“Bij Assepoester voelde het meteen informeel. En in de winkel was het gewoon gezellig: bij jullie hebben we de slappe lach gehad!”

Jolie: Ik wist al heel goed wat ik wilde: óf een korte trouwjurk, of een trouwjurk die aan de voorkant kort en aan de achterkant lang is. Bij de traditionele bruidsmodewinkels haakte ik sowieso af. Die sfeer van formaliteit; zo ben ik niet, dat past niet bij me.

Bij Assepoester voelde het meteen informeel. Wat me aansprak, was dat ik bij jullie het gevoel krijg van inspiratie, delen en elkaar gunnen – dat voel ik heel erg; dat jullie er alles aan doen om er vanuit ‘eigenheid’ een mooie dag voor iemand van te maken. En in de winkel was het gewoon gezellig: bij jullie hebben we de slappe lach gehad!

Een supercoole 2 in 1 trouwjurk

Jolie: Toen ik binnenkwam, liep ik door de winkel en dacht ik wel even: O God, ik zie nog niks wat me aanspreekt. Ik vond het ook een heel gedoe, zo’n bruidsjurk. Gelukkig schoot Jerke me te hulp. Ze vroeg wat ik wilde en wat ik echt níet wilde.

Algauw zei ze: ‘Ik heb hier gave trouwjurken hangen voor je, maar ik heb er ook één achter hangen, die is net binnen, die volgens mij perfect is voor je.’ En ze had gelijk: hij was perfect. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik voor een trouwjurk zou vallen met zo veel tule, maar het was gewoon een supercoole 2 in 1 trouwjurk waarin ik me thuis voelde.

Ik riep van tevoren dat ik niet zo’n enorme trouwjurk wilde waar ik me niet speels in zou voelen. Deze 2 in 1 trouwjurk voelde zéker speels: ik kon ‘m zo dragen dat hij aan de voorkant kort was, met hoge hakken eronder zodat je mijn benen goed zou zien, dat vindt mijn man mooi, haha.

Maar tijdens de ceremonie heb ik de rok ‘vol’ gemaakt zodat mijn benen bedekt waren. ’s Avonds kon dat er zo – rats! – af en toen was het een partydress. Twee jurken voor de prijs van één!

O, die foto waarop je me op mijn hoge hakken over stenen ziet lopen die in het water liggen? Dat was heel grappig, ja. Ik houd daar wel van, ook al moesten we daarna nog trouwen! Mijn vriendinnen gilden allemaal: ‘wat als je in het water was gevallen met je jurk?’. Nou ja, dan had ik een vieze jurk gehad. Nou èn!

Een sprookje met een knipoog

Jolie: We wilden heel graag een dag creëren met elkáár. Dat is goed gelukt. De hele aanloop naar de bruiloft is enorm relaxed geweest en we hadden allebei een gevoel van vertrouwen, omdat we met de mensen om ons heen de dag maakten.

Een vriendin van me is schrijfster en ik heb haar gevraagd om in plaats van een uitnodiging een verhaal van één pagina te schrijven. Van tevoren hadden we al grappend gepraat over dat ‘het sprookjeshuwelijk’ altijd zo wordt geïdealiseerd en dat mensen het er vaak over hebben dat het ‘de mooiste dag van je leven’ moet zijn… dat gaat bijna ten koste van alle andere mooie dagen in het leven! Dat ‘sprookjeshuwelijk’ werd toen een beetje een ‘running gag’.

Vrienden van ons die DTP’ers zijn hebben de trouwuitnodiging ontworpen in de vorm van een sprookjesboek. Ook ons trouwalbum heeft de kaft van een sprookjesboek. We trouwden natuurlijk ook nog eens in een romantisch kasteeltje… Het bleek allemaal heel goed bij elkaar te passen. Dus ja: uiteindelijk had het ook allemaal wel iets van een sprookje… maar dan met een knipoog!

Trouwlocatie in de Ardennen

Jolie: We zijn gaan zoeken naar een trouwlocatie met drie criteria: 1. We wilden graag onze eigen gang kunnen gaan, ook zonder personeel, 2. We wilden zelf kunnen bepalen tot hoe laat we zouden doorfeesten; ik vind het altijd zo jammer als de lichten aangaan en de mensen van de locatie roepen: ‘het feest is klaar’, dat wilde ik niet en 3. We wilden dat onze gasten konden blijven slapen. Dat leek ons leuk, die sfeer. En dat je niet ook nog naar huis hoeft te rijden na zo’n dag.

Via Google vonden we onze feestlocatie. Eigenlijk is het een vakantiehuis, in de Ardennen. 1000 meter verderop ligt een hotel waar onze gasten konden blijven slapen; ze konden er lopend naartoe. We zijn de locatie gaan bezoeken en het zag er prachtig uit: met uitzicht op een vallei. We waren op slag verliefd en zijn het gaan regelen. Onze familie en vrienden hebben we opgebeld en gevraagd of ze ’t erg zouden vinden om naar de Ardennen te moeten reizen voor onze bruiloft

Het mooiste aan de locatie vonden we dat je zowel binnen als buiten kunt trouwen in een prachtige omgeving. Ondanks dat we in juni trouwden, bleek het heel slecht weer, waardoor we op het laatste moment de ceremonie naar binnen moesten verhuizen. Maar dat was ook heel leuk. Je kunt er slapen met tien personen en onze bruidssuite was zó mooi! Compleet met een saunaatje en een bad.

De sfeer was romantisch: lange tafels met kroonluchters, een houten biljarttafel, een open haard… je ziet jezelf er echt zitten met een glas cognac en een sigaar in je hand. En het uitzicht over de vallei was magisch; overdag zie je alles en ’s avonds kijk je naar lichtjes.

Alles zelf regelen

Jolie: Ja, we hebben de hele bruiloft zelf geregeld. Maar dan wel met behulp van vrienden en familie hè! Mijn zwager kan enorm goed koken en heeft een horeca-achtergrond; hij heeft de complete catering op zich genomen. Mijn man zit in de evenementenorganisatie en heeft samen met wat collega’s ons programma gemanaged. Met twee bussen hebben ze koelkasten, tafels, stoelen en de dj booth vervoerd.

Twee dagen voor de bruiloft zijn mijn zwager en Kenny naar de Sligro gereden met een énorme boodschappenlijst en hebben ze de boel leeggekocht.

Achteraf hebben we ons er wel een beetje verkeken wat een werk de catering is.Dat heeft verder niemand gemerkt, behalve hij, maar toch hadden we dat wat beter moeten plannen. We hadden voor de bar wel twee mensen die de boel draaiende hielden, die extra hulp was heel fijn.

Het draaiboek

Jolie: We hadden het huisje – onze trouwlocatie – van vrijdag t/m maandag gehuurd en op vrijdagavond kwamen er al wat familie en vrienden om te helpen opbouwen. Op zaterdagochtend heb ik eerst zelf alle boeketjes en bloemetjes en vaasjes neergezet en om 09:30 ben ik me gaan omkleden.

De daggasten kwamen om 11:30 en om 12:00 kwam ik vanaf de trap naar beneden in mijn trouwjurk en werd ik ontvangen door Kenny en de daggasten. Het was echt overweldigend, dat moment.

Om 12:30 zijn we gaan lunchen. Dat was binnen, aan een lange tafel, die door twee kamers heen liep. Met 30 man. Mijn zwager heeft toen ook al de catering gedaan.

Om 15:00 zijn we buiten foto’s gaan maken met Natalja. De gasten konden op dat moment inchecken in het hotel en alvast even opfrissen voor de ceremonie.
Die begon om 16:30. Het waaide gigantisch hard, daarom heeft ons ceremonieel team een noodplan moeten bedenken en hebben we de ceremonie binnen gedaan.

We vonden het best een gedoe om in het buitenland te trouwen, daarom zijn we naderhand even een handtekening gaan zetten op het gemeentehuis in Nederland.
Maar omdat we de bruiloft in de Ardennen écht als onze trouwdag zagen, heeft onze beste vriend een soort ceremonieel huwelijk voorbereid. Hij heeft ons dus op die dag getrouwd. We hadden echt kippenvel! Hij kent ons natuurlijk heel goed, dus hij wist precies wat hij over ons moest vertellen.

Champagne & appeltaart

Jolie: Daarna hebben we een champagnemoment gedaan. Een vriendin van ons heeft een eigen champagnelabel genaamd Lamoureux… dat is notabene haar achternaam! Hele lekkere champagne.

De moeder van Kenny maakt de lekkerste appeltaart ter wereld en heeft een toren gemaakt met wel vijf of zes appeltaarten. Heerlijk!

De barbecue ging niet aan omdat het zo hard waaide, waardoor we pas om 20:00 konden eten. Drie vrienden van ons stonden achter de barbecue en mijn zwager heeft alles bereid: salades, brood en alles wat er op de barbecue ging. Iedereen kon lekker pakken waar ‘ie zin in had. Daarna hebben we met z’n allen opgeruimd.

Friends, flashmob en vermoeide voetjes

Jolie: Om 21:00 begon het feest. We hadden geen openingsdans ofzo, het begon gewoon! Dat ging gelijk goed, iedereen stond binnen lekker te dansen. Een vriendin van me is zangeres bij een band en heeft spontaan ‘Like the way I do’ van Melissa Etheridge voor ons gezongen. Een andere vriendin had een flashmob geregeld op dat liedje van Friends: dat hebben we vroeger heel veel gekeken samen. Iedereen begon één regel te zingen, heel leuk.

De dj kenden we ook via het netwerk van Kenny. Hij draaide fenomenaal goed; van 21:00 tot 02:00, dus het was een enorme set, haha. Hij paste de muziek ook steeds aan bij de sfeer en de momenten op de avond. Aan het eind heeft hij nog snoeihard gedraaid, waarop we met z’n allen bijna door de vloer zijn gestampt. Mijn schoonmoeder was bekaf en kon niet meer, dus ze was gaan zitten. Ze zei later dat ze de vloer gewoon zag bewegen!

Kenny en ik zijn op een gegeven moment door mijn schoonzus en mijn beste vriendin naar boven gestuurd, want ik kon nog wel uren doorgaan.

Op het feest had ik een mand klaargezet met slippers voor vermoeide voetjes; dat idee had ik op arnhemsmeisje.nl gezien. Toen het feest was afgelopen en wij al boven waren, moesten alle gasten door de stromende regen nog naar het hotel. Op die slippers en met neonbandjes die we tijdens het feest hadden uitgedeeld. Iedereen liep in een lange sliert in z’n nette kleren door de stromende regen, dat schijnt een heel grappig gezicht te zijn geweest.

Trouwfoto’s onder de sterren

Jolie: Onze bruiloft was op zaterdag. Natalja, onze fotografe, zei tegen ons dat er een heldere nacht was voorspeld en het leek haar zo mooi om juist dán foto’s te maken, als de lucht vol stond met sterren. ‘Als het niet zo is, mag het dan zondag?’, vroeg ze.

Die zondag – dus de dag na de bruiloft – waren we net klaar met afbouwen van de trouwlocatie. We waren doodmoe en waren net op de bank geploft, toen Natalja belde. Om 21:30. We hebben binnen een kwartier onze trouwkleren weer aan gedaan en zijn foto’s gaan maken op hooibalen. Zo gedreven is ze, ja. Echt een superleuk wijf!

Voor ons was het belangrijkste rondom de bruiloft dat we het met elkaar konden doen… en dat is gelukt. Wat me is bijgebleven is hoe hartverwarmend het allemaal voelde. Ik heb van tevoren weleens lacherig gedaan, zo van: o, mijn bruiloft, ja hoor… maar het was écht bijzonder.

Kenny en ik waren die dag ook heel erg sámen. Dat klinkt misschien gek, maar het is best overweldigend als er zo veel mensen bij elkaar zijn. Wij trokken daardoor echt naar elkaar toe. We waren heel blij en gelukkig met elkaar en dat zie je ook terug op de foto’s. De dag zelf voelde heel intiem en aan het einde van de dag was er een knalfeest: alles zat erin!

Die vloer!

Jolie: Een van de hoogtepunten voor mij was dat het feest zo gigantisch is losgebarsten. De vloer was zó aan het trillen. Toen wij de dagen erna op huwelijksreis waren, heb ik nog een paar keer tegen Kenny gezegd: Ken, die vloer, die vloer! Dat is onvergetelijk.

Mijn tip voor andere Lucky Girls klinkt waarschijnlijk lekker afgezaagd, maar ik wil iedereen meegeven: doe lekker wat je zelf wil. Twee jaar geleden waren we al begonnen met het plannen van onze bruiloft en we merkten dat we ineens vastzaten in allerlei conventies. Toen zijn we ermee gekapt.

De trouwplannen hebben anderhalf jaar in de vriezer gelegen en toen zijn we toch weer gaan kijken, zo van: oké, wat willen we zelf? Waar kiezen wij voor? Soms moet je dan lastige keuzes maken en lastige gesprekken voeren, maar dat komt uiteindelijk altijd goed. Dat moet je denk ik ook durven te doen…!

Wil je ook zo’n gave trouwjurk die bij je past? Kom langs!

Trouwfoto’s: Natalja van Ommeren

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen