapen?’, dachten we. Zo kwamen we bij het Volkswagenbusje uit. Perfect!

Barbecue-tuktuk

Esther: Voor het eten hebben we een tuktuk-barbecuekarretje laten komen, die stond er van 17:30 uur tot 19:30 en je kon gewoon pakken wat je wilde. Er waren kampvuurtjes, loungebanken die we via Marktplaats hebben gevonden en er was natuurlijk een kampeerterrein waar de gasten konden blijven slapen als ze dat wilden.

024_esther

Om 19:30 uur werd het een beetje schemerig en zag je twinkelende lichtjes in de appelbomen; daar hadden we glazen potjes met lichtjes in gehangen. We hebben als openingsdans een klassieke Engelse wals gedaan, die overging in een jive. Toch weer een beetje rock ’n roll.

027_esther

Vanaf dat moment heeft de band de hele avond gespeeld. Ieder van onze gasten heeft wel een keer op het podium gestaan. Één van onze beste vrienden heeft zelfs gitaar mee gespeeld!

De band was dan ook het eerste dat we hebben geregeld voor onze bruiloft. Het kon me niet schelen wat het kostte, ik wilde graag een gave band. Via bandzoeker.nl kwamen we deze jongens tegen. We zijn naar een live optreden van ze geweest en toen we merkten dat ze superhard speelden, wisten we dat we deze band moesten hebben.

Bar in een Citroën-bus

Esther: De bar zat in een oude Citroën-bus die net iets buiten de feesttent stond. Buiten stonden vuurkorfjes om je bij op te warmen.

We hadden twee studenten ingehuurd voor allerlei klusjes, zoals het ophalen van de glazen en het klaarleggen van de bedankjes. Het waren twee jonge meiden van 18 jaar die we via via kenden. Dat zij er waren om ons te helpen, scheelde ons zo veel werk!

029_esther

Één van de meiden stond direct bij binnenkomst klaar bij onze zelfgemaakte photobooth: een lijst van houten planken, gewoon met mijn eigen camera op een statief ervoor.

Omdat we de foto’s niet direct konden printen, hebben we ze tijdens de feestdagen als kerstkaarten verstuurd. Dus iedereen heeft dit jaar van ons een maffe kerstkaart gekregen!

Afterparty bij de vuurkorf

Esther: Om 00:30 uur stopte de band en gingen de meeste gasten weer naar huis. Met de mensen die bleven slapen op de camping, hebben we nog tot 03:30 uur rond de vuurkorf gezeten. Daarvoor hadden we extra biertjes en Beerenburgjes ingeslagen, speciaal voor de afterparty. We hadden ook een kleine barbecue meegenomen met wat kipsateetjes en hamburgers. Stond Peter daar ’s nachts in zijn trouwpak te barbecueën…!

Wij sliepen in het busje op het feestterrein; de rest stond met een tentje op de camping. Zelfs de barman bleef slapen; die had een tent opgezet achter de bar en kwam ons de volgende ochtend thee en koffie brengen.

Wij werden wakker in een busje vol cadeaus. De stadsbakker bracht ontbijt, waarvoor we één lange tafel hebben gemaakt. Dus daar zat iedereen met z’n brakke hoofd aan het ontbijt. En toen kwam de grote taak van het opruimen… Maar dat was ook wel weer heel leuk. Bovendien waren we met z’n allen zó klaar.

022_esther

Google

Esther: We hebben de bruiloft met veel liefde samengesteld. Het was wel spannend hoor, want je bent met zo veel verschillende organisaties bezig: voor de tent, de vloer, de bar, het eten… dan heb je wel heel veel communicatie nodig. Maar we hebben dan ook drie top ceremoniemeesters gehad die heel goed bezig zijn geweest.

Sommige gasten zeiden van tevoren: ‘ik weet het niet hoor, op zo’n camping. Moet ik dan ook mijn kaplaarzen aan?’. Terwijl we gewoon een vlondervloer hadden liggen. Ik was bang dat sommige dingen te apart zouden zijn en gasten zouden afschrikken. Maar de reacties achteraf waren zó enthousiast! Sommige mensen zeiden: ‘ik zou zelf nooit willen trouwen, maar als ik het zou doen, dan op deze manier’. Echt tof dat iedereen zich heeft vermaakt.

033_esther

Esther: Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: blijf vooral bij jezelf en doe wat voor jullie sámen leuk is. Vrouwen kunnen soms een beetje doorslaan, maar ik heb ook goed naar Peter geluisterd. Dat maakt dat je bruiloft dan echt iets van jullie samen is. En nou ja, dat kost misschien wat meer moeite dan een standaard pakket, maar ga gewoon Googlen en je komt er wel.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Erik Karst

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Assepoester is weer open! Scoor je trouwjurk nu het nog kan

Reserveer snel je plekje

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen