Binnen vier maanden trouwen in een stoere trouwjurk

Marjolein: Ik kom zelf uit Arnhem en daar is Assepoester een bekende winkel. Ik was net bevallen toen ik op zoek moest naar een trouwjurk: vier maanden na de geboorte van Lauren zouden we trouwen. Ik was dus te laat om nog ergens een jurk te bestellen. Van een vriendin of via de website – ik weet het niet meer precies – ontdekte ik dat bij Assepoester alle trouwjurken gelukkig direct op voorraad zijn. Daarom ging ik naar Assepoester.

De trouwjurk: stoer & eenvoudig

De eerste keer heb ik mijn moeder, schoonmoeder, beste vriendin en mijn oma van 89 jaar meegenomen. De insteek was om meteen wat te vinden; het moest een beetje praktisch, want ik had weinig tijd. Maar er waren te veel meningen: de één vond dat leuk, de ander dat…

Sommige meisjes weten al jarenlang wat voor jurk ze voor ogen hebben, maar ik wist niet goed wat ik wilde. Van tevoren heb ik geen tijd genomen om me hierop te oriënteren, ik was te druk met het regelen van de bruiloft en alles voor de baby. Ik moest eerst een aantal trouwjurken aan zien om een mening te kunnen vormen.

003_marjolein

Daarom ben ik een week of twee daarna weer teruggegaan naar Assepoester, alleen met mijn zusje erbij. Ik heb toen een andere verkoopster gehad die mij nog een aantal nieuwe jurken heeft laten passen. Daar zat de bruidsjurk tussen die ik zocht! Mijn trouwjurk is een combinatie van klassiek – het is een strapless en kanten trouwjurk – maar het is ook een stoere trouwjurk, met tule. Terwijl ik aan het begin van mijn zoektocht dacht dat ik juist helemaal geen strapless trouwjurk wilde! Ik heb er hardroze pumps bij gedragen.

Jaap wist niet wat voor trouwjurk ik had. Alleen de mensen die mee waren naar Assepoester wisten van mijn keuze. Toen hij mij op onze trouwdag zag, vond hij mij prachtig. Hij moest ontzettend hard lachen om die knalroze schoenen, die vond hij helemaal bij mij passen. Ik hou wel van een beetje ‘anders’, een beetje gek en ik ben dol op schoenen die net wat aparter zijn.

013_marjolein

Ceremonie door de ceremoniemeesters

Marjolein: De ceremonie vinden wij het belangrijkste gedeelte van de dag, daar gaat het om. Daarom wilden we alle gasten de gelegenheid geven om hierbij te zijn. We hebben daarom de standaard dagindeling een beetje omgegooid: overdag zijn we met onze families geweest en hebben we samen gegeten, ’s avonds was de ceremonie met iedereen erbij en aansluitend taart & feest.

Onze ceremoniemeesters hebben ook echt onze ceremonie gedaan. Op 5 maart waren we al voor de wet getrouwd, om te zorgen dat alles geregeld was voordat onze dochter geboren werd. Zonder jurk, zonder gasten en ik met een dikke buik. We hoefden daarna dan ook niet meer getrouwd te worden door een BABS.

009_marjolein

Onze trouwlocatie was Landgoed Rhederoord. We hebben daar meerdere bruiloften gehad en vinden dit een prachtige locatie. Daar hoefden we eigenlijk niet over na te denken.

Luier verschonen in je trouwjurk

Marjolein: Onze trouwdag begon voor mij bij de kapper voor haar en make-up, samen met mijn zusje. Jaap bleef ondertussen thuis bij onze dochter Lauren en toen wij terugkwamen, is hij naar zijn broer gegaan om zich om te kleden.

Mijn zusje en mijn moeder hebben mij vervolgens in mijn jurk geholpen en ik heb daarna zelfs nog Laurens luier staan verschonen. Daar is nog een foto van gemaakt en iedereen die die foto ziet roept: ‘durfde je dat?!’. Ik heb er geen moment bij stilgestaan. Achteraf denk ik wel: oeh, als dat mis was gegaan, had ik wel een probleem gehad. Maar op dat moment hoorde dat er gewoon bij.

007_marjolein

Onze families hebben zich beneden in ons huis verzameld; Jaap heeft hen ontmoet en is vervolgens naar de tuin gelopen, waar hij met zijn rug naar mij toe op me wachtte. Ik ben de trap af gegaan, langs de gasten gelopen – waarbij je de nodige oohs en aahs hoorde – en heb Jaap op zijn schouder getikt. Dat was een bijzonder moment.

We hebben thuis geluncht en zijn toen allemaal naar Rhederoord gereden. Onze families hebben ingecheckt in het hotel en zijn toen gaan borrelen. Lekker buiten, het was 22 graden. Wij hebben ondertussen een fotoshoot gedaan, met Lauren. Mijn zusje ging mee als oppas. Ik houd van mooie foto’s, maar niet van poseren. Na een tijdje had ik er genoeg van en riep recalcitrant: ‘zullen we deze heuvel afrennen’? Dus dat deden we. Ik had wel kunnen vallen, dan had ik een groene jurk gehad. Maar daar had ik toen niet zo over nagedacht, haha. En liever dat dan allemaal ‘gemaakte’ foto’s.

015_marjolein

Drie uur dineren

Marjolein: Na de foto’s zijn we lang gaan dineren. Zo hadden we lekker de tijd om te kletsen. We kregen een heel mooi cadeau van mijn schoonouders: zij hebben een film gemaakt over onze levens. We hebben ‘m tussen het eten door gekeken, daarbij enorm gelachen maar ook een traantje weggepinkt. Ook werd er gespeeched door onze ouders.

Na het eten konden we ons even opfrissen, terwijl ondertussen de gasten arriveerden. Onze hotelkamer keek uit over de oprijlaan, dus we konden iedereen zien aankomen. Vervolgens werden de gasten begeleid naar de zaal voor de trouwceremonie. Toen iedereen zat, is Jaap samen met zijn broertje naar voren gelopen en ik aan de arm van mijn vader.

017_marjolein

Emotioneel moment

Marjolein: De ceremonie was heel bijzonder, met een lach en een traan. We wisten natuurlijk niet hoe het zou worden, want we hadden onze ceremoniemeesters de vrije hand gegeven. Als je ze vraagt om het te organiseren, vind ik ook dat je het ze op hun eigen manier moet laten doen. Bovendien had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.

Gerdo, die het woord nam, heeft de getuigen, namens ons, verteld waarom ze zo bijzonder voor ons zijn. Daarna hebben de getuigen een voor een wat gezegd. De een had een verhaal waar je om moest lachen, de ander had weer een lief verhaal waar we een traantje bij moesten wegpinken.

Na de getuigen hebben wij onze geloften uitgesproken. Dat vond ik een emotioneel moment. We waren er best zenuwachtig voor, maar zijn blij dat we het zo hebben gedaan. Het is speciaal om uit te spreken waarom je van elkaar houdt en wat je elkaar voor de toekomst wil beloven. Daarna hebben we de ringen uitgewisseld en toen was het officiele gedeelte voorbij. ‘Nu kan er gedanst worden!’, riepen we.

024_marjolein

De gasten werden buitenom geleid en wij stonden op het bordes om de taart aan te snijden. Alle gasten kregen een glas champagne en zo hebben we een toost gedaan met z’n allen. Daarna begon het feest binnen. Om te voorkomen dat we een paar uur lang een rij mensen moesten afgaan, hebben we van tevoren aangegeven dat we graag met onze gasten wilden dansen en niet te lang stil wilden staan bij het feliciteren.

Het bandje – The Tributes – is gaan spelen en er is lekker de hele avond gedanst. Ik heb al vrij vlot mijn gympen aangetrokken, dat danst toch een stuk lekkerder!

Een drankje drinken in de kelder

Marjolein: Het feest duurde tot 00:30 uur, toen hebben we de microfoon gepakt, iedereen bedankt en gedag gezegd. Er werd nog snel een halve haag gevormd waar wij doorheen zijn gerend en toen zijn we naar de kelder van Rhederoord gegaan. Daar konden we nog even een drankje drinken met alle mensen die ook bleven slapen op de locatie. ’s Ochtends hebben we met z’n allen ontbeten, heel leuk om dan nog even te kunnen terugblikken op de vorige dag.

025_marjolein

De gasten konden bij de uitgang nog wat lekkers voor onderweg meenemen en kregen een zakje bloembollen cadeau. Daar hebben we nog verschillende reacites op gehad toen het voorjaar begon; toen kregen we allemaal foto’s van de bloemen die opkwamen.

Het hoogtepunt van de dag vond ik de ceremonie, die was echt heel bijzonder, omdat het zo persoonlijk was. Je spreekt niet gauw uit wat je voor elkaar betekent. En dan bedoel ik niet alleen Jaap en ik naar elkaar toe, maar ook naar de getuigen bijvoorbeeld. Dat is een moment dat je na de bruiloft nog koestert.

026_marjolein

Bijzaak

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: doe het vooral op de manier die bij je past en waar je je goed bij voelt. Laat je niet meeslepen door wat anderen denken of vinden; het is jullie dag en het draait om jullie. Bepaal wat je het belangrijkst vindt en zorg dat dát goed geregeld is. De rest is bijzaak; het hoeft écht niet ‘zoals het hoort’…

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

 

Trouwfotograaf: Marieke Zwartscholten Fotografie

Trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen