Trouwfeest in een hooiberg, een sweet table, jazz en een stoere trouwjurk

Rosalie: We zijn met de trein naar Assepoester gereisd. Hoe lang we erover hebben gedaan? Ik gok toch zeker wel twee uur. Toch wilde ik echt naar Assepoester.

Ik had veel foto’s van trouwjurken bekeken in bladen en op internet en vond niks écht mooi. Ik zocht iets dat anders dan anders was. Op assepoester.com zag ik een paar trouwjurken waarvan ik dacht: die passen wel bij de stijl die ik zoek. Dus dacht ik: bij Assepoester heb ik de meeste kans om te slagen. Wel verwachtte ik dat het een hele lange zoektocht kon gaan worden, omdat ik best kieskeurig ben.

Mark en ik besloten samen naar Assepoester te gaan en er gewoon een leuk dagje van te maken. Als het niks zou worden, hadden we in ieder geval een leuke dag gehad. Het leek ons ook gewoon leuk om samen te doen.

008_rosalie

Doorhebben wat bij je past

Rosalie: Ik ben goed geholpen bij Assepoester. Heel leuk vond ik dat de meiden zo snel doorhebben wat bij je past. Toen ik beschreef wat voor jurk ik zocht, zei de verkoopster: ‘da’s prima, maar vind je ’t goed als ik ook iets anders voor je pak?’. Ik dacht: dat is misschien wel een goed idee.

De jurk waar ik om had gevraagd, trok ik eerst aan. Het was niks voor mij. Toen ik de jurk aantrok die zij had uitgezocht, was ik wél enthousiast. Ik vond ‘m nog wel iets te springerig, dus haalde ze er nog een andere trouwjurk bij. Dat zij aan mij kon zien wat bij me paste, vond ik heel knap, daar had ik van tevoren niet op gerekend.

017_rosalie

Ik zocht een wat kortere trouwjurk, op kniehoogte, met spaghettibandjes, een strakke top en een strikje om de taille. Het was een lieflijk jurkje, dat achteraf dus niet bij mij bleek te passen.

De trouwjurk die het is geworden, is veel stoerder… wel vrouwelijk en toch ook een beetje gek. Het stond me goed, het was helemaal Roos! De voorkant is open, waardoor hij voor kort, achter lang is. Met een split schuin voor. Net even anders. Hij zat ook lekker, ik voelde me er geweldig in.

025_rosalie

Verbouwde hooiberg

Rosalie: We vonden het trouwen voor de kerk belangrijk, daarom hebben we dat op zaterdag gepland. De ceremonie in het gemeentehuis vonden we minder belangrijk, dus hebben we dat op de dinsdag ervoor gedaan. Het eerste waar we naar zijn gaan zoeken, was de feestlocatie. We wonen in een dorpje en houden van het platteland. Toen we een verbouwde hooiberg vonden – modern vanbinnen, met uitzicht over het land – waren we verkocht. Er zat een houten terras bij, dat de mogelijkheid gaf om buiten te eten.

019_rosalie

Tosti met bekijks

Rosalie: We zijn onze trouwdag begonnen door ons thuis aan te kleden. Daarna hebben we foto’s gemaakt in de omgeving. Samen hebben we een tosti gegeten in een cafeetje in de buurt. Of we veel bekijks hadden in onze trouwkleding? Ja, dat kun je wel zeggen ja! Toen door naar de kerk. Iedereen zat al binnen op ons te wachten, toen we binnenkwamen. We hebben een superleuke dienst gehad.

032_rosalie

Daarna was er koffie, limonade, thee en een sweet table met bruidstaart, koekjes en cakejes, allemaal lekkere dingen in oranje, mintgroen en geel. Ik kom uit een bakkersfamilie: ik werk samen met mijn ouders, broer, zus en twee neven in een bakkerij. Ik heb bedacht wat ik wilde, zij hebben het voor mij gemaakt.

043_rosalie

Routebeschrijving

Rosalie: De caketopper heb ik zelf gemaakt en ook de uitnodigingen en de liturgie heb ik ontworpen. Ik ben ontwerper, dus dat was wel aan mij besteed. Toch is het moeilijker om het voor jezelf te ontwerpen dan voor iemand anders: ineens ga je twijfelen omdat alles mag!

De trouwkaart bestond uit vier losse kaartjes waar de tijdslijn van de dag overheen liep. Voor mensen die niet bij het avondeten waren, hoefde ik er alleen maar een kaartje tussenuit te halen.

045_rosalie

Na de taart stapten we allemaal in de auto. De daggasten kregen een cd mee voor onderweg, waarop Mark en ik de route naar de feestlocatie hebben ingesproken. Tussendoor vertelden we wat weetjes over ons en over vroeger. Er zat ook een pauze ingebouwd bij een ijssalon waar mensen even een ijsje konden eten. De tegoedbon vonden ze in het cd-hoesje.

Via een enorme omweg hebben we ze naar de feestlocatie geloodst. We hebben heel veel lol gehad met het bedenken en inspreken. De locatie was dan ook een verrassing voor de gasten.

051_rosalie

Jazz-achtig

Rosalie: Zelf hadden we de korte route genomen, zodat we als eerste ter plaatse zouden zijn. Iedereen kwam binnendruppelen, waarna we meteen zijn gaan eten. Er was een lopend buffet met allerlei lekkere gerechtjes en als toetje een ijsbuffet. We waren toen ongeveer met 20 mensen.

’s Avonds kwamen de avondgasten erbij. We hebben felicitaties in ontvangst genomen, want er waren veel mensen. Er was een lekker bandje dat een beetje jazz-achtig speelde. Het voelde heel ontspannen; een beetje dansen, een beetje praten. Echt een superfijn feestje. En zó voorbij: voor we het wisten was het al 00:30 en riep mijn zus, die ceremoniemeester was, dat de taxi voor stond. ‘Nu al?’, dachten wij. We zijn snel vertrokken. Het was onwijs leuk en lekker ontspannen geweest.

013_rosalie

Bij een hotelletje in de buurt hebben we overnacht. Tot onze verrassing hadden mijn broer en zus onze kamer omgeboekt naar de bruidssuite: die was zo groot als ons hele huis! De volgende dag hebben we daar nog genoten van het bubbelbad en een super uitgebreid ontbijt.

De mooiste dag

Rosalie: Ik vond het helemaal geweldig, het was de mooiste dag uit ons leven. Normaal zijn we heel nuchter hóór, dus als mensen dat vroeger zeiden over hun bruiloft, dachten wij ook altijd: hoe kan dat nou? Maar het was écht superleuk, geslaagd en gezellig. We hebben het allebei hartstikke relaxed beleefd en geen moment zenuwen gehad.

012_rosalie

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls? Ik ben héél erg blij met onze fotografe. Zoek echt een goede fotograaf, want het is zó gaaf om de foto’s terug te zien! Dat had ik niet willen missen.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Isabelle Hattink, Rotterdam

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Assepoester is weer open! Scoor je trouwjurk nu het nog kan

Reserveer snel je plekje

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen